dolar/tl ye hollanda ile ortaya konan komediden dolayý yukarý yönlü bir baský olmamasý için ciddi bir çaba sarfedildiði anlaþýlýyor. yarýn ki fed kararý öncesinde ciddi bir direniþ sergiledi merkez bankasý. ancak dikkatinizi çektimi bilmiyorum ama baþbakan demeç vermiyor neredeyse, konu hakkýnda baþkalarý konuþuyor, daha çok bu konu recep bey ve diðer bakanlar üzerinden ilerliyor. ayrýca hollanda da yaptýrým uygulanamayacaðýný bildiðinden "görüyorum ve arttýrýyorum" dedi, recep bey ve yardýmcýlarýnýn uyguladýðý retoriðin temelsiz ve tahrikkar olduðunun net resmi ortaya çýkmýþ oldu böylece, zira referandum için sahnelenen bir oyun.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Ben telefondan dinliyorum hala çok net deðil son kýsým ama, ok kabul ettim![]()
Ben bu zihniyette insanlar deðiller demedim bu cümleyi çok rahat söylemiþ olabilirler, hatta geçen yazýmda uzaktan eniþte olan bir þahsýn hem Almanya'yý kötüleyip hemde Türkiye'ye dönemediðini ve orada iþsizlik maaþý aldýðý esnada kaçak olarak çalýþmaya devam ettiðini yazdým
Neyse sonuçta karþýmýzda aðzýndan çýkaný pek umursamayan bir kitle var gereksiz yere bu kitleyi savunuyormuþ gibi bir pozisyonda kalmak istemiyorum.
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
MB ve yokluk fonu sürekli satýþta. ancak burada tutabiliyorlar. paralarý nasýl olsa bitecek.
teknolojinin açtýðý sayýsýz yeni alan var, son zamanlarda bu teknolojik geliþmelerin ticari yansýmalarý da olmaya baþladý, mesela SpaceX firmasý:
web sitesinden alýntý: http://www.spacex.com/about
"SpaceX designs, manufactures and launches advanced rockets and spacecraft. The company was founded in 2002 to revolutionize space technology, with the ultimate goal of enabling people to live on other planets."
nihai hedeflerini baþka gezegenlerde insanlarýn yaþayabilmesini saðlamak olarak ifade ediyor. bu amacýn bir çok yan sektörü ve beraberinde kiþiyi iþ sahibi yapacaðýný söylemek yanlýþ olmaz.
abd de dinamizmi saðlayan bu tür þirketler. 19. yy daki demir çelik devleri yada standart-oil benzeri ancak farklý bir alanda kendini konumlandýran ve kapitalizm ile idealizmi barýndýran uðraþlar bunlar. tek baþýna kar/para güdüsü olmadýðý çok açýk.
abd nin bunun gibi bir çok alanda oluþacak yeniliklerden en kazançlý çýkan ülke olacaðý çok açýk. abd ekonomisinde bildiðimiz anlamda resesyon yaþanmasý olasýlýðýný önümüzdeki dönemde azaltacak bir durum bu.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri