https://www.youtube.com/watch?v=UBKh...ature=youtu.be
Bu linkte konuyla ilgili bir video var
Ben hikaye anlatýyorum, benim hayal ürünümdür. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Anladýðým kadarýyla sistemleri farklý biraz, short pozisyonlar görülebiliyor, J.P.Morgan kýsa pozlarý nedeniyle hedef olabilecekleri açýkladý geçen/ikaz etti yani..
Bu konu biraz 'bize göre' karýþýk emsali yok çünkü, ama þöyle. (Galiba)
Biden'gillere destek atan Citadel diye bir fon var, kampanya baðýþlarý filan. Yellen'e de bir konuþma için 800 bin dolar ödemiþ, Yellen de bu arada konuþmalardan iyi para yapmýþ.
Walltstreetbets komisyoncu bir teþkilat, Citadel'in yancýsý. Anlaþma þartlarý aðýr isterse, sana sormadan alýp satabiliyor. Bu bizde bile vardý eskiden, bizim aracý kurum 'o gün hisse yýkýlmýþtý', bize sormadan satmýþtý, iyi de yapmýþtý da, yaw dedim böyle bir þey olabiliyor mu, yaptýk oldu demiþlerdi, eskiden tabi. Gamestop 500 lere yaklaþtý ama, adamýn hissesini 170 e okutmuþlar mesela.
Bu takasbank yokken ki gibi, ya da bizdeki kapatýlan foreks firmalarý gibi, ama burada sadece T+2 den yürüyorlar, Citadel gelen toplu talimatlara göre o hedef hissede pozisyon alýyor, Wallstreetbet de yatýrýmcýlarý güdülüyor tabi tek hisseye, sanal programda hesaplar sanal bir süreliðine, aslýnda o sadece bu talimatlarýn satýþýndan/iletiminden komisyon alýyor bir nevi..
Galiba ile baþladým, devam edeyim, galiba, bunlar Robinhood, finans sisteminin demokratikleþmesi filan diyerek KY' leri tokatlýyorlar veya sömürüyorlar, ufak tefek de atýyorlar birþey.
Çok iyi bir trader var, herkes parayý onun hesabýna yolluyor, o da bir fonla anlaþmýþ, fon yapamadýðýný o tradere yaptýrýyor, trader de elin parasýyla ölümüne riske giriyor, açýkçý sýkýþtýrmak da hobisi..fazla banal mý oldu, karýþýk yani.
Bir açýkçý sýkýþtýrma hikayesi anlatayým, þehir efsanesi de olabülür
Eski speklerden Turgay Ciner bir gün bir aracý kurumdan dan dan dan satmaya baþlamýþ A hissesini. Karþý aracý kurumdan da bir bakmýþ hissenin sahabý grup, amanýn, o aracý kurumda o hisseden yok, ama satýþ geliyor. Ahanda açýkçý sýkýþtýrdýk diye kaldýrmýþlar tavana. Bakmýþlar açýkçý açýðý kapatmýyor, ikinci seans gene tavan, artýk aðýrlýklý ortalama neyse. Diyelim hisse günlük %15 yapmýþ çift tavan.
Tam o esnada, o açýða satan aracý kurumdan hayvani bir satýþ daha gelmiþ. Bizimkiler þaþýrmýþ tabi, la bu dangalak napýyor hala açýða satýyor demiþler ve beklemeye baþlamýþlar, kapatmak zorunda ya %15 yukarýdan kitleyecekler malý. Ciner açýða sattýðý aracý kuruma demiþ ki, ben bugün XXX lot A hissesinden sattým mý, sattýnýz, takaslarda T+2 var mý, var, koynunda sattýðý hisseleri fiziki olarak çýkarmýþ, ahanda sattýðým hisseler bunlar, götürün takasbanka verin demiþ, almýþ ceketi çýkmýþ. Herkes armut gibi kalakalmýþ. Hatta bu olaydan sonra takasbank bazý uygulama þekillerini deðiþtirmiþ...Þehir efsanesi de olabilir, aklýmda kaldýðý kadarýyla
Gamestop v.s. þurada güzel bir derleme var okumalýk, saygýlar ben kaçar..
https://webrazzi.com/2021/01/29/redd...rdesi-basladi/
bahsedýlen gumus olayýnda planlanan aslýnda su isterse 20 mýlyon kýsý olsun gumus alsýn býr sey olmaz...asýl olay su alýnan gumus fýzýký olarak istenecen mevzu olay bu...hatta tarýhte boyle býr olay olmustu gumus fonlarýný toplayan ýký kardes býrden bunlarý fýzýký sekýlde talep ettý ve gumus fýrladý. Sonunda ne oldu adamlarýn varlýklarýna el koydular sýmdý bunu mýlyonlarca kýsý ayný anda yapma planlarý ver mevzu olay bu ve cýddýye alýnmalý
ons gümüþ 29.03 usd +%7,45 gördü.. þimdi az gevþedi. 28,55 usd.
yarýn yani bugün çok eðlenceli geçecek anlaþýlan.
Allah belaný versin dolar
En büyük ponzi dolarmýþ meðer.. Resmen milletin ocaðýna incir aðacý dikti
Yer Ýmleri