Teşekkürler..ben de bugün alış emri girdim 110 k için..Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teşekkürler..ben de bugün alış emri girdim 110 k için..Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Selamlar, HMG teoride iyi bir fikre benziyor ama pratikte ne kadar işler görmek gerek. Bilgi formuna göre tefas üzerinden %2,5 yönetim ücreti var, performans yok. Yönetim ücreti HSBC portföy tarafına %1.
Kurulduğu günden bugüne yıllıklandırırsak %38 getiri. 71 günde bist100 (dünkü kapanışa göre) %3,7 artmış, fon %7,6. (hesap hataları olabilir, hızlı yaptım)
Kap a göre Performans primi yok. 12.000 pay bu arada 130 küsur TL yapıyor. Ben nitelikli yatırımcı olamadığım için alamıyorum ama tanıdığım üzerinden almayı düşünüyorum. Hatta böyle giderse portföyün hepsini aktarırım. Fon 300milyon ile işleme başlamış şu anda 461 milyon hacime ulaşmış.
YTDMi 9T Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Herkes sizin gibi BY olamıyor tabii ...Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
200 bps artırmış. Bence olması gerekeni yaptı 100 bps nin etkisi yarım saat sürerdi. Önden yüklemeli gidiyor. 3-4 ay içinde fiyat istikrarındaki etkileri de görülecektir. Öncelik kur'u stabilize etmek olmalı. Emtia bazlı enflasyon beklenirken içeride risk primi vermesi yabancıyı da çekecek. Sanılan aksine faizin kredi tarafında büyümeye negatif etkisi o kadar net değil. Geçmişte bunun tersini çok yaşadık. Kredi faizleri %90 iken %11-12 büyüdüğümüz yıllar oldu. Enflasyonda gevşemeyi gördükten sonra kontrollü azaltmalı.
Ulusal parayı taşıyana net, stopajsız, tartışmasız makul reel getiri vermek zorunda. Burası emerging market, riskler var, reel faiz vereceksin. Vermediğinde bin tane yerden negatif etkisi çıkıyor.
Son düzenleme : hellistheothers; 18-03-2021 saat: 14:23.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri