Originally Posted by
stonhand
Bir kaç site var iþte bu sentimentleri veren ama þöyle söyleyeyim usdchf nin grafiðini açabiliyorsanýz açýn 1,0264 den 0,7465 e tek günde 25000 pipslik mi bir düþüþü var adamlarýn merkez bankasý karar almýþtý chf deli gibi deðerlendi bir günde ve 4 tane galiba büyük aracý kurum aralarýnda alparide var iflas etti. 0,10 lotluk satýþa bile deli paralar verdi hoþ terste kalanlarýn hesaplarý iflas etti tek günde.
O arada sentimentler %90 larda usdchf de yukarý yönlüydü, tek sebebi gene eurodaki düþüþtü yani euronun koleresi usdchf de neredeyse herkes alýmdayken adamlarýn merkezi hareketini yaptý ve 4 büyük aracý kurumlar beraber bir ton KY yi patlattý. Sonrasýnda fiyat yavaþ yavaþ düþtüðü yerin üstünede çýktý ama iþte batan battý o arada.
Bu sentiment olayýný takip etmek için belli siteler vardý ben arada buna bakýyorum.
https://www.fxblue.com/connect/#sentiment
Adamlar kendi sitelerinde iþlem açan traderlarýn sentimentlerini veriyorlar kafada bir kaný oluþuyor en azýndan.
Ve uzun vade cidden insaný yorar çok güzel karlar elde edersiniz ama sonra bir bakarsýnýz hopp hepsi gitmiþ uzun vadeciyseniz ekran takibi falan olmayacak makro verilere bakacaksýnýz kafanýzdaki stop noktasýna gelene kadar hiç ekrana bile bakmayacaksýnýz çünkü ekran bir þekilde sizi yanýltma için uðraþýyor.
Syg,
Sn.Stonhand paylaþýmlarýnýz Forexde iþlem yapan yada kýsa vade pozisyon alanlar için çok güzel ama ben trade etmekten ziyade al-yat þeklinde yatýrým yapýyorum en az 6 ay 1 sene gibi
o yüzden yýllarca avro/dolar 0.80 bekledim durdum, neyse þimdilik son aldýðým pozisyonda devam edeyim göz ucuyla hem dolar hem altýn izliyorum bakalým hangisi olursa artýk
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri