Lise çaðýmýzda münazara konusu "dünya düzdür- dünya yuvarlaktýr" idi...
Dünya düzdür kazandý...
Mesele savunabilmekte...
Lise çaðýmýzda münazara konusu "dünya düzdür- dünya yuvarlaktýr" idi...
Dünya düzdür kazandý...
Mesele savunabilmekte...
valla ben þüpheciyim o yüzden kesin yuvarlak veya kesin düz demiyorum olabilir diyorum
mesela antartika antlaþmasý neden yapýldý bu hep kafamda soru iþareti. düþünün petrol þirketleri her yerde petrol arýyor ama antartikada arama hiç yapýlmýyor neden?
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir!!
Kötümser yalnýz tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ýþýðý görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ýþýðý hem de gelecek treni görür.!!!
Blogda, Darüþþafaka mezunu Ömer Sami Musluoðlu aðabeyimizin, naklettiði bir hikayeyi aynen alýntýlayarak veriyorum.
Bugün adamýn biri gelip altýna "Biraz atmasyona benziyor. Ne gerek var böyle yalanlara"..diye yazýp gidiyor.
http://www.hisse.net/topluluk/entry.php?b=50
Ar meselesi yapýp deliller sunup, dil döküyoruz.
Ölmüþ gitmiþ bir doktor aðabey.
Neden yalan söylesin ki?
Yalan diye uzaktan laf atmaya bir örnek geldi aklýma...
Siyasal'da 1, sýnýf anfisi, dýþarýda bahçeden yürüyenlerin bacak hizasýnda pendereleri olan zemin katta idi...Pencereler anfiye temiz hava gelsin diye açýk dururdu.
Prof. Aziz Köklü Ýktisat hocamýzdý.
Rahmetli kürsüde sabit durmaz elinde mikrofon sahnede aynen o zamanlar çok meþhur ses sanatçýsý Güneri Tecer'in sahnede yaptýðý gibi mikrofonun kordonunu ata ata yürüyerek ders verirdi...
Bazý muzur öðrenciler, dýþarýdan anfinin açýk pencerelerinden, ellerini boru gibi yaparak "yalan söylüyor inanmayýn" diyerek baðýrýrlardý.
Hoca çok kýzar "valla billa doðru söylüyorum" çocuklar diye feryad ederdi...Tüm salon gülüþürdük..
Güzel günlerdi...
Net bilmiyorum ama kesin bununla alakalý fikirler vardýr, benim aklýma ilk gelenler;
Paylaþýlamamýþ bir alandýr ve o dönemdeki teknoloji ile sahip olunsa bile yeraltý kaynaklarý iþletileneyecektir, sahip olmak için gereksiz bir emek sarfetmek istememiþlerdir,
Ama bazý kýsýmlar pekte sahipsiz deðil
http://ngm.nationalgeographic.com/20...gs/finkel-text
Bunun belgeselini izlemiþtim adamlar sýrf mekan bizim diyebilmek için bunu yapýyorlarmýþ![]()
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri