Yok bence hamam böceði teorisi geçerli.Pakize suda yazmýþtý.Kadýnlarý anlýyamazsýnýz diye,hamam böceði bir yöne giderken aniden yön deðiþtirir baþka yöne döner,nereye gidiyordu neden döndü asla anlýyamazsýnýz,kadýnlar da böyledir demiþti.Bizim TL nin durumu da bu.Bu arada haným forumdaþlardan benzetme için özür dilerim,benzetme bir hemcinsinize ait ben sadece aracýyým)))))
Bakýn þimdi kafama takýldý,2001 de ÝMF bize Kemal Derviþi yolladýklarýnda derviþ merviþ aslýnda subliminal bir mesaj mý çaktýlar adamlar.Valla þimdi kafama takýldý,eðer gene imf ile anlaþýrsak yollayacaklarý koordinatörün soyadýna iyi dikkat edelim,bence bir mesaj alma imkaný olabilir.))))))
merkezin oyun planýnýn dth larý çözmek üzerine olduðuna dair güçlü bir kabul var. Peki çözülmemesine karþýlýk bir alternatif planý ne olabilir. Eðer bunu düþünmeden bu iþe giriþtiyse vay halimize. Nitekim dth lar çözülmüyor o zaman merkez nereye koþuyor. Enflasyonu bir miktar düþürürse çözülme olur mu? Birde gerçek enflasyon sorunu var. Þu anda reel faiz getirisi verdiði bana göre doðru deðil. Gerçek enflasyonu 40 civarýnda olduðunu düþünürsek merkez -20 civarýnda faiz veriyor daha doðrusu alýyor. Dolarý düþürme operasyonunun bu noktada iþe yaradýðýný düþünebiliriz. Ancak herkesin gözü dolarýn yukarý dönüþ noktasýnda tl faizdeki borsadaki tüm yatýrýmcý dolarý takip ediyor ve anladýðým kadarýylada tl varlýklarda olmaktan çok huzursuz. Yani dönüþ baþladýðýnda dth larýn eskisine göre çok daha fazla artacaðý gibi bir çýkarým olabilir. Yani mencut dth lara ilave tl varlýklardan da çok hýzlý bir geçiþ olabilir. YTD.
Geçen bir video seyrettim eski bir politikacý bizde kaoslar döngüseldir 20 yýllýktýr dedi,20 yýlda bir bizde paradýgmalarý düzenlerler bize ayar verirler dedi.1960 ihtilali,1980 ihtilali,2001 krizi,2021???????????????Aslýnda tarih olarak bu yýl önemli.
Sn þahingönül sade bizde mi,bence tüm dünya için dediðiniz geçerli,uzun süredir zaten 1929 krizi benzeri bir þeye sürüklendiðimizi düþünüyordum.Bence bu yýl pandeminin akýbetinden baðýmsýz olarak 1929 benzeri bir þeye girdiðimiz anlaþýlacak,allah herkese kolaylýk versin
Yer Ýmleri