BARIÞ MANÇO VE ANNESÝ RÝKKAT UYANIK
Rikkat Ana oðlu Barýþ Mançoyu anlatýyor:
Barýþ bana Tanrýnýn bir armaðanýdýr. Özel bir durumu vardýr benim için. 1943 yýlýnýn yýlbaþý gecesi, sabaha karþý saat 4ü çeyrek geçe geldi dünyaya. Þimdiki zayýflýðýna bakmayýn doðduðunda 5 kiloydu. Çocukken ne kadar usluysa þimdi de öyle usludur. Adýna fazlasýyla yakýþan bir kiþiliði vardýr.
Karakalem resim çizmeye meraklýydý biraz da müziðe.. Müziðe olan ilgisi 1.5 yaþýnda baþlar. Öðrendiði kadarý ile ilk kez Kiss Me Againâ ve Belamie adlý þarkýlarý söylerdi. Barýþ 2.5 yaþýndayken ben Ercüment Batanayâýn babasý Hafýz Kemal Batanaydan ders alýrdým.
Barýþ, bu dersleri kendi odasýndan dinler, melodileri benden önce kapardý. Söylediði ilk Türk Müziði parçasý ise Ab-ý Gahý Yare Girdim, Arz Ýçin Ahvalimiâ olmuþtu. 7-8 yaþlarýnda kendine göre þiirler yazar, bestelerdi.
TARÝHTEN BÎR YAPRAK
Barýþ Manço ve Ailesi. Babasý Hakký Manço, Annesi Rikkat Uyanýk (Manço), Barýþ Manço, Ýnci Manço ve Savaþ Manço. 1950 Üsküdar Ýstanbul. Annesi Rikkat haným, dönemin ünlü ses sanatçýlarýndandýr. Zeki Müren öðrencileri arasýndandýr.
![]()

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri