Þimþek, Türkiye'nin ilk 1,5 aydaki ekonomik performansýyla ilgili þunlarý söyledi:
"Veriler ýlýmlý büyümeye iþaret ediyor. Liranýn deðer kaybý ihracata yansýmaya baþladý. Bir miktar belirsizlik devam ettiði için yatýrýmlarda henüz güçlenme yok. Nisandan sonra yatýrýmlarda güçlenme baþlar diye öngörüyoruz. Ýç tüketime gelince iþaretler çok kötü deðil. Ocak ayýnda vergi gelirlerine bakýnca iç talebin ýlýmlý büyümeye devam ettiðini gösteriyor. Durum hissedildiði kadar kötü deðil, öngördüðümüz kadar da güçlü deðil. Ilýmlý büyümenin devam ediyor olmasý olumlu.
Referandum belirsizliði kalktýktan sonra canlanma baþlayacak."
Ýþsizlikteki artýþý deðerlendiren Baþbakan Yardýmcýsý "Ýþsizlik önemli bir sorun. Tam bir seferberlik baþlatýldý. Hükümet olarak yeni istihdamda bütün yükleri biz üstlendik.
Ciddi teþvikler sunuyoruz. Yatýrýmlarýn canlanmasý lazým. Ocak ayýnda ihracattaki artýþý devam ettirebilirsek ilave yatýrým talebi doðacak. Eðer sözler yerine getirilirse istihdamda çok güçlü artýþ olacak" dedi.
Yer Ýmleri