düþünülmesi gereken þey birazda þu:
son gunlerdeki geri çekilme "ekonomide bir þahlanýþ" nedeni ile mi? böyle bir beklenti mi var ?
eðer böyleyse þu an izlediðim stratejiyi deðiþtirmem gerekir. ancak amaç nihayetinde faizleri gereðinden fazla düþürmek için geçici olarak bahar havasý piyasalara vermek ve bunun için GLP gibi fonlama mekanizmalarý üzerinden hareket etmekse stratejimi deðiþtirme ihtiyacý hissetmem, olsa olsa modifiye edebilirim.
önümüzdeki gunlerde daha net ortaya çýkacak. eðer aþaðý yönlü gidiþat devam ederse, yine de dolar kararýmdan vazgeçmem , zira TL gelirim olduðu için uygun kademelerden alýma devam ederim. ek olarak bunu yabancýlarýn bist ten çýkýþ fýrsatý olarak kullanacaklarýný düþünüp viop ta þort pozisyon açabilirim, beni batýrmayacak miktarda elbette.
her durumda þu aþamada stratejimde bir sýkýntý görmüyorum, sakin kalmak masada kalmanýn önemli bir kuralý, kaldý ki TR için cari açýk+kronik iþþizlik + dýþ borç + rasyonel olmayan yönetim tarzý gibi negatif unsurlar hala devam ediyor. ayrýca uzun vade perspektifinde dolar/tl enflasyon mertebesinde deðerlenecektir, kaldý ki TR uzun süre TL yi aþýrý deðerli tutamaz, bunu yaparsa makro dengeler bozulacaktýr.
(yatýrým tavsiyesi deðildir)
Son düzenleme : discretus; 29-04-2017 saat: 11:44.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri