Faizlerde dusus baslamadan dolarin tekrar ciddi yukari hareket yapacagini dusunmuyorum. Uzun sure bi yukari asagi salinir durur
Faizlerde dusus baslamadan dolarin tekrar ciddi yukari hareket yapacagini dusunmuyorum. Uzun sure bi yukari asagi salinir durur
Dün büyük bir hevesle ( olmayacak iþe heves denirmiþ ) televizyon karþýsýnda soluksuz konuþmayý izledim. Beynime yapýlan eziyete katlandým. Tek ümidim '' bütçe kanununda Cumhurbaþkanlýðýna %26 , asgari ücretliye %25 , marmaray tüp geçiþe %26 vb. zamlar yaptýk, memur ve tüm emeklilere yapýlan zam güdük kaldý. Ben hiç vatandaþýmýn sýkýntý çekmesine razý olurmuyum , bu kitleye de %25 zam yapýyoruz. Elhamdülillah yüzlerce ülkeye yardým yapacak kadar ekonomimiz kuvvetli. Çatlasýn CHP . ! '' þeklinde bir konuþmaya þahit olmaktý.
Ruh ve kalp saðlýðým için Artýk hiç bir konuþmasýný canlý izlememeye sonradan sn. medvingin buraya yapýþtýrdýðý özetlerden okumaya karar verdim.
Bu faizler konusu çok ciddiye alýnmýþ gibi algý operasyonu yapýlýyor. Kasada 120 milyar dolar rezerv olduðu dönemde yabancý kuruluþlar Türkiye için felaket öngören raporlar yayýnlýyorlardý. Þimdi kasa boþ , hatta ekside ise nasýl oluyor da þahane güzellemeler içeren raporlar yazýyorlar. Amaç belli.... Maalesef tek kanallý medya ile istedikleri algýyýda oluþturuyorlar.
Hepimiz zaman zaman yaþadýðýmýz ( kendi enflasyonumuzu ) enflasyonu yazýyoruz. TUÝK enflasyonu 15 olan ülkede mevduata yatan TL. ye brüt 18 faiz alan insan korunmuþ mu oluyor ? Kaldý ki bu oranlarý da herkes alamýyor. Yapacak bir þey yok, herkes aklýný kullanarak doðru yolu buluyor veya bulacaktýr....
merhaba Ayhan bey, bugün Kýzýlay mahþer yeri gibiydi. Sabah 10- 12 arasý iþlerim vardý oralarda, kaldýrýmda yürümek çok zor oldu. Her 50 metrede 5-8 kiþilik polis gruplarý vardý. Yakýnlarýndan geçen, göz göze gelenlere kimlik kontrolleri yapýyorlardý. hava da çok güzel olduðundan insan seli vardý.
Ama bankalar bomboþtu. Genelde aybaþlarýnda kalabalýk olurlardý. Sanýrým çoðunluk dijital bankacýlýða ayak uydurmuþ.
Faizlerin artmasý kredi büyüme hýzýný neredeyse sýfýra indirmiþ oldu. Eskisi gibi yani 1990'lar 2000'ler gibi deðil hiç bir þey. Esnafýndan çalýþanýna herkes kredi alýyor ve bu sayede bir þeyleri gerçekleþtiriyor.
Geliþmiþ ülkelerde de kredi kullanýmý had safhada. Ancak faiz oranlarý çok oynaklýk göstermiyor.
Kredi kullanýmý artýk çok sýradan ve elzem bir þey, yüksek faizin neden sürdürülemez olduðunu aþaðýdaki grafik gözler önüne seriyor:
![]()
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ameriga bizi kýskanýyo..(Son 2 yýllýk fiyat deðiþimleri)
Yer Ýmleri