-

Originally Posted by
metin68
endeksi değil hisseyi shortlayın endekse dahil olmayan viop da işlemi olmayan hisseler için bu risk her zaman mevcuttur
elimdeki hisseyi short yaparsam hisseden aldığımı viop da vermiş olurum
-

Originally Posted by
Alenon
elimdeki hisseyi short yaparsam hisseden aldığımı viop da vermiş olurum
elindeki hisse bist 100 demi?
Yatırım tavsiyesi değildir.

-
yüzde elili bist 30 var

Originally Posted by
şahit
elindeki hisse bist 100 demi?
-

Originally Posted by
Alenon
yüzde elili bist 30 var
aldığın hissenin sende çok sağlam bilgisi olması lazım ki,
u30 şortlayarak endeks riskinden kurtulasın.
lakin olay teknik görüntüyse, heç etmenin pek mantığı yok,
işlem hacmi yaparsın ama net kar olmaz.
benim gördüğüm endeks 30 da bir hareket var.
muhtemelen yılsonu da iyi bir rakamla biter.
ama senin hisse gitmiyorsa, belki hissende bir sorun vardır.
veya şişiktir, speği nakite geçip, diğer kağıtlara yelken açmıştır.
hasılı kelam, sağlam bilgi yoksa vadeli hesabını kapat ve üstüne beton dök.
Yatırım tavsiyesi değildir.

-
Ben beton dökeyim de bura da direk viop yatırım yapanlar var helal olsun onlardan bişey öğreniriz belki.
-

Originally Posted by
Alenon
Ben beton dökeyim de bura da direk viop yatırım yapanlar var helal olsun onlardan bişey öğreniriz belki.
8 senedir viop da oynuyorum (hedge için kullanmıyorum) benim tecrübelerim ve tarzım şu şekilde, umarım faydası olur:
1) Eğer kaldıraç kullanmadan işlem yaparsan yani ayağını yorganına göre uzatırsan hisse alıp satmaktan pek farkı yok. Tehlikeli olan kendinsin, viop piyasası değil. Bu iş için 50.000 TL ayırdım, dolayısıyla 4 kontrattan fazla pozisyona girmiyorum.
2) Güniçi işlem yapmıyorum, bazen kontratı 1.5 ay tuttuğum bile oluyor, daha uzun bile olmuş.
3) 300-500 puan alayım (scalping) yapmıyorum, istatistik böyle para kazanmanın zor olduğunu gösteriyor.
4) Klasik ve sade teknik analiz kuralları kullanıyorum. Araçlarım Mumlar, trand çizgileri, hareketli ortalamalar, formasyonlar, hacim, RSI bu kadar. Net sinyal görmeden alım satım yapmıyorum.
5) Pozisyona girmek için mutlaka net sinyal görmem lazım. Sinyal gelince stopu belirliyorum, nereden çıkacağım belli olmuyor yine sinyal gelmesi lazım.
6) Sadece saatlik ve günlük grafik bakıyorum.
7) Short pozisyon hiç almıyorum.
-

Originally Posted by
halefly
8 senedir viop da oynuyorum (hedge için kullanmıyorum) benim tecrübelerim ve tarzım şu şekilde, umarım faydası olur:
1) Eğer kaldıraç kullanmadan işlem yaparsan yani ayağını yorganına göre uzatırsan hisse alıp satmaktan pek farkı yok. Tehlikeli olan kendinsin, viop piyasası değil. Bu iş için 50.000 TL ayırdım, dolayısıyla 4 kontrattan fazla pozisyona girmiyorum.
2) Güniçi işlem yapmıyorum, bazen kontratı 1.5 ay tuttuğum bile oluyor, daha uzun bile olmuş.
3) 300-500 puan alayım (scalping) yapmıyorum, istatistik böyle para kazanmanın zor olduğunu gösteriyor.
4) Klasik ve sade teknik analiz kuralları kullanıyorum. Araçlarım Mumlar, trand çizgileri, hareketli ortalamalar, formasyonlar, hacim, RSI bu kadar. Net sinyal görmeden alım satım yapmıyorum.
5) Pozisyona girmek için mutlaka net sinyal görmem lazım. Sinyal gelince stopu belirliyorum, nereden çıkacağım belli olmuyor yine sinyal gelmesi lazım.
Ağustos - Kasım viop endeks işlemlerim. toplam 27 işlem, 0 zarar, 5 açık işlem
ekstre.jpg
-

Originally Posted by
halefly
Eyvallah hocam yanlız
4 kontrat yakşaık 5 bin tl yapıyor 45 bin tl kenarda yatıyor mu onu değerlendirmiyor musunuz.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri