Bir seri yazý.

kentuf. 7.6.2017.....aydý23 bende akýl olup olmadýðýný bilebilmem için sizi tanýyor olmam lazim.
onun için yorum yapmýyacaðým size yönelik.

ama size bir sorum olacak akýl ortamanýzý alabilmem için

her sene 52 haftalýk ortalamasý altýnda kaldýðýnda iki katý malý aldýðýn bir tahtada ( temettüler hariç) on senede örneðin bu tahtada kardamýsýndýr ? zarardamýsýndýr ?..
....

Bugün akinonyanýn bana verdiði yetki þu oldu

kardeþim bak ben sana 0.01 ila 11 arasý her yerden alým yetkini
0.01 ila 14 tl arasý her yerden alabilirsin olarak deðiþtiriyorum.
ve tahtada bu band içinde aldýðýn ve akinonya ya gönderdiðin hiçbir lot için satmadýðýn müddetçe
ölüm cezasý ile yargýlanmýyacaksýn diyorlar.
( akinonya çiziklerin efendisi kural 8 : zarar eden portföycü ölür )

Þimdi bu tahta benim alým kurallarým çerçevesince 6.75 altýnda bir yerden günlük kapanýþ yaparsa elimdeki malýn iki katýna kadar alým yapabiliyorum. Aksi halde 52 haftalýðýn üstündeki seyirlerde elimdekinin en fazla %10 nuna denk gelebilecek alým yapabilirim. Bu akinonya alým kuralýný tahta 4.04 altýna ilk al haberi gönderdiðimizde yazdým ve birkaç kere de tekrarladým.

Bu þekilde uzun vade portföyüm çok büyük kýrýlmalar (2008 gibi) olmadýkça temettülerle genelde karda gidiyor.
þirket patlama yaptýðýnda da maksimum lotla vagonda yerini almýþ oluyorsun.

Ben bu forumda ilk defa bu topicte yazý yazmýyorum.
araya biraz vadeli iþlemler ve forex girdi yoktum.
þimdi tekfen dede ayný þeyleri yaþayacaðýz.
çünkü borsada tarih hep tekerrür eder.

sadece analizlerine güvenmen kör saðýr dilsizi oynamayý bilmeniz lazim.

arada bazý o.ç çýksada yatýrým ilkelerinizi kimse deðiþtirememeli
biz hayatýmýzý bu iþten kazandýk
iki tane çapulcu iki lot mal alýp keyfimizi bozacak diye mal satacak deðiliz.
bu tahta burdan %300 düþünce veya yükselince hayat standartýmýz da deðiþmiyor.

ve iþin kötü yaný tahta yapýcý için
daha henüz alacaðým malýn sadece %5 ni alabildim.

tangoyu cash bozar.

vermeye baþladýlarmý ayarlarý yoktur.
alýþtýk.

bu arada bu iniþ çýkýþlarda ellerimiz armut topluyor sanýyor birileri
kardeþim akinonyanýn malý akinonya ya gider o mal oynamaz
yoksa ben niye oynamýyayým ahahahahahaha
on sene hareketsiz dursam burda niye takýlayým.

hayatýmda zarar ederek hiçbir hisse senedinden çýkmadým ( batýp kapananlar hariç)
hayatýmda zarar ettiðim hiçbir iþim olmadý
hayatýmýn zararýný bana yaþatacak olan tekfen olacaksa boynumuz kýldan incedir kesebilirler biletimizi.
0.01 de anahtarlarý teslim ederiz.

ee bu kadar yazdýk sabah bir taban çakar heralde ahahahahaha

********....

teknikçiler parayý koyacak yer bulamýyacaklar ama ben parayý koyacaðým yeri çok iyi biliyorum
býçak gibi düþen hisselerde atalarýmýzýn öðrettiði gibi altta yatýp býçaðýn beni doðramasýný bekleyeceðim ahahahaha

.....******

8.6.2017.....
tahtayý þekillendirlenler uzun vade tahtayý izleyenlere bir resim sunar

bizdeki resim ve senaryo yýllardýr söylediðim gibi ortaklardan gelecek mallar
ortaktan mal gelecek ise bunu ucuza alman gerekiyor

bunun için tahtayý spekülatif bir çizgide tutman gerekir
tahtayý spekülatif çizgide tüm rasyo ve güvene dayalý resmi bozmadan nasýl yapabilirsiniz bkz þuanki tekfen nin durumu

mal bir ailede ve toplu olsa ve onunla fonla anlaþmýþ olsalar idi zaten bu fiyatlarda olmazdýk.

tekfeni bir çok yatýrým uzamaný spekülatif olarak nitelendiriyor.
nede olsa kýldan nem kapar on günde %40 geveþeyebilen bir tahta

iþte analize güvenme bu soru iþaretleri eþiðinde malda durup karlýlýk rakamlarý eþliðinde gerçek deðeri ulaþtýðýnda bir anlam kazanýr.
eee ucuz ama ben bu ucuzu daha ucuzdan alacaðým diye beklersen çok beklersin.

adam bi kodumu alýþý donar kalýrsýn ekran karþýsýnda.
bakmýþsýn o tahta uv listelerinde en üst sýrada.

delikanlý olan tahta yapýcý basmaya devam eder.

8.6.2017.

nosfecagri.... 8.6.2017.

Bu kaðýt 3.5 lirayý gördü, bir tane teknikçi gelip de al diyemedi. ( bir kiþi hariç ) 10 lirayý gördü o gün de bir kiþi gelip sat diyemedi.

Olaylar olduktan sonra yorum yapmak kolay. Teknikçi geçmiþi eþeler durur. Öyle yapsan böyle olurdu þu gösterge bu çizgi filan yalan bunlar. Anlýk saatlik hisse izleyen parayý kaptýrýr rahatlar.

Geleceði gören babayiðit varsa yazsýn yoksa tepeden %15 düþmüþ, stop koyan koymuþ ( ben ) geri almaya uðraþýyor teknikçi gelmiþ diyor ki düþeceði belliydi... he babam benim maliyet oldu 2.xx lira anlat heyecanlý oluyor...

......
kentuf..... yahu aþaðý kýrdýðý yer 9.12 bugün 9.15 görse dönüp alabilirmi o teknikçiler.
bunlar boþ iþler
patlayana kadar alacaksýn ucuz kaðýdý.

Delikanlý gibi Toros tarýmýn piyasa deðeri kaç para ?????????????????????

hadi onu geçtim size biri 900 milyon dolar verse þirketi deðil Toros tarýmý verirmisiniz ?????

............

Biz bu tahtadan mal alsak ciddi anlamda veya aldýrsam bu tahta zaten gitmez
Veya elimdekileri satsam bir hafta tavan çeker

bunlar benim kiþisel tecrübelerime göre söylüyorum.
adam iki lot alýyor teknik analiz üstadý kesiliyor

sizin teknik dediðiniz çizgiler babalarýn cebindeki para desteleri.
.........
legolas..

sanirim burdaki cogu kisi "Teknik Analiz" 'in ne oldugunu bilmiyor, yada ne ise yaradigini.

kisaca bilgi vereyimde belki birileri faydalanir.

TA size hissenin/fiyatin nereye gidecegini soylemez, boyle bir amacida yoktur.

TA siz yol gosterir, yardimci olmaya calisir.

fiyat uzerinde olusacak hareketlere gore sizin posizyon almaniza yardimci olur.

fiyat 9 iken , TA fiyatin 10 yada 5 olacagini bilemez!

ancak fiyat 9 iken, 9.20 olursa yada 8.80 olursa; fiyatin nereye gidebilecegi dair size yol gosterir.

TA sihirbazin herseyi gosteren kuresi degildir.

TA sadece bir tool 'dur. kullanmasini bilene!

.....
veysel karani..... son iki gün katar riyaline spekülatif fx ataklarý oldu 3.6412 civarý dolasan usd qar paritesi 3.655 e çýktý simdi yine yerine 3.6408 indi. Hadi Türkiye olsa tamam, Katardan uçaklarla USD gelmeyince döviz baþlýyor azmaya. Yani adamlarýn piyasadaki tüm katar riyalini toplayýp USD çalýþacak kadar USD leri var 120.000usd yi geçkin adam baþi milli gelirleri var. USD arýyorsak kaynaðý fazlasýyla orada. Siyasi olarak yanlýzlaþtýrma benide fazlasýyla rahatsýz etti ama diðer taraftan da aðalarýn portföylerinin yerinde duruyor olmasý, Katarýn mali yapýsý ve alýnan avans beni sakin olmaya geri adým atmaya ikna etti.
......
ofçabuk....... Teknik olmasa tahta yapýcýlarýn tüm hareketine spekülatif degil manipülatif denirdi. O zaman tahtalarda iþlem hiç kalmazdý demi ?
cemal31.... Katara karþý tavýr koyan bir iki ülke olsaydý durum baþka olurdu ama mübarek tüm komþularý, koca koca devletler sürüyle olunca iþin þekli deðiþiyor. Katarýn onca ülkeye ve baskýya karþý durmasý imkansýz. Ödemeler yada nakit konusunda sýkýntý çýkmaz adamlarda pere kum gibi, nereye harcayacaklarýný þaþýrmýþlar, PSG spor klübü onlarýn, Barcelona nýn bile sponsoru olmuþlar, Türkiyede bile satýn almadýklarý bir tekfen kalmýþ...
kentuf... borsada karþýt yatýrým diye bir þey vardýr
karþýtlarda yapýlan tersini yaparlar

mesela siz teknikçisiniz usd bazlý teknik yapan bir fon yöneticisi olduðunuzu düþünün
ve size verilen emir trend desteði aþaðý kýrýlýnca alacaksýnýz ve trend desteði üstüne çýkana kadar alým yapmakta özgürsünüz dense

tekfende 3 usd den kýrýlmýþ ve yedi senedir üstüne çýkamamýþ
zamansal þuan çýksa bile trend üstüne trend çizgsini 4.5 usd de ancak yakalayacak.

grafiði müsait olunca atarým.

yani alanýn ve satanýn neye programlý olduðu önemlidir.
ben güçlü alýcý olsam benim düdüðüm öter

þimdi burdan tekfene alýþ gelse trend üstüne atýnca ne olacak ???
tekrar alacakmýsýnýz ??

tekrar düþünce satacakmsýnýz ??

gelmezki yapamazki diyor bazý arkadaþlar
yapmaz yapmaz bir kere yapar yaya býrakýr seni anlarsýn borsada mal taþýmanýn ne demek olduðunu
14 tl ye kadar bize tekfen nominal olunca 8.65 kelepir oldu haliyle.

biraz eðlene dursun misketlerini almaya baþlayýnca çýldýracak nede olsa
devre kesicilere sarýlýr.
legolas.... batar bu fon

oyle al emri mi verilir yahu!
kentuf.... VALLA satmadýðýn müddetçe batmazsýn.
ben 22 yýldýr bu þekilde oynuyorum.

tekfende teknikçilerin hesabýna göre trende otursa 4.6 usd üstünde olmalý tahta
pehhh.
DeliKAN... Deðerlemesi TL ile oluþan bir hisseye baþka bir birim ile bakmak doðru sonuçlar vermez.. (Uluslararasý emtialar hariç)

Ancak, o þirketin (hissenin) USD ile ilgili bir temel deðeri (özkaynaðý, alacaðý, borcu, satýþý vb. vb.) var ise, kur artýþý/azalmasý, TL ile olan deðerlemeye yansýr zaten..

Yani.. USD bazlý grafikle bakmak doðru sonuç vermez..
legolas... "Nakit Akimi" probleminiz yoksa sn, kentuf, olene kadarda tutarsiniz, bu problem degil.

ancak bu "batmadaginiz" anlamina gelmez.
kentuf.. nakit akýþý olmayan insanlar borsada yatýrým yapmamalý
allaha þükür nakit akýþýmýz olduðundan bülbül gibi ötüyoruz
iþimiz ekran deðil
ben tekfene yatýrým yapýnca inþaat iþlerini býraktým üç sene önce
ve tezek iþi yapmýyorum mesela

ben pozizyonuma güvendiðim müddetçe 0.01 e kadar beklerim hamdolsun.
allah saðlýk afiyet versin.
kendifikrim... Cemal Bey, herþey Katarýn varlýklarýný terör desteði nedeni ile dondurma kararýna bakar. O nedenle katar parasý birþey ifade etmiyor çünkü o para katarýn falan deðil.
Tabi konu sýcak ama Tekfeni Katar ile özdeþleþtirir hale geldi forum. Oysaki gerçek durum öyle deðil.
Hatta bana kalsa bu iþleri almasa daha mutlu olurum. Bilanço orada duruyor, nereden ne para kazanmýþ, marjlar ne açýk seçik görülüyor. Otoyolmuþ... dalga geçer gibi otoyol ihalesi... sorarlar adama, sordular zaten, kar marjý nedir? cevap verebildiler mi? yok.. ne dediler, bakacaðýz. E yýl oldu, bakmadýnýz mý hala... bence bu ihaleler para aktarmanýn farklý yolu idi... bana göre patladý... gitsinler adam gibi iþler bulsunlar. Ulan bakkal bile risk yönetimi yapýyor, nerede bu firmanýn yöneticileri, ortaklarýna anlatsalar ya ne riskimiz var diye. Varsa da bilelim yoksada bilelim.

Yatýrýmcý baþý, sana sorsak, "bilemiyoruz ki" mi diyeceksin? E ne biliyorsun sen, niye o koltuktasýn? Yatýrýmcýn citi ve doçe mi? Hayhay, çek baba firmayý borsadan. Çekmiyorsan iþini yap.

Gelelim hisse fiyatýna, Kentufun dediði gibi, tahta yapýcýnýn düþüreceði varsa gözünün yaþýna bakmaz.
Geçen sefer 8,13 den 5,64'e düþürdü, aynýsýný yapsa, %44 desek, 7 liraya denk geliyor. Zaten grafiðe bakýn, normal bir düþüþü yok, hepsi çakýlma modeli, çýkýþlar, temkinli, aðýr adýmlarla.

Gel bakalým kucaðýmýza. Kentuf biraz miskette bize býrak, hepsini sen cebe indirme.