AGHOL un landýný traktor iþtiraki vardý. raporlarda görünmüyor. 2019 yýlýndan buyana kap haberleriniþ taradým orada da bir þey gözükmüyor. anadolulandýnýtraktor sýtesý de kapatýlmýþ.haberi olan var mý arkadaþlar ne oldu landýný traktör. yandý bitti kül mü oldu.
aslýnda site halen yayýnda ama SSL sertifikasý güncellenmediði için riski kabul ederek siteye devam etmen gerekiyor. biraz teknik belki atlamýþsýndýr detaylý bakmamýþsýndýr.
https://www.anadolulandini.com/
Argo Tractors þirketteki ortaklýðýndan ayrýldý. Daha sonra þirket Anadolu Motor'a devredildi. Ýtalyan ortak varken zaten tam konsolide edilmiyordu Anadolu Motor'a devredildikten sonra Anadolu Motor zaten tam konsolide edildiði için Anadolu Landini de artýk tam konsolide ediliyor duruma geldi.
Sanrýým Ýtalyan ortaðýn hisselerini bedelsiz devretmesinin sebebi þirketin yüksek euro borcuydu. Batmýþtý yani. Anadolu Grubu'da Ýtalyan ortak çekildikten sonra þirketi Anadolu Motor'a devretti. Bu son paragrafta yazdýklarým benim tahminim.
Her iþtiraki döviz borcu ile kurmak ve yaþatmaya çalýþmak holdinge çok zarar verdi. Enerji, GYO, Landini bunlarýn en baþýnda gelenler. Hatta holding euro bazlý solo borçlanýp zaten euro borca batmýþ Migros'u aldý.
2018 döviz krizi ile tetiklenen süreçte bugüne kadar çok fazla kur farký zararý yazdý holding. Ayný zamanda faiz giderleri de oldu.
Þu an Migros, Anadolu Efes (ve CCI) borçluluk konusunda çok iyi duruma geldi. Yüksek nakit akýþý ve faaliyet karlarý saðolsun.
Holdingin artýk solo ve çoðu %100 iþtiraki olan halka açýk olmayan þirketleri de finansal açýdan toparlamasý lazým. Bunun da yolu stratejik önemi olmayan sektörlerden iþtirak satýþý yaparak çýkmak (eðer satýlabiliyorsa). Anadolu Efes (ve CCI) ve Migros'tan mümkün olan en kýsa sürelerde mümkün olan en yüksek temettüleri çekmek.
þu linkte birleþme ile ilgili ticaret sicil gazetesinin linkleri de var:
https://www.anadolulandini.com/site/...ilan-belgeleri
ben tam olarak ayný fikirde deðilim. italyan ortak bedelsiz bir þekilde hisseleri devretti. anadolu grubu da "sadeleþtirme" adýna anadolu motor'a devritti þirketi. zaten holdingin direk iþtiraki deðildi "anadolu landini", Anadolu Motor'un iþtiraki idi.
teknik olarak, sadeleþmiþ olmasý, tam konsolide oluyor olmasý bunlar olumlu. ama niye italyan ortak bedelsiz devretti hisseleri eðer þirket teknik olarak iflas etmediyse?
Anadolu Grubu'nun bu döviz krizinde dili öyle yandý ki bundan sonra dövizle borçlanacaklarýný sanmýyorum.
Aghol devler ligine girdi dahada gitmezse.......
'Ancak bir aptal suyun derinliðini iki ayaðýyla ölçer''
Yer Ýmleri