Bir Hükümetin önceliði ekonomi olmazsa; suni konularla ekonomiyi 2. plana atarsa parasý
aþaðýdaki grafikte görüldüðü gibi, rakibi ülkelerden ayrýþýr gider.
Memleketin þu anki hali bu ayrýþmanýn devam edeceðini gösteriyor.
![]()
Bir Hükümetin önceliði ekonomi olmazsa; suni konularla ekonomiyi 2. plana atarsa parasý
aþaðýdaki grafikte görüldüðü gibi, rakibi ülkelerden ayrýþýr gider.
Memleketin þu anki hali bu ayrýþmanýn devam edeceðini gösteriyor.
![]()
Hangi Eurobond u alýrsan al vade sonunda sana nominal üzerinden ana para verirler...Nominal fiyat sizin örnekteki gibi 1000 dir....Cazip bir eurobond deðil....Satýcý sana %13 primle bir eurobond satýyor ...Bunun %3.5 kupon faizi dersek nominalden %9 daha pahalý malý alýyorsun.....3 yýlda %7 den %21 kazancýn olacak ama bu kazancýn %9 nu bankaya verdiðinde geriiye % 12 kalýyor ve yýllýða vurduðunda ortalama kazancýn %4 nettir....
O zaman þuan Rodeonunki ile ayný. Sadece kardan stopaj kesilmiyor herhalde.
Serverbey Eurobond ile bankanýn 2 katý (%8) kazanabilirsin demiþti:
"Eurobond olabilir, 6 ayda bir odemeli yillik %6 getirisi var su aralarda, o kadar buyuk para icin mevduat faizi yazik zaten.. (stopaj yok)
6 ayda bir 30 bin usd alirsiniz (kupon odemeleri) aylik 5 bin usd olur (en az 2X daha iyi brut faize gore bile)"
Bond iþi yaþ iþ. Adamýn hareket alanýný çok kýsýtlýyor. Bu çaðda en önemli þey esnek/likit olabilmek, her ihtimale hazýr olabilmektir. Bence.
Piyasada fýrsat hiç bitmiyor. Nereden ne bulacaðýnýz belli deðil. %5-6 dan bono yapacaðým sonra 4-5 sene elim kolum baðlý kalacak minimum. Ýstemez.
Millet her sene telefon, araba deðiþtiriyor. Kimsenin yatýrým yapmak için 5 sene zamaný yooook![]()
Yine dolara uzun yol göründü gibi.... YSK bu akþam referandum iptal kararý almaz ise CHP meclisten çekilmeyi düþünüyor...Yani erken seçim zorunlu... Referandumu iptal ederse ( çok zayýf ihtimal ) yine seçim yine sandýk, yine gerginlik.... Bu ülkede iki saat çok uzun zamanmýþ... ( bir sinemaya gittim, ortalýk karýþmýþ. )
Ahmet aðbi elinde mal var mý?
CEVAP: yok aðam yok vallah
dibine kadar yalan tabii
MEHMET aðbi elinde mal var mý?
CVP: yok aðbi ne malý ben 50bin endeks bekliyorum
#kökü yalannnn
kime sorsam elde mal yok
yoksa koskoca akbnk ý neden zýplatýp teknik seviyeye korkakça dokundursunlar
#kimin satmasýndan korkuyorlar?
# veya bu zirvede kime mal aldýracak gibi sert hareket yaptýrýyorlar? kimi kandýrýyorlar?
# DOLAR hareketine baþladý önceki Grafiðimde 3 sayfa önce diyordum ki agustosta 4,41-4,61 TL bandý garanti gösteriyordu
grafik
ne oldu EVET çýktý önce bizdekini silkelemek isteyecekler dedim 3,51 TL ye kadar yatýracaklar dedim mi?
halen yatýrmadýlar ve ÇAKMA bir yükselme varsa borsa da demek ki birilerine GEL GEL yapýyorlar
aksine DOLAR þuan o kadar potansiyelli oldu ki kimse satmaya cesaret edemiyor..
#ayrýca DOLAR ýn 4,6 TL olmasý bile bizim TR bankalarýnýn Milyar dolar faiz zararý yazmasýna SEBEP olur
# ve ödenemeyen krediler yüzünden krediler geri dönmez mal mülk ne varsa bankalar HARAÇ mezat satar..
yine elinde nakit olan þanslý çýkar.
Yer Ýmleri