31.03.2014.....tarihinden...bir İzmir/İzmir'li analizi....

cemsoy 34 yazmış....

manisada yaşayan bir izmirli olarak... izmir yaşamak isteyen arkadaşlarla dalga geçen arkdaşlara ithafen yazmadan geçemeyecegim... izmirli vatandaş siz şuraya bina yapcagım ..buraya köprü yapcagım... şuraya avm yapcagım diye porje götürürseniz kaybedersiniz..zamanın belediye başkanı yuksel çakmur ...karşiyaka sahil şeridini doldurdu palmiyeleri kesti diye kaybetti secimi dyp li burhan özfaturaya karşi... izmirli ortak yaşam alanlarına bina dikilmesini istemez...izmirli keyif insanıdır.. istanbul halkı gibi kapitalist düzenin rant tuzagına düşmemiştir.. istanbullular genelde gayrimenkullerinin etrafında yapılacak binalar sayesinde rant elde edip para kazanma hırsı ile çalişirken ...izmirde mayıs eylül arası çalişan insan kalmaz... şehir boşalır...çeşme foça kuşadasında keyif yapar ...bir topan ekmek parası kazandımmı allah bereket versin der... güzelbahçede rakı balık yapmazsa ...kordonda eller havaya modunda eglenmezse yaşayamaz.. o yüzden bir belediye başkanı desin ki otobüs ve deniz yolu sabaha kadar çalaişcak ...bütün izmirli o adama oyunu verir...izmirli parkına avm yapılmasına izin vermez... izmirliye eger ki derseniz karşiyaka güzelbahçe arasına köprü yapacagım derseniz..evinin degerlenecegine bakmaz.. trafik sıkışacak hayatı zindan olacak diye oy vermez... arabası olan bir çok izmirli toplu ulaşımı tercih eder..izmirin hiç bir zaman içinden çıkılmaz bir trafik sorunu olmamıştır..tamam arada sıkışıklık olur ama hiç bir zaman kilitlenmez trafik...izmirin bir ucundan bir ucuna ...enfazla 1 saatte gidebilirsiniz... ki ben turgutluda yaşıyorum şehir merkezinden 40 km mesafede....hafta sonları kız arkdaşımla buluşmaya gidiyorum yarım saatte bornovaya giriyorum kız arkadaşımı alıyorum... en uzak mesafe urla 50 km ...bir saatte gidiyorum urlaya kahvaltımızı yapıyoruz... oradanda eger yazsa karaburun çeşme biryerlere gidiyoruz .. eger kışsa geri gönüp güzelbahçede rakıbalık yapıyoruz... benim aylık kazancım 5000 lira olsa ne olur 50 000 lira olsa ne olur.. ne kadar daha fazla yiyebilirim kii... o yüzden k...mı yırtmama gerek yok daha fazla kazanmak için zaten kazancım yetiyor bana ...izmirli boyle düşünür... ama herşeyi para ve kazançla ölçen ve izmiri görmeden izmir köy gibi diyen istanbullu iktidarı destekleyen arkadaşlar.. neden akp izmiri kazanamıyor anlamışlardır umarım.. ama anlayabildeklerini sanmıyorum ... onların gözlerinde gözbebegi yerine $ işareti var .... her baktıkları güzellige dolar olarak bakıyorlar ...