Benim icin de Dolar TL'de anlamli seviye 4-5 arasi.
Ben de saka yapmiyorum.
TR'deki dolardaki olay tam olarak 'Majority Fallacy' denen sey.
Diger bircok sinek boka ususup bok yiyor diye, onca gida varken bok yemeye calisan sinekin durumu yani.
Doviz piyasasi dogru yolda. Turkiye'nin CDS'leri de cok daha alt risk primlerini hak ediyor.
Dolardaki %10 civari duzeltme iyi de cok yetersiz. Bu ay sonu 7nin altina inerse cok iyi olur.
türk lirasýnýn aþýrý deðersiz fiyatlandýðýný ancak yurtdýþýnda yaþayan/iþ yapan insanlar biliyor. malesef türk halký amerikan köpekliði yapmaya alýþmýþ. en kýlcal damalarlarýna kadar iþlemiþ o toplumun dolar almak, altýn almak vs. köpeklik baþka bir þey!
köpekliðe kýlýf bulmak ise kolay. cari açýk dersin, enflasyon derisn, cds dersin üst üste istediðini söylersin.
amerika hiç cari açýk vermiyor, hele bütçe açýðý hiç yok. hele hele artýk FED para basmaya yetiþemediðinde bilgisayar ekranlarýnda hesaplara sýfýr ekleyerek parayý artýrmýyorlar.
tiyatro azaldi da, bitemedi hala
yatirim tavsiyesi degildir
spek resmek taschak geciyor
![]()
dolar için 1-2 tl bence ederi![]()
1 ocak 2002 ile-ekim 2020 arasý tüfe (açýklanan rakam gerçek tüfe deðil ) %582
1 ocak 2002 dolar kuru 1,44
1,44*5,82:8,38 kur yapýyor
bu reel getiri olmadan sadece döviz enflasyon kadar artmasý ile olacak rakam
bide üstüne verdiðin cari açýk,yatýrýmlarýn yanlýþ kullanýlmasý,kalitesiz ihracat,ülkedeki yolsuzluk,huhuk adalet eksikliði,eðitim sisteminin kötüleþmesi
milli hasýlanýn üretimden çok sabun yeniden hesaplama yöntemleri ile artmasý
(eski milli hasýla yöntemi ile hesaplandýðýnda mill gelir 500 milyar dolar)
döviz borç vade durumu,bütçe açýðý vs onlarca kriter ile belirlenir
türkiyenin borçlanacak alaný yok kimse türkiyeye yeni borç vermiyor sadece eski borçlar 1 yýllýðýna yüzdürülüyor
7,5-8,5 arasýndaki seviye bence ederi
bunun altý gelmez altý gelirse cari açýk patlar kur dahada yukarý gider
adamlar diyorki senin borçlanacak yerin kalmamýþ sen hala tasarruf yerine harcama yapýyorsun bizde sana yeni kaynak vermeyiz
sen borçlandýkça kuru yukarý çekip alým gücünü azaltyor böylece zorunlu tasarruf yapýyorsun
bu gelen carry trade paralarý çýkacak önemli olan doðrudan yatýrým çekebilmekte oda þu zamanda imkansýz
bu yapýlan ekonomik ve siyasi açýlýmlar akp tabanýnýn kaymasýndan dolayý zorunluluktan yapýlýyor
taban kopuþ var cb her gün bir þehre gidiyor seçim zamaný bukadar gezmemiþti
yarýn baþka açýlýmlarda yapacaklar ama mecburiyetten
anlamadýklarý konularda insanlarýn yazmalarýna dayanamýyorum
zor biþey deðil araþtýr yaz 3-5 gelse yerli üretici kalmaz ülkede sanki bura abd %1 enflasyon var
Yer Ýmleri