Batý Roma'nýn, Doðu Roma'yý parçalama faaliyeti malesef devam ediyor.
Ortadoðu'da her kasaba bir bayrak edinme peþinde.
Konfeksiyon atelyesine pazar olabilecek dahili nüfuslarý olmayacak.
Yeraltý kaynaklarýný çýkaran þirketlerin personeli, bekçisi ve bir de koyun-keçi sürülerinin çobanlýðý meslekleriyle idare edecekler.
Hepsi Batý Roma'ya pazar ve boðaz tokluðuna çalýþan olacaklar.
![]()
deliKAN yazmýþ...
Ben farklý bir tip'im..
Hiç bir hissede yukarý ya da aþaðý hareket beklemem..
Sadece ve sadece beklerim.. Timsah gibi yani..
Ben farklýyým..
poorandrich..... aktarmýþ.
BÝR KELEBEK VE ADAM HÝKAYESÝ
Bir gün adamýn biri bir kelebek kozasý buldu.
Kozada küçük delikten bir kelebek belirdi…
Adam oturup kelebeðin saatler boyunca bu delikten çýkma çabasýný izledi.
Bir ara hareket durdu.
Kelebek delikten çýkmak için çaba harcamaktan vazgeçmiþ gibiydi..
Sanki kelebek elinden gelen her þeyi yapmýþ ve artýk yapabileceði bir þey kalmamýþtý.
Adam, kelebeðe yardým etmeye karar verdi…
Eline küçük bir makas alýp, kozadaki deliði büyütmeye baþladý…
Bu yardým üzerine kelebek kozadan kolayca dýþarý çýkýverdi…
Ancak kelebeðin bedeni kuru ve küçücük, kanatlarý da buruþuktu…
Adam kozadan çýkan kelebeði izlemeye devam etti…
Adam kelebeðin kanatlarýnýn açýlýp geniþleyeceðini ve bedenini taþýyacak kadar güçleneceðini umuyordu.
Ama adamýn beklediklerinin hiç biri olmadý!
Kelebek hiçbir zaman uçamadý.
Kelebek, hayatýnýn geri kalanýný kurumuþ bir beden ve buruþmuþ kanatlarla yerde sürünerek geçirdi.
Adam kelebeðe iyi niyetle yardým etmek istemiþti…
… Ancak, kelebeðe iyilik yapayým derken ona çok büyük bir kötülük yapmýþtý.
Adamýn anlayamadýðý bir þey vardý.
Kozanýn kýsýtlayýcýlýðý ve buna karþýlýk kelebeðin daracýk bir delikten çýkmak için göstermesi gereken çaba, Allah’ýn kelebeðin bedenindeki sývýyý onun kanatlarýna göndermek ve böylece kozadan çýkabildiði anda uçmasýný saðlamak için seçtiði bir yol olmasýydý.
Kelebek kozada kalacaðý kadar kalamamýþtý.
Bazen hayatta tam olarak ihtiyaç duyduðumuz þey yapmamýz gereken çabalardýr.
Eðer hayatta herhangi bir çaba olmadan ilerlememiz mümkün olsaydý;
O zaman bu kelebek gibi bir anlamda sakat kalýrdýk.
Olabileceðimiz kadar güçlü olamaz ve asla uçamazdýk
Ankette Le Pen %38 bekleniyormuþ.https://www.forexkocu.com/doviz/fran...aign=onesignal
7 Mayýs’ta ikinci turu gerçekleþecek olan Fransa Cumhurbaþkanlýðý seçimleri öncesi Opinionway’in yayýnladýðý son ankete göre Macron %62, Le Pen %38 oranýnda oy alýyor.
Le Pen'in %45 üzerinde bir oy almasý halinde Fransa, Avrupa topluluðunda farklý davranýþlara girmek zorunda kalabilir.
Diye düþünüyorum.![]()
GVA ... THY için yazmýþ....
hizlica gorduklerimi yazayim..
hasilat artisi , kargo gelrilerinde kaynaklanma ton basina ortalama da 100 usd lik yaklasik %10 luk bir artis ve tonajin artmasi..
toplam kargo gelirlerinde bundan kaynakli %22 lik tl bazinda bir artis sozkonusu, olumlu
iChat bilet fiyatlarinda gecmis yilin ayni donemine oranla % 10 luk birartis, iChat tarafinda doluluk tarafini zaten bilyorsunuz..
dishat bilet fiyatlarinda ise usd bazinda ufak bir %1 lik daralma sozkonusu .. fiyatlama riskinden, arz kaynakli bir sorun olmadigi, yilin kalan donemlerinde en azindan 2016 ya benzer bilet fiyatlarinin yakalanacagini ifade ediyor benim acimdan ...
tarifesiz yolcu gelirlerinde ki toplam hasilat ufacik bir kismidir, %22 lik birartis sozkonusu, bu ucuslar agirlikl umre ve hac trafigidir, thyao yalnizca tarifeli uctugunu da hatirlatmis olalim... ozetle hasilat tarafinda beklentinin yaklasik 200 mio tl uzerinde gelen rakam kargo kaynakli ...
yakit giderlerinde yaklasik km bazinda %2.5 lik bir artis var usd bazinda, ana nedeni de kargo ucuslari ve ilk ceyrek yasanan bozuk hava sartlari ..
perosonel tarafinda bolumsler anlaminda isten cikarilmalar ve yeni alimlar oldguu gozukuyor, gecen yilin ayni donemine gore artis orani % 5 civarinda..
cok detay var, hepsini yazamayacagim..
kisa donem kiralamalr son ceyrek bazinda korunmus, filoya yeni dahil edilen ucaklar faaliyet kiralama giderleri tarafindan birim maliyetleri yukari cekmistir..
2016 son ceyrekte masraflar uzerinde ki basari yi bu ceyrek gormemiz mumkun olmamamistir, ilave sikilasma anlaminda soyluyorum, kontrollu gider tarafi agirlikli devam ediyor..
bakim giderlerinde 50 miio tl lik bir tasarruf varmis gibi gozuksede buyuk olasilik 2.ceyrege otelenmis halde gorecegiz..
konma ve konaklama tarafinda eski aliskanliklarin surdugu gozukuyor, ayrica ilk ceyrek dogal nedenlerden kaynaklanan rotarlarinda yansimasi sozkonusu ..
beklentimin yaklasik 200 mio tl uzerinde gelen zararin onmeli kalmelerinden biri 80 mio tl artis olan komisyon ve tesvik giderleri, pazarlam icinde olan rezervasyon ve sitem giderlerinde ise benzer bir +80 mio tl sozkonusu..ayrica amortismanlarda da +70 mio luk beklentimin ustunde bir goider fazlaligi var, bu da bazi ucaklar geri verilir, ve yerde tutulurken filoya katilimi surenler kaynakli ..
kargonun hailata olan katksini bu uc kalem goturdu, ancak sonucta 200 mio civarinda net zararda sapmam var , bununda nedeni kiralama kur farki ve turev islemler.. ben brent hedge pozisyonlarini gelir tabloma koymustum, iki ihtimal var ya kontrat suresi bitmediginden muhasebelemsiyor, yada 26 mio brent varil hedge I degisti .. onun disinda rakamlarim paraleldir.. paylasiriz bir sonraki mail de...
ikram tarafinda siki durus suruyor, enflasyon zammi anlaminda bir artis var, son ceyrek baski devam etmmis, zaten yedgin yemekten anlayabiliyorsun, surekli ucanlar ne demek istedigimi anlayacaktir... %30 luk bir tasarruf..
2016 son ceyrek giderler uzerindeki baskinini ve sonucun ileriki donemlere otelendigini, ve 2016 yi kafakafaya kaptma cabasinin sonucu oldugunu soylemek dogru olacaktir, bu kalan aylarda da hissedilecektir, ancak son ceyrek tekrar bir siki durus gozlemlenebilir...
bakiniz ozete gelelim, lakin detayli yaznca ozur falan bekleyen arkadaslar oluyor, benim tahmin en yakin oldugu icin bende tesekkur bekliyorum , saka saka !!!!
net zarara takilmayiniz, agirlikli -43 mio tl turev islemlerden gelen, ve 944 mio tl de kurdan kaynaklakli zarar var , toplamda aciklanan zararin kafadan -987 mio tl si faaliyetlerdn kaynaklanmamakta..
olumusz doneleri verelim, 2016 ilk ceyrek, net faalyiet zarari -822 mio tl idi, bu yil bu rakam -800 mio tl, usd bazinda 2016 -280.2 mio usd idi bu yil ise -217 mio usd, tl nin zayiflamasi kaynakli ..
esas faaliyet tarafi ise -630 mio tl den, -664 mio tl ye yukselmis, gectigimiz yila benzer bir tl performansi var, lakin burada ana olumuszluk personel gideri tarafinda yalnizca %1.5 luk bir artisan olmasina ragmen buralarda olusumuz ...
bir cok birim maliyteler degismis durumda, olasi sapmalari kalan donemlere uygulyarak da tabii ki bir sonuca ulasabilyirum..
once benim acimdan muhim olan iki rakam ile baslayalim, net kar zarari unutun ...
2016 ebitdasi 50 mio usd idi, bu yil 101 mio usd agelmis durumda, ebitda marji %2.3 den %5.1 e cikmis durumda, karlilik anlaminda etksisiz gozuksede, kalan donemlerin trafik performansi beklentisi hissenin buralardan trade edilmesini yine de saglayacaktir, ve fiytalar buralarda ...
ebitdar marj ise %9.8 den %13.3 e cikmis durumda ... 263 mio usd gerceklesti, 215 mio usd larda idi 2016 yili..
finansman tarafinda eger brent petrol hedginde bir yapi degsikligi yok ise, kontrat sureleri uzerinden ilk ceyrege olumlu yansima yok, oysa ki +252.4 mio tlbrent hedgi gelir tablosuna yansimamis gozukuyor, bunu ikinci ceyrek sonunda b ogunku brent fiyat kapanis uzerinden kismen gorebiliriz, ki suanda bu nisan sonu itibariyle ilave zarar yazmakta ...-145 mio tl civarinda ...
beklentimin ustunde bir kiralamadan kaynakli kur farki zarari var, bunu da henuz goremedim dosyalarda borclanma yapisinda bir degisiklik nedeniyle olabilir ...
soyle bitirelim, 2017 yili bu yeni gelen doneler ile, eger 2016 yolcu ve trafik rakamlarinin aynisi seklinde kapatirsa ulasilacak ebitda 1.1 mia usd, ebitdar rakami ise 1.6 mia usd civarinda gerceklesebilecek, ki ben yolcu sayisinda bir artis olup olamayacgi ongorusunu de ptesine dhmi datalari sonrasinda yorumlamaya calisacagim...
elimizde iki adet thyao carpani var yazmistik, 2 ebitda 2.3 ebitdar , ya da lha.de carpanlari 1.75 1.90 bandi gibi ..
ulasilan ebitda , bana cumagunuden farkli bir olumuszluk veya olumluluk ifade etmiyor, net zarara takilmayiniz..
halen 1.5 usd - 2.00 arasi bir fiyatlama normaldir, 2.00 usd I kirmasi tarfik datalarinin gelisimi ile paralellik gosterecktir... iyi bir nisan oldugunu dusnmekle mayis ve sonrasi icin bir fikrim yok... ancak nisan artisi olursa buna paralel oranda tablolarda iyilesme yaparim, ve sonuca bakariz ...
2.00 - 2.30 carpanlari karlilikta isteyecektir yaninda, bu 1.59 usd ile 2.66 usd araligini ifade eder... kar olmadigindan benim icin lha.de carpanlari anlamli, onu da son donem artan fiyat uzeirnden 1.80-1.9 bandi olarak alirim.. burasi da 1.43 usd ile 2.20 usd demektir.. bu sonuclar yolcu sayisnin sabit kalacagi beklentisi ile ortaya cikan sonuclar yani 65.3 mio yolcuyu ifade ediyor, ykurulu baskani bir hafta once 69 mio nu yakalriz dedi, varin hesabi siz yapin, tabii bu arkadaslarin ongorulerine guveniyorsaniz ...
bana kalirsa ne ucar ne kacar, nisan trafik sonuclari yon acisindan cok daha muhim olur ... oradanda performans olumsuz gelir ise artan maliyetlerinde gozanina alinmasi gerekir, ilk ceyrek frekan dususu ucurulmayan ucaklar ve bunlara bagli maliyetler unutulmamali ... yalnizca tabani 1.50 usd dan 1.43 usd lara getirir benim gozumde, nisna trafik gormeden tut bekle ban daha uygun.. atirim tavsiyesi falan degil aman haaa
sevgiler iyi haftalar ..
Bir seri yazý.
8.6.2017.kentuf. 7.6.2017.....aydý23 bende akýl olup olmadýðýný bilebilmem için sizi tanýyor olmam lazim.
onun için yorum yapmýyacaðým size yönelik.
ama size bir sorum olacak akýl ortamanýzý alabilmem için
her sene 52 haftalýk ortalamasý altýnda kaldýðýnda iki katý malý aldýðýn bir tahtada ( temettüler hariç) on senede örneðin bu tahtada kardamýsýndýr ? zarardamýsýndýr ?..
....
Bugün akinonyanýn bana verdiði yetki þu oldu
kardeþim bak ben sana 0.01 ila 11 arasý her yerden alým yetkini
0.01 ila 14 tl arasý her yerden alabilirsin olarak deðiþtiriyorum.
ve tahtada bu band içinde aldýðýn ve akinonya ya gönderdiðin hiçbir lot için satmadýðýn müddetçe
ölüm cezasý ile yargýlanmýyacaksýn diyorlar.
( akinonya çiziklerin efendisi kural 8 : zarar eden portföycü ölür )
Þimdi bu tahta benim alým kurallarým çerçevesince 6.75 altýnda bir yerden günlük kapanýþ yaparsa elimdeki malýn iki katýna kadar alým yapabiliyorum. Aksi halde 52 haftalýðýn üstündeki seyirlerde elimdekinin en fazla %10 nuna denk gelebilecek alým yapabilirim. Bu akinonya alým kuralýný tahta 4.04 altýna ilk al haberi gönderdiðimizde yazdým ve birkaç kere de tekrarladým.
Bu þekilde uzun vade portföyüm çok büyük kýrýlmalar (2008 gibi) olmadýkça temettülerle genelde karda gidiyor.
þirket patlama yaptýðýnda da maksimum lotla vagonda yerini almýþ oluyorsun.
Ben bu forumda ilk defa bu topicte yazý yazmýyorum.
araya biraz vadeli iþlemler ve forex girdi yoktum.
þimdi tekfen dede ayný þeyleri yaþayacaðýz.
çünkü borsada tarih hep tekerrür eder.
sadece analizlerine güvenmen kör saðýr dilsizi oynamayý bilmeniz lazim.
arada bazý o.ç çýksada yatýrým ilkelerinizi kimse deðiþtirememeli
biz hayatýmýzý bu iþten kazandýk
iki tane çapulcu iki lot mal alýp keyfimizi bozacak diye mal satacak deðiliz.
bu tahta burdan %300 düþünce veya yükselince hayat standartýmýz da deðiþmiyor.
ve iþin kötü yaný tahta yapýcý için
daha henüz alacaðým malýn sadece %5 ni alabildim.
tangoyu cash bozar.
vermeye baþladýlarmý ayarlarý yoktur.
alýþtýk.
bu arada bu iniþ çýkýþlarda ellerimiz armut topluyor sanýyor birileri
kardeþim akinonyanýn malý akinonya ya gider o mal oynamaz
yoksa ben niye oynamýyayým ahahahahahaha
on sene hareketsiz dursam burda niye takýlayým.
hayatýmda zarar ederek hiçbir hisse senedinden çýkmadým ( batýp kapananlar hariç)
hayatýmda zarar ettiðim hiçbir iþim olmadý
hayatýmýn zararýný bana yaþatacak olan tekfen olacaksa boynumuz kýldan incedir kesebilirler biletimizi.
0.01 de anahtarlarý teslim ederiz.
ee bu kadar yazdýk sabah bir taban çakar heralde ahahahahaha
********....
teknikçiler parayý koyacak yer bulamýyacaklar ama ben parayý koyacaðým yeri çok iyi biliyorum
býçak gibi düþen hisselerde atalarýmýzýn öðrettiði gibi altta yatýp býçaðýn beni doðramasýný bekleyeceðim ahahahaha
.....******
8.6.2017.....
tahtayý þekillendirlenler uzun vade tahtayý izleyenlere bir resim sunar
bizdeki resim ve senaryo yýllardýr söylediðim gibi ortaklardan gelecek mallar
ortaktan mal gelecek ise bunu ucuza alman gerekiyor
bunun için tahtayý spekülatif bir çizgide tutman gerekir
tahtayý spekülatif çizgide tüm rasyo ve güvene dayalý resmi bozmadan nasýl yapabilirsiniz bkz þuanki tekfen nin durumu
mal bir ailede ve toplu olsa ve onunla fonla anlaþmýþ olsalar idi zaten bu fiyatlarda olmazdýk.
tekfeni bir çok yatýrým uzamaný spekülatif olarak nitelendiriyor.
nede olsa kýldan nem kapar on günde %40 geveþeyebilen bir tahta
iþte analize güvenme bu soru iþaretleri eþiðinde malda durup karlýlýk rakamlarý eþliðinde gerçek deðeri ulaþtýðýnda bir anlam kazanýr.
eee ucuz ama ben bu ucuzu daha ucuzdan alacaðým diye beklersen çok beklersin.
adam bi kodumu alýþý donar kalýrsýn ekran karþýsýnda.
bakmýþsýn o tahta uv listelerinde en üst sýrada.
delikanlý olan tahta yapýcý basmaya devam eder.
nosfecagri.... 8.6.2017.
Bu kaðýt 3.5 lirayý gördü, bir tane teknikçi gelip de al diyemedi. ( bir kiþi hariç ) 10 lirayý gördü o gün de bir kiþi gelip sat diyemedi.
Olaylar olduktan sonra yorum yapmak kolay. Teknikçi geçmiþi eþeler durur. Öyle yapsan böyle olurdu þu gösterge bu çizgi filan yalan bunlar. Anlýk saatlik hisse izleyen parayý kaptýrýr rahatlar.
Geleceði gören babayiðit varsa yazsýn yoksa tepeden %15 düþmüþ, stop koyan koymuþ ( ben ) geri almaya uðraþýyor teknikçi gelmiþ diyor ki düþeceði belliydi... he babam benim maliyet oldu 2.xx lira anlat heyecanlý oluyor...
......
kentuf..... yahu aþaðý kýrdýðý yer 9.12 bugün 9.15 görse dönüp alabilirmi o teknikçiler.
bunlar boþ iþler
patlayana kadar alacaksýn ucuz kaðýdý.
Delikanlý gibi Toros tarýmýn piyasa deðeri kaç para ?????????????????????
hadi onu geçtim size biri 900 milyon dolar verse þirketi deðil Toros tarýmý verirmisiniz ?????
............
Biz bu tahtadan mal alsak ciddi anlamda veya aldýrsam bu tahta zaten gitmez
Veya elimdekileri satsam bir hafta tavan çeker
bunlar benim kiþisel tecrübelerime göre söylüyorum.
adam iki lot alýyor teknik analiz üstadý kesiliyor
sizin teknik dediðiniz çizgiler babalarýn cebindeki para desteleri.
.........
legolas..
sanirim burdaki cogu kisi "Teknik Analiz" 'in ne oldugunu bilmiyor, yada ne ise yaradigini.
kisaca bilgi vereyimde belki birileri faydalanir.
TA size hissenin/fiyatin nereye gidecegini soylemez, boyle bir amacida yoktur.
TA siz yol gosterir, yardimci olmaya calisir.
fiyat uzerinde olusacak hareketlere gore sizin posizyon almaniza yardimci olur.
fiyat 9 iken , TA fiyatin 10 yada 5 olacagini bilemez!
ancak fiyat 9 iken, 9.20 olursa yada 8.80 olursa; fiyatin nereye gidebilecegi dair size yol gosterir.
TA sihirbazin herseyi gosteren kuresi degildir.
TA sadece bir tool 'dur. kullanmasini bilene!
.....
veysel karani..... son iki gün katar riyaline spekülatif fx ataklarý oldu 3.6412 civarý dolasan usd qar paritesi 3.655 e çýktý simdi yine yerine 3.6408 indi. Hadi Türkiye olsa tamam, Katardan uçaklarla USD gelmeyince döviz baþlýyor azmaya. Yani adamlarýn piyasadaki tüm katar riyalini toplayýp USD çalýþacak kadar USD leri var 120.000usd yi geçkin adam baþi milli gelirleri var. USD arýyorsak kaynaðý fazlasýyla orada. Siyasi olarak yanlýzlaþtýrma benide fazlasýyla rahatsýz etti ama diðer taraftan da aðalarýn portföylerinin yerinde duruyor olmasý, Katarýn mali yapýsý ve alýnan avans beni sakin olmaya geri adým atmaya ikna etti.
......
ofçabuk....... Teknik olmasa tahta yapýcýlarýn tüm hareketine spekülatif degil manipülatif denirdi. O zaman tahtalarda iþlem hiç kalmazdý demi ?
cemal31.... Katara karþý tavýr koyan bir iki ülke olsaydý durum baþka olurdu ama mübarek tüm komþularý, koca koca devletler sürüyle olunca iþin þekli deðiþiyor. Katarýn onca ülkeye ve baskýya karþý durmasý imkansýz. Ödemeler yada nakit konusunda sýkýntý çýkmaz adamlarda pere kum gibi, nereye harcayacaklarýný þaþýrmýþlar, PSG spor klübü onlarýn, Barcelona nýn bile sponsoru olmuþlar, Türkiyede bile satýn almadýklarý bir tekfen kalmýþ...kentuf... borsada karþýt yatýrým diye bir þey vardýr
karþýtlarda yapýlan tersini yaparlar
mesela siz teknikçisiniz usd bazlý teknik yapan bir fon yöneticisi olduðunuzu düþünün
ve size verilen emir trend desteði aþaðý kýrýlýnca alacaksýnýz ve trend desteði üstüne çýkana kadar alým yapmakta özgürsünüz dense
tekfende 3 usd den kýrýlmýþ ve yedi senedir üstüne çýkamamýþ
zamansal þuan çýksa bile trend üstüne trend çizgsini 4.5 usd de ancak yakalayacak.
grafiði müsait olunca atarým.
yani alanýn ve satanýn neye programlý olduðu önemlidir.
ben güçlü alýcý olsam benim düdüðüm öter
þimdi burdan tekfene alýþ gelse trend üstüne atýnca ne olacak ???
tekrar alacakmýsýnýz ??
tekrar düþünce satacakmsýnýz ??
gelmezki yapamazki diyor bazý arkadaþlar
yapmaz yapmaz bir kere yapar yaya býrakýr seni anlarsýn borsada mal taþýmanýn ne demek olduðunu
14 tl ye kadar bize tekfen nominal olunca 8.65 kelepir oldu haliyle.
biraz eðlene dursun misketlerini almaya baþlayýnca çýldýracak nede olsa
devre kesicilere sarýlýr.legolas.... batar bu fon
oyle al emri mi verilir yahu!kentuf.... VALLA satmadýðýn müddetçe batmazsýn.
ben 22 yýldýr bu þekilde oynuyorum.
tekfende teknikçilerin hesabýna göre trende otursa 4.6 usd üstünde olmalý tahta
pehhh.DeliKAN... Deðerlemesi TL ile oluþan bir hisseye baþka bir birim ile bakmak doðru sonuçlar vermez.. (Uluslararasý emtialar hariç)
Ancak, o þirketin (hissenin) USD ile ilgili bir temel deðeri (özkaynaðý, alacaðý, borcu, satýþý vb. vb.) var ise, kur artýþý/azalmasý, TL ile olan deðerlemeye yansýr zaten..
Yani.. USD bazlý grafikle bakmak doðru sonuç vermez..legolas... "Nakit Akimi" probleminiz yoksa sn, kentuf, olene kadarda tutarsiniz, bu problem degil.
ancak bu "batmadaginiz" anlamina gelmez.kentuf.. nakit akýþý olmayan insanlar borsada yatýrým yapmamalý
allaha þükür nakit akýþýmýz olduðundan bülbül gibi ötüyoruz
iþimiz ekran deðil
ben tekfene yatýrým yapýnca inþaat iþlerini býraktým üç sene önce
ve tezek iþi yapmýyorum mesela
ben pozizyonuma güvendiðim müddetçe 0.01 e kadar beklerim hamdolsun.
allah saðlýk afiyet versin.kendifikrim... Cemal Bey, herþey Katarýn varlýklarýný terör desteði nedeni ile dondurma kararýna bakar. O nedenle katar parasý birþey ifade etmiyor çünkü o para katarýn falan deðil.
Tabi konu sýcak ama Tekfeni Katar ile özdeþleþtirir hale geldi forum. Oysaki gerçek durum öyle deðil.
Hatta bana kalsa bu iþleri almasa daha mutlu olurum. Bilanço orada duruyor, nereden ne para kazanmýþ, marjlar ne açýk seçik görülüyor. Otoyolmuþ... dalga geçer gibi otoyol ihalesi... sorarlar adama, sordular zaten, kar marjý nedir? cevap verebildiler mi? yok.. ne dediler, bakacaðýz. E yýl oldu, bakmadýnýz mý hala... bence bu ihaleler para aktarmanýn farklý yolu idi... bana göre patladý... gitsinler adam gibi iþler bulsunlar. Ulan bakkal bile risk yönetimi yapýyor, nerede bu firmanýn yöneticileri, ortaklarýna anlatsalar ya ne riskimiz var diye. Varsa da bilelim yoksada bilelim.
Yatýrýmcý baþý, sana sorsak, "bilemiyoruz ki" mi diyeceksin? E ne biliyorsun sen, niye o koltuktasýn? Yatýrýmcýn citi ve doçe mi? Hayhay, çek baba firmayý borsadan. Çekmiyorsan iþini yap.
Gelelim hisse fiyatýna, Kentufun dediði gibi, tahta yapýcýnýn düþüreceði varsa gözünün yaþýna bakmaz.
Geçen sefer 8,13 den 5,64'e düþürdü, aynýsýný yapsa, %44 desek, 7 liraya denk geliyor. Zaten grafiðe bakýn, normal bir düþüþü yok, hepsi çakýlma modeli, çýkýþlar, temkinli, aðýr adýmlarla.
Gel bakalým kucaðýmýza. Kentuf biraz miskette bize býrak, hepsini sen cebe indirme.
Yer Ýmleri