Yine nasıl para kaybedilir topiğinden...... Yazarın adını not almamışım...
Hisse senedi yatırımında zarar etmek çok kolay değil aslında.
İnsanların çoğu başarılı tüccar olabiliyor ya da emlak konusunda mantıklı hareketler yapabiliyorlar ama başarılı hisse senedi yatırımcısı olamıyor.
Sebebi insanlar hisse senetleri ile ilgilenirken çok iyi bildikleri emlak piyasasında ya da ticaretteki para kazanma yöntemleri yerine daha farklı manevralar, yöntemler kullanmak zorunda hissediyor.
Ama insanın tek yapması gereken şey sebze meyve alır gibi ya da ev alır gibi hisse almak.
2001 krizinde emlak fiyatları yerde geziniyordu. 1 tane ev aldım. Ucuz olduğunu biliyordum. hisse alsaydım her sabah heyecanla bilgisayarı açıp fiyatlara ara ara bakardım herhalde.
Ev aldığım zaman ise fiyatların ne yöne gittiğinden haberim bile olmadı taa ki aynı apartmanda benim aldığım fiyatın %15 altına bir başka daire satılığa çıktı.
Ev fiyatımda bi stoploss olsaydı aldığım evin fiyatı %15 düşmüş demek ki ben de satışa çıkarayım aldığımdan ucuza derdim.
Ama kimse yatırım için ev alınca fiyatları biraz düşünce zararına satışa çıkmaz. Parası var ise ucuzlayan fiyatlardan daha da almaya çalışır. Mantık bellidir. Şimdi ev alır gibi hisse senedi alıyorum.

Alıntı yaparak yanıtla
Yer İmleri