Sn Fan, bakýn þu ifade çok kritik, nedense herkes pas geçiyor.
''Yaptýrýmlar yasal bir gereklilikti. Þunu net bir þekilde belirtmek isterim ki S-400 konusunda Türkiye ve ABD arasýnda bir çalýþma grubu söz konusu deðil, olmayacak da. Bu durum ABD yasasýnýn uygulanmasýndan ibaret. Umarýz S-400 konusu çözülebilir. Ama çözülemese de yaptýrýmlarýn etkilemediði diðer tüm alanlarda iþbirliðine odaklanmaya devam edeceðiz.''
https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem...tepki-6245740/
Bu bizim teklifimizdi, gelin masaya oturalým, ortak bir çalýþma grubu kuralým, yani denetleyin isterseniz, S400' leri biz baþka bölgede kullanacaðýz gibi. Cevap gelmemiþti, ilk defa net cevap geldi, direk teklife yönelik.
Öte yandan da, yaptýrýmlar filan önemli deðil bizim kanunlarýn iþgüzarlýðý naparsýn, ama diðer konularda her þey eskisi gibi tarzýnda bir yaklaþým da, ne biliyim dalga geçer gibi geldi bana.
Bu yeni yönetim sert abicim, bizimkiler ikidir dolaylý yoldan cevap verdiler, yoksa þimdiye sýraya girmiþlerdi Eyy ABD demek için, bizimkiler de kararsýzlar, deli deliyi görünce sopasýný saklarmýþ. Hep sýkýntýlý konularý ýsraren dayatýyorlar, D.Akdeniz, Suriye YPG/PKK, S-400, Çin ile iliþkiler, Libya. Öte yandan da Yunanistan'a Aster-30 satacaklarmýþ, parayý da AB fonu veriyordur Allah bilir.
Bence ne kadar ciddi olduðumuzu anlamaya çalýþýyorlar, ekonominin aþýrý hassas olduðunu biliyorlar ve dalga geçiyorlar. Ekonomi çok saðlam olsaydý, NATO yu buradan sýkýþtýrdýn mý, mevzu çözülüverirdi, üç tane S-400 ne ki, olsa ne olmasa ne. Ters yerden yakaladýlar, inþallah Ýstiklal Marþýný da tersten söyletmezler.
Sanki Soylu feda edilecek adam rolüne soyundu, damattan sonra da onu feda edecekler, o da tek baþýna yýldýrýmlarý üzerine çekiyor, görevden alacaklar, ve hadi gelin yeni beyaz sayfa açalým diyecekler. Þah için vezir feda etmeye devam yani. Bakalým çok yakýnda çýkar kokusu.
7,30 dan elimdeki dolarlarýn %80 nini çýktýðýmda acaba mý dedim ama dün merkez bankasýnýn faizlerde düþüþ beklemeyin açýklamasýndan sonra ne kadar doðru bir karar verdiðimi anlamýþ oldum. Piyasayla inatlaþmaya gelmiyor belki 8,5 den satamadým ama mevduat faizini kaçýrmadýðým için 7,30 satýþ yerim 7,40-7,50 arasýna getirebilirim.
Burda herkes bahane üretmeye çalýþýyor dolarýn düþmemesi için hatta çýkmasý için bir çok neden gösteriliyor haklýlarda ama þu durumda bir önemi yok. Akýntýya ters yüzmek yorucu býrakýn su sakinleþsin sonra alýrýz zaten
Yer Ýmleri