Et fiyatlarýndan oldum olasý memnun deðilim.
Köylüm halinden memnun anlaþýlan...
Bir çoðu demekki yaygara yapýyorlarmýþ.
Esnafýmýn durumu da iyi bence.
Eðer kötü olsa palasýný alýr iner meydana öðrenci kovalar.
Ya da reis zor durumda diye mitinglere iner verir desteðini.
Köylü esnafýn zor durumu hakkýnda verilen istatistik deðerler de demek ki CIA-FETÖ kökenli uydurmalar.
Siyaseten yýkamadýklarýný ekonomik olarak çökertmek için yapýlan komplolar.
Emekli dersen 2001 krizinde aldýðýnýn 5 misli maaþ alýyor.
Ha vaktiyle Erdoðan'ýn henüz siyasi bir figür olarak ön planda olmadýðý dönemde yaptýðý 5 kiþilik aile ve 3 öðün simitle geçinme örneðini önümüze getiren de gene maksatlý ve dýþ kaynaklýdýr.
Her ne kadar asgari ücretle geçinir görünen milyonlar gene 3 öðün ve simitle geçinemezler ama dert diil.
Neyse.. Dolara dönersek bugün TRUMP ne mesaj verecek diye boþuna bekleyecek dünya.
Onun verdiði mesajý hala almadýysalar TRUMP ne yapsýn..![]()
s.a Hayýrlý ve bol kazançlý bir gün olmasý dileðimle..
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatýrým danýÞmanlýðý kapsamýnda deðildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanlarýn kiÞisel görüÞlerine dayanmaktadýr.
Ben bu kiþiyi bloklaþmýþtým ama siz alýntý yapýnca yazdýklarýný görmüþ oldum, milletin o inekleri ve traktörleri nasýl aldýðýný hepimiz çok iyi biliyoruz þimdi inek sattýlarda aldýlar falan yemeyin buradaki insanlarý ben bu iþte eli kalem tutan ve azýcýk matematik bilen kimsenin kar edemeyeceðini o kadar net ve iyi biliyorumki idda falan etmiyorum yani biliyorum... Þimdi uzun uzadýya hayvancýlýðýn durumunu yazmayacaðým buradaki insanlar için gereksiz bir kirlilik olur sadece...
Þuan buarada çiftçinin aracýlara sattýðý sütün fiyatý belli deðil çünkü 4 aydýr süt parasý alan yok... Ama sýfýr faizli 5-6 yýl geri ödemesiz hayvan kredisi alýp ödemezsen yada binbir türlü alavere dalavere ile bu kredileri ödemezsen yada aldýðýn traktörün yarýsýný hibe ile diðer yarýsýný yine faizsiz kredi ile alýrsan kar korkunç sonuçta para bedava geliyor eline...
Ben yýllarca çalýþtým tarla almak istediðimde fiyatlar o kadar uçmuþtu ki bu ne yaa dedim yani o arazilere o parayý veren insanlar o parayý çalýþarak kazanmýþ olamaz...
Bu yazdýklarým üfürme deðil tüm akrabalar çiftiçi sayýlýr yoksa bu tarz usulsüz iþleri nereden bileyim, adamýn hayatý yalan dolan sonra umresi haccý git-gel yapýyor bence orda ömür boyu kalsa kar etmez...
Neyse uzattým saçma salak konular bizim halkýmýz böyle iþte...
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri