epikur... 31.01.2015 tarihinde... demiş....
Originally Posted by epikur
Borsa sirketlerine yatirim yapdigim halde... rahat uyumami saglayan bazi önlemlerim:
1. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin sektörünü ve ürettigi mallari/hizmetleri az cok taniyorum ve senelik/dönemlik faaliyet raporlarini ve mali tablolarini düzenli olarak dikkatle okuyorum/calisiyorum ve tüm finansal rakamlari ve rasyolari gözden gecirdigimden eminim
2. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin gecmis 5 senelik satis gelirleri, kar, serbest nakit rakamlarini ve temettü politikasi gidisatini...az cok biliyorum
3. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin... gelecek 3-4 ayi kapsayan satis gelirleri ve kar rakamlari icin az cok mantikli öngörülerim mevcut.
4. Uzun yatirim icin düsündügüm sirketin su anki yüksek serbest nakdi ve temettü getirisinden dolayi, fiyat düsüslerine karsin, az cok saglam bir emniyet agi bulundugundan eminim.
5. Mükemmel bir senet alim fiyati diye bir seyin olmadigini bildigimden, zamana yayilmis kademeli alimlarimla, mümkün olabilecek en iyi fiyata.... lotlarimi biriktirebildigimden eminim.
6. Risk denilen seyin... soyut bir kavram olmadigini, tam tersine ciddi bir sermaye kaybi olabilecegini aklimdan cikarmadigimdan, tek sirket yerine, sermayemi en azindan 7-8 sirkete dagitarak, tek sirketde olusabilecek olumsuz bir gelismenin etkilerini asgari seviyeye indiriyorum.
7. Borsadaki tüm yatirimlarimi... varliklarimin ancak ücde biri oraninda olmasin izin verdigimden, genel risk dagilim kuralinida uyguladigimdan eminim.
8. Elimden gelen her seyi yapdigimdan ve alabilecegim her türlü tedbiri almis olduguma dair emin oldugumdan, gerisi de artik nasipdir deyip, huzurla arkama yaslanabiliyorum.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri