NNF +0,50%
Bist100 +1,12%
NNF +0,50%
Bist100 +1,12%
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Elz % +0.62
Herkese selamlar, son zamanlarda byf (etf) lere merak saldım fakat çok basit olan bir sorunun cevabını bulamadım ve siz değerli forum üyelerine sormak istedim. Sorum şu, bazı byflerin misal ZRE20 hacimleri çok düşük dün sadece 800 tl değerinde 42 adet işlem yapılmış bu etf den çıkış yapmak istediğimizde satışı karşılayabilecek bir alıcı olmadığında kime satacağız bildiğim kadarıyla hisse senetleri gibi işlem görüyor, alıcı olmadığında satışı kime yapabileceğiz byf nin elimizde kalma şansı varmıdır? Şimdiden cevap veren herkese teşekkür ediyorum, saygılar...
Byfler hakkında çok ayrıntılı bilgim yok ama, bu fonlarda piyasa yapıcısı olduğunu biliyorum. Anormal fiyat hareketleri olmamasi adına piyasa yapıcısı net aktif değer civarında alım/satım yapiyor.
Byflerin gösterge niteliğindeki net aktif değeri, fonların sitelerinde anlık yayınlanıyor. Alım satım yaparken bu net aktif değere dikkat etmek gerekiyor. Hisse byf ler, endeks fonu olduğu için, endekste aşırı sayıda taban hisse olmadığı sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Gümüş byf de geçmişte sıkıntı olmuştu, satamama değilde net aktif değerin üzerinde fiyatlamalar oluşmuştu, fiziki gümüş tedarik edilememişti bir dönem diye aklımda kalmış.
Byf forum sayfasında daha tecrübeli arkadaşlar vardır, oraya sorabilirsiniz isterseniz.
https://www.hisse.net/topluluk/forumdisplay.php?f=47
Cevabınız için çok teşekkür ediyorum, ilettiğiniz forum sayfasına da yazdım. Byf leri biraz daha araştırınca gayet mantıklı gelmeye başladı özellikle anlık alım-satım yapabiliyor olmamız gerçekten güzel ve pasif yönetildikleri için endeksle paralel bir getirisi oluyor hsyf yöneticilerinin yapacağı yanlışlardan da etkilenmiyoruz bu şekilde. Keşke ülkemizde de yurt dışındaki kadar gelişmiş bir piyasası olsaymış etf lerin...
ODV 02.01.2017 tarihinden bu güne dolar bazında %6.9 olarak getiri sağlamış. GBC %56 1. TFF %43 ile 2. GUH %34 ile 3. sırasındalar fon sepetleri içinde.
Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep
mac + 0.95
Yer İmleri