Sanki fiyatý emeklilik fonlarý yukarý taþýyor gibi. Sýrf son 12 günlük (1 kasým-12 kasým) takas deðiþiminde 400 bin lot mal almýþlar. Enteresandýr yine ayný tarihlerde emeklilik fonlarý 340 bin lot aefes satmýþ.
1 ocak'tan itibaren bakarsak takas deðiþimine emeklilik fonlarýnýn 7.2 milyon aghol aldýðýný görüyoruz. Yýla baþlamadan önce ise sadece 135 bin lot varmýþ. Yani muazzam bir artýþ.
Son tahlilde takas kýrýlýmýna bakarsak:
Þirketin dolaþýmda 34.6 milyon lot hissesi var. (aile bireylerine ait olmayan)
- 17.3 milyon yabancýda (14.5 milyon Citi, 2.8 milyon deutsche)
- 7.3 milyon emeklilik fonlarý
- 10 milyon geriye kalan
Dolaþýmdaki hissenin %50'si yabancýda, %21'i emeklilik fonlarýnda.
Ben yabancýnýn satýcý olacaðýný sanmýyorum bu fiyatlardan. Þimdi soru þu, Emeklilik fonlarýnýn hisse toplamak için belirlediði üst fiyat limiti ney? Oraya kadar taþýyacak gibi görünüyorlar fiyatý. Ayrýca ben uzun vade giriþ yaptýklarýný düþünüyorum. Hatta 10+ yýl gibi bir vade. Çünkü bu hisseyi satmak istediklerinde alýcý bulamazlar o kadar mala.
Bu ayki 400 bin lotluk emeklilik fonlarýný hisseyi yeni takip etmeye baþlayanlar "ya ne önemi var büyük bir rakam deðil" diyerek deðerlendirebilir belki. Lakin, Norveç'li fonun satýþý sýrasýnda 5-10 bin lotlarla taban olup o günü taban kapattýðý zamanlar oldu AGHOL'ün.
Dolaþýmdaki hisselerin yarýsý Yabancýda ve satýþ yapmýyorlar. Geriye kalanýn da neredeyse yarýsýný Emeklilik fonlarý toplamýþ. Benim de bildiðim büyük yatýrýmcýlar var hissede yýllardýr toplayan ve satmayan. Hepsini toplayýnca ortalýkta gezinen fazla bir civciv kalmýyor.
O yüzden bu ay toplanan o 400 bin lot gerçekten büyük rakam. Hatta bugünden sonra toplanacak her yeni 500 bin-1 milyon lot arasý alýmlar büyük rakam olacak çünkü tahta çok sýð.
https://borsakafasi.com/msci-endeksi...r-girdi-cikti/
MSCI Global Standard Endeksleri içinde yer alan MSCI Türkiye Endeksi'nden Anadolu Efes'i AEFES çýkaran MSCI, bu Þirket'i MSCI Global Small Cap içindeki Türkiye Endeksi'ne dahil etti.
......
......
Yapýlan tüm deðiþiklikler 30 Kasým'dan itibaren yürürlüðe girecek.
AEFES'teki baskýnýn sebebi sanýrým bu. Canýmýza okuyacaklar AEFES'te ay sonuna kadar. Allahýný seven defansa gelsin![]()
Ayný baský bimde de var.
Aþý bulundu geldi de insanlar alýþveriþi mi azaltacak?
TV de ülkenin temel yönetim gerekliliklerini söyleyip de kurun 70 krþ geri gelmesi falan
Algýlarla yönetilen garip bir ülkeyiz vesselam.
Yer Ýmleri