Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 12/135 ÝlkÝlk ... 210111213142262112 ... SonSon
Arama sonucu : 1079 madde; 89 - 96 arasý.

Konu: AGHOL - AG Anadolu Grubu HOLDÝNG A.Þ.

Duhul
    Feb 2017
    Ýkamet
    Soooome-where o-ver the raaaain-boooow
    Gönderi
    4,385
     Alýntý Originally Posted by candyshop Yazýyý Oku
    ..benim için 3.42 üstündeki dolar fiyatlamasý köpüktür. þaka yapmýyorum.
    Benim icin de Dolar TL'de anlamli seviye 4-5 arasi.
    Ben de saka yapmiyorum.
    TR'deki dolardaki olay tam olarak 'Majority Fallacy' denen sey.
    Diger bircok sinek boka ususup bok yiyor diye, onca gida varken bok yemeye calisan sinekin durumu yani.

Doviz piyasasi dogru yolda. Turkiye'nin CDS'leri de cok daha alt risk primlerini hak ediyor.

Dolardaki %10 civari duzeltme iyi de cok yetersiz. Bu ay sonu 7nin altina inerse cok iyi olur.

2. dolar için 1-2 tl bence ederi
    1 ocak 2002 ile-ekim 2020 arasý tüfe (açýklanan rakam gerçek tüfe deðil ) %582

1 ocak 2002 dolar kuru 1,44

1,44*5,82:8,38 kur yapýyor
    bu reel getiri olmadan sadece döviz enflasyon kadar artmasý ile olacak rakam

bide üstüne verdiðin cari açýk,yatýrýmlarýn yanlýþ kullanýlmasý,kalitesiz ihracat,ülkedeki yolsuzluk,huhuk adalet eksikliði,eðitim sisteminin kötüleþmesi

milli hasýlanýn üretimden çok sabun yeniden hesaplama yöntemleri ile artmasý
    (eski milli hasýla yöntemi ile hesaplandýðýnda mill gelir 500 milyar dolar)
    döviz borç vade durumu,bütçe açýðý vs onlarca kriter ile belirlenir

türkiyenin borçlanacak alaný yok kimse türkiyeye yeni borç vermiyor sadece eski borçlar 1 yýllýðýna yüzdürülüyor

7,5-8,5 arasýndaki seviye bence ederi
    bunun altý gelmez altý gelirse cari açýk patlar kur dahada yukarý gider

adamlar diyorki senin borçlanacak yerin kalmamýþ sen hala tasarruf yerine harcama yapýyorsun bizde sana yeni kaynak vermeyiz
    sen borçlandýkça kuru yukarý çekip alým gücünü azaltyor böylece zorunlu tasarruf yapýyorsun
    bu gelen carry trade paralarý çýkacak önemli olan doðrudan yatýrým çekebilmekte oda þu zamanda imkansýz

bu yapýlan ekonomik ve siyasi açýlýmlar akp tabanýnýn kaymasýndan dolayý zorunluluktan yapýlýyor
    taban kopuþ var cb her gün bir þehre gidiyor seçim zamaný bukadar gezmemiþti
    yarýn baþka açýlýmlarda yapacaklar ama mecburiyetten

anlamadýklarý konularda insanlarýn yazmalarýna dayanamýyorum
    zor biþey deðil araþtýr yaz 3-5 gelse yerli üretici kalmaz ülkede sanki bura abd %1 enflasyon var

3.  Alýntý Originally Posted by Depeche Mode Yazýyý Oku
    Benim icin de Dolar TL'de anlamli seviye 4-5 arasi.
    Ben de saka yapmiyorum.
    TR'deki dolardaki olay tam olarak 'Majority Fallacy' denen sey.
    Diger bircok sinek boka ususup bok yiyor diye, onca gida varken bok yemeye calisan sinekin durumu yani.

Doviz piyasasi dogru yolda. Turkiye'nin CDS'leri de cok daha alt risk primlerini hak ediyor.

Dolardaki %10 civari duzeltme iyi de cok yetersiz. Bu ay sonu 7nin altina inerse cok iyi olur.
    türk lirasýnýn aþýrý deðersiz fiyatlandýðýný ancak yurtdýþýnda yaþayan/iþ yapan insanlar biliyor. malesef türk halký amerikan köpekliði yapmaya alýþmýþ. en kýlcal damalarlarýna kadar iþlemiþ o toplumun dolar almak, altýn almak vs. köpeklik baþka bir þey!

köpekliðe kýlýf bulmak ise kolay. cari açýk dersin, enflasyon derisn, cds dersin üst üste istediðini söylersin.

amerika hiç cari açýk vermiyor, hele bütçe açýðý hiç yok. hele hele artýk FED para basmaya yetiþemediðinde bilgisayar ekranlarýnda hesaplara sýfýr ekleyerek parayý artýrmýyorlar.

4. dediðim gibi bilmeden yorum yapmak manasýz gerek yok komikte olmuyor üzülüyorum sadece

abd borcu yen euro cinsinden deðil dolar yani kendi milli parasý bu sebeple borçlanmada sonsuz kridebilitesi var

dünyanýn büyümesi abd bütçe ve cari açýðýna baðlý; abd cari açýðý kapanýrsa çin vs tüm ülkelerin büyümesi durur, çin durusa avrupa almanya durur dünya durur

abd dünyayý fonluyor o harcamalýki dünya büyüsün

fed o dolarlarý basmasa mart nisan ayýnda ag 3-4 düþerdi türkiye ve dünyada ne borsa ne emtia nede altýn fiyatý kalýrdý kredili iþlemlerin(kaldýraç) kapatýlmasý için tüm dünyada para eden her þey satýldý altýn dahil (ons 1700-1480 düþtü) fed dünyayý açtýðý swap ve para ile rahatlattý,likitide saðladý, borsa ve diðer satýþlar kesildi bu yapýlmasa bist büyük ihtimal 50.000 kadar düþerdi yatýn kalkýn o klavyede para basan fed'e her akþam dua edin adamlarýn caný sýkýldýðýndan yapmadýlar dünyayý kurtardýlar bu gün fed o likitide saðlamasaydý nisan-haziran arasý 10 tl üstü dolar fiyatý görmemiz çok kuvvetli olasýlýktý

dolarýn deðerini arz talep belirliyor önemli olan miktar deðil arz talep dolar zaten deðer kaybediyor altýn ons bakarsanýz son 20 senede dolar kaç kat deðer kaybettiði belli ama diðer para birimleride ayný þekilde 2000 yýlýnda 1 ons altýn 280 dolar þimdi 1800 dolar arada 5 kat fark var dolar altýna göre 5 kat deðer kaybetmiþ

tl yanlýþ yönetim sonucu hakettiði yerlerde sen her fýrsatta tüketimle ekonomiyi canlandýr cari açýk artsýn ithalatýn üretimin herþeyin ithalata baðlý olsun sözde yerli milli de ama savunma hariç hi. bir yerde bunu uygulama;
    elektriðin %50 doðalgaz üzerinden üretme ahmaklýðýný yap,hers sene milyarlarca dolarý her yýl iran rusyaya öde bunlarý kimse silah zoruyla yaptýrmýyor,bide doðalgaz santarllerine doðalgazý pahalýya sat niye cari açýðý arttýrýyorlar diye peki bu santraller banka kredilerini öpücüklemi ödeyecek? hem yanlýþ planlama ile adama santral yaptýr sonra pardon de adam santrali neyapsýn ?

paranýn deðer kaybýnýn 10larca böyle nedeni var abd dolarýda altýna karþý büyük deðer kaybý var

dolar bu gün 3 tl olsun cari açýk yine 70-80 milyar dolarý bulur 2001 yýlýnda ülkenin dýþ borcu neredeyse yoktu þimdi 450 milyar dolar ve çoðu özel sektör borcu þirketlerin borç içinde kýpýrdayacak yatýrým yapacak takatleri kalmamýþ anca borç çeviriyorlar
    koç dahil son 10 senede yapýlmýþ ülkede büyük fabrika yatýrýmý yok
    anca sabit getirili yol hastane havalimaný gibi acil gerekli olmayan yerlere harcýyorsun ne bekliyorsun bide döviz düþsünmü?
    abd s400 vs posta koyuyorsun daha 2 yýl önce rahipte neler yaþandý bi insan ders alýr anca tokat atýnca kendimize geliyoruz

böyle saçma bilimsellikten uzak hamaset þeyleri sevmiyorum
    bende isterim tl deðer kazanmasýný reel efektif döviz kuru tarihi düþük seviyede ama maalesef hakediyor, merkez bankasýnda 100 milyarlarca dolarlýk altýný olan rusya bile kazanamýyorken; gýrtalaða kadar özel sektörün borçluyken ve çoðunun ihracat geliri yokken bunu beklemek ahmaklýk
    burada halk kendi parasýný korumak için tabiki altýn dolar vs alacak
    devlet tl destekliyorsa önce köprü hava limaný hastane vs tüm yerlerin ihalesini tl yapsýn onlara niye dolar ?
    vatandaþ alýnca niye hain ?
    Son düzenleme : tarik1234; 14-11-2020 saat: 17:38.

Tarýk Bey,
    AGHOL forumunda harcanýyorsunuz......Hani bir þirket kurup dünya ölçeðine rekabet edilir haline getirebilirsiniz...Aghol de ne alýyorsunuz ne satýyorsunuz...Boþuna zaman kaybý...Biz garibanlar ise cahilliðimizle anca çorba parasý peþinde koþarýz......Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...

6.  Alýntý Originally Posted by roark Yazýyý Oku
    Tarýk Bey,
    AGHOL forumunda harcanýyorsunuz......Hani bir þirket kurup dünya ölçeðine rekabet edilir haline getirebilirsiniz...Aghol de ne alýyorsunuz ne satýyorsunuz...Boþuna zaman kaybý...Biz garibanlar ise cahilliðimizle anca çorba parasý peþinde koþarýz......Yatýrým Tavsiyesi Deðildir...
    dünya çapýnda yapmadým ama türkiye çapýnda yaptým
    danýþmanlýðýný yaptýðým esnek ambalaj sektöründe bir þirket yýlýk cirosu 400.000 tl den 5 yýlda 35 milyona çýkardým finansýný ben yönettim
    0 dan yapmak inanýn en zoru

herkes dilediði þeyi yazsýn umrumda deðil ama uçuk kaçýk garip gerçiklikten kopuk tamamen atmasyon olduðu zaman dayanamýyorum

öyle çok bilgili olduðumu idaa etmem ama kendi iþimde benim kadar iyi türkiyede 10 kiþi yok

çorba parasý kazanýyorum çok þükür

burada hisse deðer hesaplamasý neye nasýl bakýlmasý vs onlarca bilgi yazýyorum inanýn para ile alamazsýnýz bu iþ benim için para kazanmaktan çok bir hobi severek yapýyorum keyif alýyorum sadece sýkýntýlý yerlere yazýyorum
    ag neden yazýyorum %400 potansiyeli olan bir þirket tabi radarýmda olan bir kaç yerden biri
    ama ukala sabit fikirli cahil bir kaç insan var onlarda olmayaydý tam süper olacaktý

7.  Alýntý Originally Posted by tarik1234 Yazýyý Oku
    dediðim gibi bilmeden yorum yapmak manasýz gerek yok komikte olmuyor üzülüyorum sadece

abd borcu yen euro cinsinden deðil dolar yani kendi milli parasý bu sebeple borçlanmada sonsuz kridebilitesi var

dünyanýn büyümesi abd bütçe ve cari açýðýna baðlý; abd cari açýðý kapanýrsa çin vs tüm ülkelerin büyümesi durur, çin durusa avrupa almanya durur dünya durur

abd dünyayý fonluyor o harcamalýki dünya büyüsün

fed o dolarlarý basmasa mart nisan ayýnda ag 3-4 düþerdi türkiye ve dünyada ne borsa ne emtia nede altýn fiyatý kalýrdý kredili iþlemlerin(kaldýraç) kapatýlmasý için tüm dünyada para eden her þey satýldý altýn dahil (ons 1700-1480 düþtü) fed dünyayý açtýðý swap ve para ile rahatlattý,likitide saðladý, borsa ve diðer satýþlar kesildi bu yapýlmasa bist büyük ihtimal 50.000 kadar düþerdi yatýn kalkýn o klavyede para basan fed'e her akþam dua edin adamlarýn caný sýkýldýðýndan yapmadýlar dünyayý kurtardýlar bu gün fed o likitide saðlamasaydý nisan-haziran arasý 10 tl üstü dolar fiyatý görmemiz çok kuvvetli olasýlýktý

dolarýn deðerini arz talep belirliyor önemli olan miktar deðil arz talep dolar zaten deðer kaybediyor altýn ons bakarsanýz son 20 senede dolar kaç kat deðer kaybettiði belli ama diðer para birimleride ayný þekilde 2000 yýlýnda 1 ons altýn 280 dolar þimdi 1800 dolar arada 5 kat fark var dolar altýna göre 5 kat deðer kaybetmiþ

tl yanlýþ yönetim sonucu hakettiði yerlerde sen her fýrsatta tüketimle ekonomiyi canlandýr cari açýk artsýn ithalatýn üretimin herþeyin ithalata baðlý olsun sözde yerli milli de ama savunma hariç hi. bir yerde bunu uygulama;
    elektriðin %50 doðalgaz üzerinden üretme ahmaklýðýný yap,hers sene milyarlarca dolarý her yýl iran rusyaya öde bunlarý kimse silah zoruyla yaptýrmýyor,bide doðalgaz santarllerine doðalgazý pahalýya sat niye cari açýðý arttýrýyorlar diye peki bu santraller banka kredilerini öpücüklemi ödeyecek? hem yanlýþ planlama ile adama santral yaptýr sonra pardon de adam santrali neyapsýn ?

paranýn deðer kaybýnýn 10larca böyle nedeni var abd dolarýda altýna karþý büyük deðer kaybý var

dolar bu gün 3 tl olsun cari açýk yine 70-80 milyar dolarý bulur 2001 yýlýnda ülkenin dýþ borcu neredeyse yoktu þimdi 450 milyar dolar ve çoðu özel sektör borcu þirketlerin borç içinde kýpýrdayacak yatýrým yapacak takatleri kalmamýþ anca borç çeviriyorlar
    koç dahil son 10 senede yapýlmýþ ülkede büyük fabrika yatýrýmý yok
    anca sabit getirili yol hastane havalimaný gibi acil gerekli olmayan yerlere harcýyorsun ne bekliyorsun bide döviz düþsünmü?
    abd s400 vs posta koyuyorsun daha 2 yýl önce rahipte neler yaþandý bi insan ders alýr anca tokat atýnca kendimize geliyoruz

böyle saçma bilimsellikten uzak hamaset þeyleri sevmiyorum
    bende isterim tl deðer kazanmasýný reel efektif döviz kuru tarihi düþük seviyede ama maalesef hakediyor, merkez bankasýnda 100 milyarlarca dolarlýk altýný olan rusya bile kazanamýyorken; gýrtalaða kadar özel sektörün borçluyken ve çoðunun ihracat geliri yokken bunu beklemek ahmaklýk
    burada halk kendi parasýný korumak için tabiki altýn dolar vs alacak
    devlet tl destekliyorsa önce köprü hava limaný hastane vs tüm yerlerin ihalesini tl yapsýn onlara niye dolar ?
    vatandaþ alýnca niye hain ?
    Katýlýyorum bu tespitlere..

Dolar dünyada deðer kaybederken ve biz depolarý ,mermileri sonuna kadar harcarken bile kur 7-8 liralarda ise bu kura abartýlý demek yanlýþ olur bence.

8.  Alýntý Originally Posted by Black Diamond Yazýyý Oku
    Katýlýyorum bu tespitlere..

Dolar dünyada deðer kaybederken ve biz depolarý ,mermileri sonuna kadar harcarken bile kur 7-8 liralarda ise bu kura abartýlý demek yanlýþ olur bence.
    Ameikan köpekliði bir milletin kanýna kadar iþleyince bahane bulmasý çok kolay oluyor.

Dünyada hiçbir þeyin fiyatý "maliyet" ile hesaplanmaz. her zaman "alýcý-satýcý" dengesi fiyatý belirler.

Borsada batýk þirket hisselerine bakýyorsun tavan tavan gidiyor. Çünkü adamýn aldýðý/sattýðý kaðýt. Tamam þirket tarafýnda bir temsili deðeri var ama sonuçta yönetimde deðil, maaþ almýyor.

2018 yýlýnda yabancý fonlarýn geliþen ülkelere ayýrdýklarý payda Türkiye %2.5 oranda pay alýyordu. Bugün bu oran %0.3'e düþtü. Yani 8'de 1'e düþtü. 2018'den beri Türk piyasasýnda yabancý satýþ yapýyor ve dolar alýyor.

Bir daha söyleyeyim, 2018'de yabancýlarýn geliþmekte olan ülkelere yatýrdýklarý paranýn %2.5'ni Türkiye'ye yatýrýyorlardý. Þimdi %0.3.

Peki yabancý tekrar alýþa geçerse dolar ne hale gelir, borsa ne olur?

Türk halký tam teslimiyetçi köpek ruhu ile 2018 krizinden bu yana varýný yoðunu dolara basýyor. Memuru emeklisi eðer ek gelirleri varsa maaþýný direk dolara basýyor kýt kanaat geçiniyor. Dolar aþýrý talep gördüðü için bu kadar arttý.

Allah aþkýna, azcýk onurunuz, gururunuz, þerefiniz olsun. Bu arada ben kimseye Amerikan köpekliði yapma demiyorum. Yine yapýn. Ama attýðýnýz her adýmý, aldýðýnýz her nefesi amerikan köpekliðine adamayýn. Gidip pizza yiyin, gidin sosisli sandviç yiyin, gidin rus salatasýna "amerikan salatasý" deyin, bu þekilde köpekliðinizi yerine getirin.

Sayfa 12/135 ÝlkÝlk ... 210111213142262112 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •