Gurbetçiler niye her yaz geldiklerinde Eminönü n de röportaj verip milleti delirtiyor sanýyorsunuz?birde karý-koca 2 andaval geçinemiyoruz diyen vatandaþa;sizde terör örgütü aðzý duyuyorum deyince millet yuhalamýþtý,savunmalarý;Allah hökömetimizden irazý olsun eskiden 1000 euro tatile yetmiyordu þimdi para bile artýyor,memleketin kýymetini bilmiyorlar caným...![]()
Daðýlabiliriz arkadaþlar, gitti galiba?![]()
DOLAR 5 GAYME OLACAK!
Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!
Benden önceki nesil kýtlýk yokluk görmüþ hep o hikayeleri dinledim. Babam memurdu. Arçelik buzdolabýni almak için babamdan esnaf kefili istiyorlardý. Babam beni bulunduðum þehir dýþýnda okutacak parasi yoktu. Hatta eski aþama, final dergisi alip üniversiteye hazýrlandim. Hafta sonu mutlaka çalýþýrdim. Yüksek okul da okurken gazete daðýtýrdým. Babamýn maaþý beni ayný þehirde okutmaya bile yetmiyordu. Okul bitti. Üniversite hastanesinde taþeron olarak çalýþýyordum. Babamla ayný evde yaþardýk. Sonra askere gittim geldim. Babamgil kooperatif deki eve taþýnmis ev Konya'nýn tam bir ucunda. Çalýþtýðým hastaneye gitmek için evden öðle vakti çýktým. Hastaneye vardým mesai bitmiþ. Ulaþým o kadar kolay deðil hatta çok zor. Eve daha yakýn bir yerde iþ bulmak lazýmdý. O güne kadar hayatýmda ismini duymadýðým feto nün Hastanesi'nde medikalci bir abi bana iþ buldu. O hastaneye bulunduðum yerden gitmek için motorsiklet ile tramvay duraðýna gider tramvay ile þehir merkezine. Adliye ye býraktýðým bisiklet ile de hastaneye ulaþýyordum. Gece 23 de dolmuþcu beni bir kaç kez benden baþka kimse olmadýðý için indirdi. Evliydim ama eþya yoktu. Hastane de ayný yýl iki kez ücretsiz izne gönderiler. Asgari ücret ile 3-5 yýl çalýþtýktan sonra evi ayýrdým. Çay kaþýðý soba halý kanepe vs eksikleri kimisini yeni kimisini kullanýlmýþ olarak aldým. 12 yýl çalýþtýktan sonra hastanede ki sorunlar yüzünden 3500 gün 15 yýl sigortalýlýk süresi þartý ile tazminatimi alarak ayrýldým 31.12.2013 de. Aldýðým tazminat ile ev aldýk. Arkasýndan hükümet ile feto sorunlar yaþadi maaþi bile zamaninda vermiyor du. Tazminati benden sonra alan çok nadir. Ben 3 metreden düþtüm. Felc oldum. Malulen emekli oldum. Ardýndan feto darbesi oldu. Hepsinin tazminatý maaþý uçtu gitti çoðu iþ bulamadý. Örgüte göbekten baðlý olanlar içeri girdi. Hayatýmýn en doðru kararý oradan ayrýlmak ve ev almak oldu. O zamanlar yaþadýðým darbe hariç bu güne çok benziyor. Benjamin sürekli fýrlardý. Ýnsanlar ekmek iþ bulmak için çok zorlanýyordu. Tek fark bu gün kredi ve kartýna ulaþmak çok kolay. Bugün yaþadýklarýmýzýn çoðu o dönemle benzer. Krizle gelen krizle gider diye viobda birinin sözü var buda kulaðýnýza küpe olsun.
15.000 pound degil 15.000 TL ile GB"de yasami mi kastetti acaba.
15.000 pound/ay ile GB'nin en yüksek %1 gelir sinifina giriyor adam (es ve 2 cocukla).
https://howrichami.givingwhatwecan.o...Bchildren%5D=2
Vatan hasreti de oluyor mazur görmek lazým biraz da. Bu arada 80 kilo et de yesen Ýngiltere çok sýkýntý havasý ayrý dert insaný ayrý dert çalýþmasý zor. Ora da zengine güzel yaný aslýnda bakmayýn...
Gene memleketimiz güzel. Ben hiç yurt dýþýnda yaþamadým ama 1 haftayý bile geçince ayarým kaçýyor yapamýyorum uzakta komple gitmek zorunda kalýrsam sadece çocuðum için yaparým sanirim bana izdirap olur.SM-N985F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer Ýmleri