Dolar kuru düþtükçe, sisteme, yönetime güven azaldýkça, yöneticinin inandýrýcýlýðý düþtükçe, dolar almayanlar da dolara bulaþacaklardýr.
Toplum iyice dolarize olacaktýr.
Dolar kuru düþtükçe, sisteme, yönetime güven azaldýkça, yöneticinin inandýrýcýlýðý düþtükçe, dolar almayanlar da dolara bulaþacaklardýr.
Toplum iyice dolarize olacaktýr.
Dolar neden düþmüyor?
Merkez Bankasý ‘haftalýk menkul kýymetler’ verisine göre 20 Ocak -14 Nisan 2017 tarihleri arasýnda ülkemize sadece ‘sýcak para’ olarak yabancýlardan 2 milyar 362 milyon dolar sermaye gelmiþ.
Yine Merkez Bankasý ‘ödemeler dengesi’ verilerine göre Ocak-Þubat aylarý toplamýnda ülkemize 4 milyar 646 milyon dolar sermaye (sýcak-soðuk sermaye toplamý) giriþi gerçekleþmiþ. Öyle sanýyorum ki, henüz toplamý açýklanmamýþ Mart ve Nisan aylarýnda yurtdýþýndan daha yüksek oranda sermaye giriþi gerçekleþmiþtir. Borsada yaþanan yükseliþ, enflasyon artýþýna raðmen faizlerde yaþan stabil durum olumlu göstergelerdir.
Tüm veriler yabancýlarýn referandum sürecinde Türkiye’ye sermaye akýþýný hiç kesmediklerini gösteriyor. Ama sorun yerlilerde...
Yabancýlar döviz getirdikçe, yerliler döviz almaya baþlamýþlar. Ýþte bu nedenle diðer göstergeler iyileþmesine raðmen, dolar bir türlü istenen düzeye inmiyor. Bu konuyu daha detaylý inlememiz gerekiyor. Hafta içi buna bakalým.
http://www.karar.com/yazarlar/ibrahi...e-durumda-3839
saygýlar/baþarýlar
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
http://www.gunlukkibris.com/HaberinD...iraya_Girdiler
Yukarýdaki haber(doðru ise !) ülke insanýn davranýþýna çok güzel bir örnek oluþturuyor...Dolar almak için bekleyenlere de güzel bir örnek....
Bizim köylü ve esnaf (aslýnda tün toplumlarda) en kaypak en güvenilmez toplum katmanýdýr.
Bizim gurbetçi dediðimiz tiplerin ekserisi köylüdür.
Eðitim seviyeleri ilkokulsa öp baþýna koy.
Tercihleri de inançlarý da aðýr baský altýnda hemen deðiþir.
Hani o çok sevdiðim türküdeki "benim sevdiceðim de din var iman yok" olayý.
Hep söyler dururum...
AB ülkeleri çifte vatandaþlýk durumu için bir süre versinler...Birini tercih edin desinler bakýn görün kaç tane Türk tabiyetli gurbetçi kalýyor...
AKP nin bu yöndeki geliþmelere can sioerane karþý durmasýnýn özünde de bu yatar.
Hem kendi seçmenini yitirme hem de AB ülkelerinde yaþayan Türkleri "Demoklesin kýlýcý" gibi kullanma keyif ve gücünü yitirme kaygýsý.
Bekleyip gürücez nasýlolsa , Rize çayý, gözleme , çig börek satarak kur nakadar düþüyormuþ..Dolarýn teknik formasyonlarýna bakarak , buseviyelerden olbilecek günlük kapanýþlarýn dolar fiyatýný 3.30 tirenine yetiþtirmesi gerekiyor. (Tiren istasyonlarý romantik yerlerdir)
![]()
Yer Ýmleri