Sayin agg
tarik1234 ile bir tartýþmamýz oldu dün. Biraz araþtýrma yaptýktan sonra hatasýný kabul etti.
Bence Aghol ile ilgili söylediklerinde doðruluk payý var.
Özellikle Aefes ve Migrosu tam konsolidasyon yöntemi ile bilançoda gösterdiði için yatýrýmcýlarý yanýltan Vafok rakamlarý ile karþýlaþýyoruz.
Bunca yýllýk borsa tecrübeye raðmen ben de bu tuzaða düþtüm.
Spk nin bu tarz bilancoya izin vermemesi gerekir..
Ooo...Ortak ve ortak olmayan forumdaþlar güzel tartýþma ortamý oluþturmuþ...Teþekkürler...Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...
SAYIN MIAMÝ,
Yasal durumlardan bahsediyorum. Ben de Geçmiþ Yýl Karlarýnýn iþtirak ortaklarýnýn bilançolarýndakilerin fonlardan ortaklýk nispetinde Holding bilançosuna yansýdýðýný biliyorum.
Bu iþtiraklarýn ipleri Holdinginin ellerinde. Örneðin, bir talimatla müdürü iþten alýrlar, yönetim kurulunu deðiþtirebilirler. Gerekli gördüðünde, özellikle baðlý ortaklýklarýna bir talimatla istedikleri oranda bedelsiz sermaye arttýrýmýný yaptýrabilirler. Bunlarý defalarca yaþadým. Bedelsizleri bir güzel de daðýtmalarýnda yasal bir engel yok, tabii isterlerse bunu yaparlar. Holdinglerin yönetim kurullarý patron yada yakýnlarýndan oluþur. Holdinglerde yýllarým geçti, üstelik imza yetkilisi yönetici olarak þimdi emekliyim..
***Belki de SPK, Holdinglere iþtiraklarýnýn sermayesini bedelsiz arttýr, sen de bedelsiz arttýrabilirsin diyor olabilir. Sadece bunu tahmin edebiliyorum.
Holdingler Solo Bilançodan ibaret deðildir. Sadece Solo Bilançoyu dikkate almak Holdingleri kesip biçip bir baþýna býrakmaktýr. Holdingler iþtiraklarýnýn sahibi, onlar holdingin birer kolu. Tarýk 1234 holdigler solo bilançodan ibarettir demiyor ama hep oradan örnekler veriyor. Yanlýþ.
AGHOL de þu anda en fazla 13 bedelsiz var. Zaman geçtikçe 20 de 30... da olacak. Ýster verir ister vermez. Sermayesi bu kadar küçüldükten sonra hiç bedelsiz vermesin daha iyi.
Tarýk 12345678910, UFRS dir þudur budur karýþtýrýyor, yapamaz da yapamaz diye iddia ediyor. Holdingler isterse açýkladýðým gibi pek ala bedelsizlerini verebilirler. Yasalar müsait. SPK çeþitli düzenlemeler getirebilir, SPK nýn da kanunlara uymak zorunluluðu var.
SPK nýn bu konudaki düþüncelerini bilen varsa açýklayabilir.
Son düzenleme : agg; 12-08-2021 saat: 07:46.
Þunu Söylememiþim,
AGHOL ün iþtiraký, AEFES te 29 tane iþtirak var. Bir kýsmý yurt dýþý þirketler olduðu için zorluklar var, istenirse imkansýz deðil.
Neticede bedelsiz potansiyeli mevcut, bu yeter. Sermayenin küçüklüðü daha iyi.
Son düzenleme : agg; 12-08-2021 saat: 09:24.
AEFES iþtiraký CCOLA nýn, 2021/6 Bilanço Karý 1.124.353.000,- TL %40.12 si AEFESE yansýyor. AEFES teki AGHOL payý ise %43.05
Çok iyi.
Sýra AEFES ve MÝGROS bilançolarýnda. AEFES bilançosunun iyi geleceði kesinleþti
Son düzenleme : agg; 12-08-2021 saat: 09:43.
AEFES'in %100 iþtiraký Efes Pzlm ve Dað. CCÝ'nin %10 hissedarý gözüküyor.
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Evet sayýn British,
AEFESin baðlý ortaðý, EFES Pazarlama ve daðýtým A.Þ de, CCI de % 10,14 hisse sahibi. BONUS OLUYOR. Dikkatiniz için teþekkürler.
Yer Ýmleri