asgari ücretin artmasý, gelirinin büyük kýsmýný gýda ve diðer perakende harcamalarýna ayýran fakir halkýn biraz daha fazla gýda harcamasý yapmasýna, cirolarýn artmasýna katkýda bulunur.
migros, þok, bim, a101 gibi perakendecilerde her ne kadar "emek" faktörü bir "gider" kalemi olsa da en büyük maliyet unsuru deðildir. lakin halkný %60'ýnýn fakir ve asgari ücret ile çalýþtýðý düþünülünce bu perakendecilerin cirolarýnda ve karlýlýklarýnda yaþanacak artýþ unutulmamalý.
ben yine de fakirliðin yasaklanmasý gerektiðini düþünüyorum. fakirleri zindanlarda çürüteceksin, at meydanýnda sallandýracaksýn, gülhanede boðduracaksýn ki bir daha fakirlik yapmasýnlar/yapamasýnlar. lakin, eðer ibreti alem olsun diye fakirlere hakettikleri cezalarý veremiyorsak tabiki en azýndan insan gibi yaþamalarý için gerekli minimum gereksinimleri de kazanabilmelerine imkan vermek lazým!
özetle, agari ücret artýþý gelir seviyesinde görece iyileþme saðlar ve bu anadolu grubu'nun migros ve anadolu efes iþtirakleri için olumlu sonuçlanýr kanaatindeyim.
dolar 7,30 geldi cds 300 lerde hedge için harika zaman deðerlendirilmeli
tl faizler yükseliyor ve yükselmeye devam edecek yabancý carry trade çýkýþý baþlamadan ag varlýk satmalý
2021 bu yüksek faizlerlerle özellikle borçlu þirketler için çok zor geçecek
enflasyon türkiyedeki artýþý tamamen kur odaklý kur 7 lerde tutulabilirse enflasyon sene sonu 10 civarýna inebilir
bunu baskýlayacak 2 unsur var
1-yüksek bütçe açýðý artan finansman gideri (bütçe açýðýný kapatmak için yüksek kamu zamlarý yapýlma riski)
2-carry trade realizasyonu
bu iki durum döviz enflasyon ve faizi direk belirleyecek , daha uzlaþmacý dýþ politikaya gebe durumdayýz
Anadolu Grubu yilin son gunlerini cok sever
Bakalim bu son iki gun birseyler olacak mi
ortak bir þey sormak istiyorum. aghol konsolide bilançoya þirketleri konsolide edeken bu þirketteki payý kadar olan kýsmý mý konsolide ediyor, yoksa þirketin tamamýný mý konsolide ediyor. örnegin aefes te %43,06 payý var. aefesin cirosunun %43,06 sýný mý konsolide ediyok, yoksa aefesin cirosunun tamamýný mý kendi bilançosuna ekliyor
Hocam guzel soru,
Cevap basit ama detaylar var.
O yuzden biraz okumaniz gerekecek
https://dergipark.org.tr/tr/download...le-file/831978
Yer Ýmleri