Originally Posted by
temelreisim
Dolar Tl de büyük balon þiþti yazdýðýmda , 8.20 ler civarýydý,
Dünya piyasalarýnda Altýn balonu þiþirildiðinde, balon fena þiþti dediðimde altýn 500-540 tl civarýydý
Ýkinci el oto fiyatlarý balon gibi þiþti dediðimde , ikinci el oto fiyatlarý olmasý gerekenin 2 katýydý..
Tv lerde orda burda kamiller, fibonaci yok teknik analiz yok pnomatik analiz derken ben bana göre kendi matematiðime göre olmasý gerekeni yazmýþtým. Sonuçta;
Herkesin kendi parasý kendi fikri.
—//
Bu Altýn ý 650 $ a topraktan, dereden çýkaran ülkeler de var
950 dolara da, 1000 $ a da.
Piyasada þu an 2-3 misli fiyata iþlem görüyor. Ülkelerin merkez bankalarý alýyo , kamil o kadar Merkez bankalarý prof. Tan daha mý iyi biliyon derseniz de haklýsýnýz. Lakin gerçek bu, maliyetinin 2-3 misli fiyata piyasada iþlem görüyor bana göre balondur, size göre, global piyasaya göre deðildir.
Dolar, ise , cari denge cari açýk-fazla ve arz talebe göre fiyatlanýr. 6.70 ler normal gibi görünüyor, balon kýsmý epey söndü..
Ýkinci el araba ise, sýfýr arabalarýn motor kaporta , iþçilik þu bu vs total maliyeti belli.
Ýkinci ele düþünce olmasý gereken ikinci el fiyatlarý da belli.
Halen ikinci el oto da yüzde 50-60 balon fiyatlama var bana göre. Kýsmen düþse de balon daha tam sönmedi. Fabrika üretimleri arttýkça orda da balonun iyice sönmesi lazým.
Unutmayýn ; para ve altýn, ticarette kullanýlan, takas aracýdýr
Normalde yatýrým aracý deðildir.
Gerçek yatýrým aracý, þirketlerin senetleridir.
Hayatta her malýn bir ederi gideri vardýr
Bu eder gider, grafiklere göre deðil
Maliyet ve arz-talebe göre fiyatlanýr.
Saygýlar.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri