Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Fonda olduğunu tahmin ettiğim hisselerin dünkü getirilerine bakıyorum birde 0,42'ye. Bence endeks shortlamışlar ve ısrarla düşüş bekliyorlar. Yoksa 0,42 mümkün değil. Sadece İnfonun dünkü tavanı %1 getirirdi. Bu fonu orta vadeli temettü ve değer yatırımı yapacağı için tercih ettim ve yıl sonuna kadarda taşıyacağım. Ama değer yatırımı yapacağını söyleyerek yola çıkan bir fon hedge yaparak 1 aydır zarar yazıyorsa o zaman kafamda soru işaretleri oluşur..
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Alın terimizi, sermayemizi bir enstrümana yatırırken daha seçici olmamız gerektiğini düşünmekteyim.
Saygılar.
Yok ki hocam yok, çıldırmamak elde değil, 80 tane hisse fondan endeksi düzenli geçerek yönetilebilen 2 tane zorlarsan iki buçuk tane fon. İçler acısı. Taş çatlasa, iki tanesi rapor yayınlıyor, şirket geziyor, bilanço okuyor. 78 tanesi koymuş hisseleri endeks agırlıklarına göre yatıyor.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Son 1 ayda OPB çok efsane hareket yaptı (%8,41). %35 hisse, %35 eurobond taşıyordu en son. Yanılmıyorsan sn. meesut Kasım itibariyle geçiş yapmıştı. Tebrik ederim.
Bilgi paylaştıkça artar... Yazdıklarım, yorumlarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Aslında düşüşlerde elimiz güçlü olsun diye aldık ama elindeki az hisse oranına ve kurdaki düşüşle beraber Eurobondlardaki eksiye rağmen NNF'nin üzerinde performans gösterdi. Anlaşılan elindeki az hisse hakkını da doğru kağıtlarda kullanmış.
Bir yandan da acaba hisse oranını daha da arttırmış olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum, bir önceki ayda %20 civarındaydı, Kasım'da da arttırmış olabilirler.
Yer İmleri