Aþý yapacak personel kýsmýnda en ufak bir tereddüte dahi gerek yok bence , en azýndan ben tereddüt etmiyorum.
Aþý yapacak personel kýsmýnda en ufak bir tereddüte dahi gerek yok bence , en azýndan ben tereddüt etmiyorum.
Þimdi hedef olarak günde 1.5 milyon kiþi demiþler.Hadi diyelim bunun yarýsý becerilebilsin ayda 22.5 milyon kiþi eder,covid geçirenleri çocuklarý hariç tutunca 3 ayda konu bitiyor.Maske iþi gibi düþünün baþta bir kaos oluyor ama sistem kurulunca iþ halloluyor,bizde kim ne derse desin avrupanýn çoðu ülkesinden ,amerikadan daha iyi bir saðlýk sistemi var.Amerikada belki çok kaliteli saðlýk sistemi alabilirsiniz ama dehþet para ödersiniz,bizde görece fiyat kazanç oraný çok iyi durumda bir saðlýk hizmeti alýrsýnýz.Aþý yapmak falan ilk bir kaç gün dýþýnda kolayca halledilir,yeter ki aþý bulunsun.
Asýl mesele üretim hýzý. Geliþmiþ ülkeler bile ilk yýl için nüfusun %20 sini modellemiþler, haftalýk %1 hýzla gidiyorlar, 52 haftaya yetmiyor, 20 nci haftada zaten aþý bitecek. Aþý üretim hýzý yetersiz, 3 yýl en az demiþler. O halde aþýlama 7 gün sürse ne 30 gün sürse ne, zaten devamý yok..
Yav orayla burayla bir . Onlara aþý yap desen yok hak hukuk diye laga luga eder .
Bakan açýklama yaptý ya gece 12 'ye kadar aþý yapýlacak diye .
Onlar aþýyý ulaþtýrsanlar sonra da geri çekilsinler.
Dayak yerken ameliyat yapabilen, kendilerini odaya kitleyip pansuman yapan saglikçýlarýmýz var bizim yav aþý nedir , iki elde iki þýrýnga gözü kapalý yaparlar, bir yandan da çok beklettin diyenlerden yumruk yemeye devam ederler.
Aþý üretimi ölü aþýlar için çok komplike bir iþ deðil sn achilles,ruslarýn aþýsý var bizim bile devreye girecek bir aþýmýz bakanýn dediði tarihte olmasa da ilerde olabilir.Bu hastalýðýn uzun süre aramýzda olabileceði düþünülürse tüm dünyanýn üretime yöneldiði ,para açýsýndan da ilerde çok karlý olabilecek bu alanda çok uðraþan olur,çok üretim olur,þu fýrtýnalý günleri bir bitirebilsek umutlu olmak mümkün olabilecek.
Yukarýda linklerini verdim, dünya saðlýk örgütünün organizasyonlarý böyle öngörmüþler, üretim hýzýnda sýkýntý var, onlara detay veri akýþý vardýr, bir yere kadar artýyor bir oranýn üzerine çýkmýyor demiþler. Modellemeyi yapan onlar, oradan aktardým.
Yer Ýmleri