halka arzlar borsayý yükseltmez tam tersine düþürür
taze yeni para gelmez fonlar ve kurumsal halka arz katýlmak isteyenler elindeki hisseyi satar ve yeni hisseye giriþ yapar
nekadar çok halka arz bist çýkýþý için daha yüksek hacim demek yabancý giriþi olmayan bu borsa için olumsuz olur
%35 enflasyon ve sermaye kontolü olan arjantiden borsa 1 senede %80 arttý
dibinden bakarsak %150 artýþ kaydetti
borsanýn yükseliþini anlamayan ekonomist analist bir kesim var
1-þirketlerde emtiadýr paranýn deðeri düþünce ve bolluðunda bunlarýn deðeri artar
2-yüksek enflasyon rasyonel olmayan deðerlemelere neden olur %40 iskonto vs o mantýktan tüm yüksek enflasyonlu ülkelerde borsalarýn 0 olmasý beklenir buda mantýksýz þirketlerin piyasa deðerleri satýnalma gücü olarak konulan sermayenin altýnda
3-ben borsanýn þu durumda 150-180 bin aralýðýnda olmasý makul geliyor cds vs hepsi hariç nasýl tüm emtia mal deðeri artýysa bu para bolluðunda þirketlerinde artmalý
4-bist 30-50-100 sýkýntýsý yerli kurumsal ve küçük yatýrýmcýnýn götüreceði kaðýtlar deðil bu kaðýtlarýn gitmesi için yabancý gerekli
yabancý gelmeden bu kaðýtlarýn hareketlenmesi zor bu sebeple bist 100 dýþý düþük sermayeli firmalara talep var
bir çoðuda garip fiyatlara ulaþtý
þu projeksiyonda türkiye borsasý için (sanayi) 20 f/k eder bence fd/favök 8-10 adil deðer (ben 4-5 üstündekilere yatýrým yapmýyorum)
5-ag grubunda yabancý seçici davranýyor ccola ve migrosa olumlu yaklaþýrken balyapmayan arý efes ve ag uzak duruyor
bu durumu çevirmek yönetimin elinde temel yönden 2 þirkettede kuvvetli iyileþmeler görmeleri gerekir
efes bencede deðerinin çok altýnda yýllardýr 1 kr kar yapmýyor ccola olmasa bitik halde
ag çok yazdýk kangrenler tedavi edilmesin teþhis konup tedavi aþamasýna gelsin yeterli

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri