BDDK: Döviz ve altýn alýmýnda 1 iþ günü valör uygulamasý kaldýrýldý
BDDK: Döviz ve altýn alýmýnda 1 iþ günü valör uygulamasý kaldýrýldý
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Bddk, kredilerin takibe düþmesini 90 günden 180 güne çýkaran uygulamayý 30 haziran'a kadar uzattý
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
çok emin olmamakla birlikte bahsettiðiniz tarzda düzenlemeler yapmalarý halinde BASEL vs gibi bir takým uluslararasý muhasebe standartlarýnýn dýþýna çýkýlmasý söz konusu olabilir. bu durum, bankalarýn kredi derecelendirmesini olumsuz etkiler. esasýnda komple sektörün kredibilitesini zora sokar..
Bankalarýn da kendi içlerinde bir yeknesaklýkla bu düzenlemelere uyup uymadýðýna da bakmak lazým.. hepsi BDDK nin teblið ettiði bu üst sýnýrdan sorunlu kredileri muhasebeleþtirmiyor olabilir. özellikle yabancý ortaklý olanlar..
ytd..
Financial Times'ta yer alan Türkiye ekonomisi analizine göre yeni ekonomi yönetiminin en büyük sorunlarýndan biri döviz rezervlerini artýrmak. Eski Merkez Bankasý Baþekonomisti Hakan Kara, politika faizi yüzde 17 seviyesinde olur ve bu 6 ay sürdürülürse rezervlerin 15-20 milyar dolar artabileceðine vurgu yapýyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonom...minde-6158263/
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Fitch:
-TCMB'nin parasal sýkýlaþtýrma adýmlarý ile daha ortodoks politikaya geçiþi gelecek yýldan itibaren dezenflasyon sürecini destekler
-TL'nin deðer kaybý Kasým ayýnda enflasyonun artmasýna destek oldu
Fitch:
-2021 ikinci yarýsýnda büyümenin hýzlanmasý bekleniyor
-Avrupa'da artan tedbirlerle Türkiye'de 2021 toparlanmasý önceki tahminin altýnda kalýr
-Türkiye'de sýkýlaþan para politikasý iç talebi etkiler
Yer Ýmleri