Valla Denizli yi bos verin
Fethiye guzel.
Ingilizler kaciyor.
Guzel evleri var.
Isterdeniz denizli
Dag yolundan 3 saat.
Istersrniz Dalaman hava alani 1 saat.
Okul da var.
Dusunun.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Valla Denizli yi bos verin
Fethiye guzel.
Ingilizler kaciyor.
Guzel evleri var.
Isterdeniz denizli
Dag yolundan 3 saat.
Istersrniz Dalaman hava alani 1 saat.
Okul da var.
Dusunun.
SM-G930F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kanada 500 bin dolardan daha düþük fiyata (300 bin olabilir) ev alana da veriyor diye duydum o bakýmdan kanada.
Yoksa 500 bin dolar olsa düþünmem abd derim.
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bilemediðimden soruyorum.
SSK zamanýnda hastaneye ilaca vs. para ödeniyor muydu?
SM-A710F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bire bir yaþadýðým bir þeyi anlatayým.
Nöbetçi eczaneden ilaç alacaðým. Önümdeki konuþuyor. Ýlaç fiyatlarý düþtü. Ýyi oldu. Þöyledir böyledir. 17 yada 27 lira ödeme çýktý adama. Bende dayanamadým sordum ilaçlar parayla ne kadar diye. Rakamý hatýrlamýyorum ama ilaçlarýn parasý daha azdý.
Þimdi sizin mantýkla akþam tekrar adam çoluk çocuk acile gidip daha ucuzunu, fark çýkmayaný yazdýrmasý mý gerek? Dr bunlarý nereden bilecekse oda ayrý konu. Yada bekleyecek ertesi gün gidip aile hekimine tekrar yazdýracak. Akþam niye acile gittiyse artýk. Tabi ikinci kere muayene ücreti ödeyecek. Dr haklý olarak yazmazsa nolacak?
Bu arada adam hala ilaç fiyatlarý düþtü iyi oldu demeye devam ediyordu. Sustum güldüm sadece.
Aile hekimi ilaci yazarken size donuk bi ekranda sizin odemeniz gerekli miktar cikmasi ve sizin bunu teyit etmeniz en ideal olabilir, ancak genel de hekimler her ilacin fiyatini bilemezler, bazilarinin ise bakanlik ca odenip odenmeyecegini bilebilir ler..
Saglik hizmeti ve tedavi ne zaman bedava denildi- Sehir hastaneleri acilisinda belki olabilir ama aile hekimleri de dahil olarak hastanelerde bu isler ucretlidir, acil kismina giderseniz oralar ucretsiz..
Daha once kullandiginiz ilacin simdi parali olmasi da demek ki bakanlik buna geri odemeyi durdurmus,
size fatura edilmis, bunu da eczane bilebilir, yada onlara promosyon kisitlamasi gelmistir, kendi kendilerine size ozel subvanse yi kaldiramamislar dir, sormalisiniz bunu..
Arastirmaci gazetecilik gerekiyor sanirim, dogru demissiniz...
Aile hekimligi de hakedis hizmeti ne dondu zaten, benim tahminim olan her bir aile hekimi yakinda saglik sigorta kurumlari ile tek tek sozleme yapacak ve oralara bagli olan hasta kabulu olabilecek, belki devletini sigortali hastalari da en alt duzeyde kabul edilebilir..
yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir
15 tl muayene ücreti, 2 tl reçete, 10 tl ilaç ücreti, bu rakam 15-25 tl gibi hep sabit kesinti ,e-devlet üzerinden detay görülüyor, ben bir kez 1 adet þurup almýþtým þurup 5 tl , reçete ile alsan 15 tl, birkezde B12 yazdýrmýþtým, 15 tl kesilmiþ, ilaç 4 tl, adý aklýmda deðil, boþ kutusunu bulursam yazayým, bazý ilaçlarý direk almak daha karlý , birde pharmaton vitamin ilacýný doktorlar bir türlü yazmýyor, buda vitamin, yalnýz 55 tl ,yazdýklarý 4 tl ilk ucuz olanlar, en iyi vitamin pharmaton-ölüyü bile diriltiyor, yazsa 25 tl vermeye razýyým![]()
Parayý hedefiniz yapmayýn. 1$ Elli kuruþ olacak
duhul: eylül 2012
Yer Ýmleri