Kervan Gýda halka arzdan maliyetler arýndýrýlmýþ haliyle 300 milyon TL ile 337,5 milyon TL
arasýnda gelir elde etmeyi planlamaktadýr.
a) Avrupa’da þirket satýn alýmý: Kervan Gýda halka arz gelirinin %55’i ile yurt dýþýnda bir
þirket almayý planlamaktadýr. Bu amaçla görüþmeler yapmakta olan Kervan Gýda’nýn hedef
þirketlerde aradýðý özelliklerden baþlýcalarý Avrupa modern kanalda faaliyet göstermesi ve
kendi üretim tesisi olmasýdýr. Kervan Gýda satýn alým sonrasýnda saðlayacaðý ilave hacim
artýþý ile FAVÖK marjýnda iyileþme hedeflemektedir. Mevcut görüþmeler tamamlanýncaya
kadar yaklaþýk 3 aylýk sürede bu amaçla ayrýlan fon banka katýlým hesaplarýnda
deðerlendirilecek, bu sürenin sonunda bir satýn alma olmamasý durumunda da fon Þirket’’in
banka kredilerinin kapatýlmasýnda kullanýlacaktýr.
b) Yatýrým Finansmaný: Halka arz gelirinin %25’i ile yapýlmakta olan yatýrýmlarýn
tamamlanmasý ve potansiyel hat yatýrýmlarý için Akhisar’da yeni fabrika binasý satýn alýnmasý
planlanmaktadýr. Yapýlmakta olan yatýrýmlardan baþlýcalarý; 2020 Kasým ve 2020 Aralýk
aylarýnda faal hale gelmesi planlanan Jelly ve Licorice üretim hatlarýdýr. Þirketin kapasitesini
%20 oranýnda artýracak ve ciroya katkýsýnýn 30 milyon USD olmasý öngörülen bu hatlar için
mevcut fabrikada geniþletme çalýþmalarý devam etmektedir. Þirket 2022 yýlýnda planladýðý
yeni Jelly ve Licorice üretim hatlarý için fabrika binasý satýn almayý planlamaktadýr.
c) Finansal Borçlarýn Ödenmesi: Þirket 2020 yýlýnda halka arzdan saðlanacak fon
beklentisinden dolayý uzun vadeli yerine daha çok kýsa vadeli kredi kullanmayý tercih
etmiþtir. Halka arz gelirinin kalan %20’lik kýsmýyla Þirket’in kýsa vadeli finansal kredilerinin
kapatýlmasý öngörülmektedir. Böylece toplam borçlar içindeki uzun vadeli kredilerin oraný
artýrýlarak daha güçlü bir pozisyon elde edilmesi hedeflenmektedir.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri