Ben wasap imi baska tilifona gurdum
Yillar evveli
O da bi cozum
Essah telefon temiz
En azindan
Ehveni ser de derler
Ben wasap imi baska tilifona gurdum
Yillar evveli
O da bi cozum
Essah telefon temiz
En azindan
Ehveni ser de derler
Evet önemli bir güvenlik açýðý. Doðrulama kodunun baþka türlü yapýlmasý lazým.
Telegram eskiden mail hesabý ile aktive edilebiliyordu, kaldýrdýlar. Para 3 ncü parti yazýlýmlarla verileri paylaþmakta. Telegram Rus menþeli açýk kaynak kodlu lakin, server'i Rusya'da deðil, o anlamda Whatapp'tan farký yok, ahali yanlýþ biliyor.
Geçenlerde yazdým, karambolde kayboldu gitti, bu anlamda güvenlik aranýlýyorsa, Bip ve ChatIn'de...Signal verinin aktarýlmasýnda farklý bir yaklaþým olarak vurgulanýyor ama, mümkünatý yok veriyi paylaþmamasýnýn.
ABD'de meþhur davalar var, tarihi. Kanunlarýnda ülke içinde 'terör suçlarý hariç' dinleme, takip yapýlamayacaðý öngörülüyor, ülke dýþýnýn adý bile geçmiyor. Bunlardan mesela bir diðeri 11 Eylül davasý, algoritmasý paylaþýlmadýðý için eski 'gmail' in sahibi Zimmerman yargýlandý, El Kaide'nin oradan haberleþtiði ortaya çýktý. Sonra el deðiþtirdi gmail.
Bedava mailbox, sanal veri yedekleme tahsis alaný, ücretsiz program, ücretsiz facebook sosyal medya, yok böyle bir þey. Paraya deðer tek þey var, sizin verileriniz...milyonlarcasýnýn oluþturduðu big data..
Bip..ChatIn...ya da sallayýn gitsin..
Sanki kiþisel bilgilerimiz büyük bir itinayla korunuyormuþ gibi abarttý insanlar.
Bir ürünün garanti belgesi için verdiðin numara Bulgaristanlý dolardýrýcýlara ulaþýrken '' aman CIA bilgilerimi alacak, KGB'ye geçelim, olmadý Turkcell 'e geçelim. ''
La yavrum senin gizli bir bilgin yok ki zaten neyi korumaya çalýþýyorsun, yok hassaslýk kasýyorsan telefon, internet denen zýmbýrtýlarý kullanmaman gerekiyor.
Ha abartma kýsmýnýn da diðer firmalarýn gaza getirmesi olarak görüyorum ya neyse .
Ýnternette tekel tröst yarattýlar, finansman iþini borsayla hallettiler. Yoksa facebook, messenger, whatsapp site ve programlarýnýn zilyon tane alternatifi var. Bu bir tür moda gibi. Yýllarca bol paça pantolonla dolaþtýk, sonra birisi bunun çirkin olduðunu söyledi dar paçaya geçtik, þimdi de kýsa pantolonla geziyorlar, hafif kýsa, ayak bilekleri açýkta, çorapsýz tumberland tarzý ayakkabýyla.
Akým yaratýyorlar, herkes kapýlýyor, kimisi Justin Bieber için, kimisi Trump'ýn direk yazdýðýný direk okumak için, kendini mecbur hissediyor. Telegram Whatsapp'ý 8 le çarpar 10 a böler, ama Whatsapp dedi erenler, herkes bir anda yarýþ yaptý yüklemek için.
Bireysel olarak veri güvenliðinin bazýlarý için evet o kadar anlamý olmayabilir. Þifresi 1234 olanlarýn da öyle. Ama ileride para transferi iþine kalkýþýyor bu Whatsapp mesela, o zaman daha da deðiþir iþin boyutu. Busines olaný mesela, hepsi soru iþareti.
Konu devlet olunca iþ deðiþiyor esasen. Twitter kendi ülkesinde farklý, diðer dünya ülkelerinde farklý etik standartlara sahip. Siyahi olaylarýnda gördük, karartmalarý, yavaþlatmalarý, hashtag düþürmeleri, örtbas etmeleri..Ee bizde farklý mý? Bizi zaten geçin, biz tarihi medeniyetler beþiði olmaktan mütevellit henüz birþeyin beþiði olamadýk. Evrensel doðrulardan yürümek lazým, yoksa konu muðlak.
Yer Ýmleri