Artan
Azalan
İşlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düşük / Yüksek
255,50 9.99% 21,42 Mn 225,00 / 255,50
16,41 9.99% 11,95 Mn 16,20 / 16,41
30,42 9.98% 42,63 Mn 28,54 / 30,42
38,80 9.98% 25,84 Mn 37,76 / 38,80
47,84 9.98% 24,20 Mn 42,24 / 47,84
330,50 -9.95% 70,81 Mn 330,50 / 336,50
251,25 -9.95% 6,66 Mn 251,25 / 251,25
2,32 -7.57% 235,46 Mn 2,29 / 2,53
42,60 -7.11% 80,05 Mn 41,54 / 43,72
21,66 -6.8% 254.375,04? 21,66 / 21,66
326,00 -4.12% 5,71 Mr 325,00 / 345,50
290,75 0.61% 5,39 Mr 285,75 / 295,25
231,50 2.98% 4,74 Mr 229,90 / 236,30
81,70 -1.27% 3,50 Mr 81,40 / 84,00
38,62 -2.28% 3,40 Mr 38,60 / 39,98
18,77 2.01% 335,97 Mn 18,34 / 19,12
177,40 -1.83% 1,64 Mr 176,60 / 181,10
672,50 -0.3% 1,57 Mr 671,50 / 688,00
100,10 -0.6% 216,84 Mn 99,80 / 101,40
111,40 0.45% 97,77 Mn 110,80 / 113,60
32,30 -0.92% 45,17 Mn 32,06 / 33,04
9,91 0.71% 99,17 Mn 9,79 / 10,09
67,30 0.9% 327,37 Mn 65,85 / 68,75
Sayfa 160/391 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260 ... SonSon
Arama sonucu : 3152 madde; 1,273 - 1,280 arası.

Konu: Dolarda Düşüş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    forumda dolar al sat demek kurallara aykırı.. ancak mr selka %25 dolar alabilirsiniz diyor..

enteresan..mr selka nın bir önceki sayfadaki yazısında ifade aynen şöyle:

"Bu arada düşük faiz ve gerileyen USD da ise 5,65 ler de portföyünüzün %25 i ile ilk kademe USD alabilirsiniz diyorum.

Not; Bir forumda bir yatırım aracına alın demek kolay değildir.."

buradaki iddialı sözler de dikkatlerden kaçmıyor..
    Sn.Discreatus peki siz almayınız... Yakaladınız beni..

İnanın bana yoruldum da...

Kabalık etmek istemem, lakin bundan sonra bu konu ile ilgili size ve bir başkasına cevap yazmayacağımı belirtmek isterim.

Yaşım 51. Ben de çok kriz gördüm. Sn.Selka nın krizin nasıl geleceğine dair anlatımına katılmıyorum. Hayat , şartlar çok dinamik. Kriz in gelme şekli doların 1 gecede 70 tl olması şeklinde olması günümüz Türkiye sinde olmaz bana göre tabi ki. Yaşımın elverdiği ve Menderes zamanlarında okuduğum kadarı ile krizlerde , sabit kur rejimi vardı. O yüzden gerçekten 1 akşamda döviz fezaya giderdi. 2001 anayasa kitapçığı krizinde , hiç unutmam hala hayattadır televole iktisatçısı olarak nam salan prof. Asaf Savaş Akad hoca devalüasyondan 1 gece önceki tv programında ne devalüasyonu ya diye kırım kırım gülmüştü. 1 gün sonra devalüasyon oldu. 94 Tansu Çiller krizinde de faizler günlük 7500 ü gördü. Morataryum ilan etmemek için %50 net faizi 3 ay da vermek zorunda kaldı ve ülkeyi mahvetti çok bilen yalı profesörü Çiller.

Dth lar sürekli artıyor. Ben inanıyorum ki , dolar değil 5,20 tl ye isterse 1 tl ye düşsün , hatta 1 gecede düşsün. Trajik dth bozulması olmaz. 220 milyar dolarda belki 5-10 milyar bozan olur. Sinek vızıltısı olur. Döviz tasarrufu edebilen kurumsal veya gerçek kişiler temel ekonomi ağırlıklı bu eğilim içindedir diye düşünüyorum. Selka açıklamış kriz in nasıl geleceğini. Ben de aklımın erdiğince , yaşadığım tecrübelere göre anlatmaya çalışayım krizin nasıl olacağını ki şu anda da tencerede tatlı tatlı pişen kurbağa durumunda olduğumuza inanıyorum. Enflasyon verisi pazartesi gelecek ve çok önemliymiş görüşüne de katılamıyorum sn. Selka nın. Doğalgaz a , elektriğe isterse %5000 zam gelsin. Benzin 50 tl olsun. Enflasyon verisi aylık %5 bile geleceğini asla inanmıyorum. Tüik başında bir zavallı var , daha doğrusu tatlısu kurnazı olduğunu sanan bir zavallı var. Günlerden 1 gün , sadece ve sadece küçücük bir haber düşsün ana haber bültenlerine. x banka bir mudinin şu kadarlık döviz mevduatını ödemedi . Tüm bankaların tüm şubeleri yağmalanır , cam çerçeve indirilir , banka çalışanlarının can güvenlikleri kalmaz. Yok olan bir şeyin değeri ölçülemez. İşte o zaman kim gemisinin kaptanı , kim değil belli olur. İmar bankası krizini yaşayan biliyor. Bir başka ,krizin gelme durumu. Hükümet sürekli en önemli eşiği atlattık , 2,5 milyon istihdam yaratıyoruz tüm paydaşlarımızla , burası çok önemli desin.Yeni emekli olanlar asgari ücretten yatırılmışsa ki çoğunluk böyle , 1000 tl civarı ücret alıyor artık. Yazı ile bin tl. Asker , polis tamamen yasalarla pıstırılmış durumda. Bir gün Allah korusun öyle bir kaos olur ki , millet önce hıncını başlangıçta Suriyeliler olmak üzere yabancılardan çıkaracak. Öyle 6-7 eylül olayları gibi de değil. Canından bezmiş milyonlar , kaybedecek hiç bir şeyi olmayan milyonlar var. Burda da krizin temel dayanağı gelir in yok olmasıdır. Yazı ile sıfır , veya hiç bir şeyi karşılamayan ktipiyoz bir meblağ. İşte günümüz Türkiye sinde kaos , kriz ne derseniz deyin böyle olabileceğini düşünüyorum. Allah esirgesin milletimizi , ülkemizi.

Hükümetin gittiği yol yol değil. Tamam uyurulmaya çalışılan , medya organları sayesinde milyonlar var ama ülkemizde akıllı telefon kullanımı çok fazla , internet her yerde var. En cahili bile bir şekilde muhalif bilgilere de ulaşabiliyor halen. Milletin aklına gelmiyor mu deli deli sorular , yapılan uygulamalar .

Yabancılar da izliyormuş. Aptal değillermiş. Swap kanalının daraltılmasıyla , yabancının TL ye erişimine getirilen engeller , dövizlerini almalarına yeterince sıkıntı yaratıyor zaten. Ayrica dth ını bozanlar , diyelim ki dolar düştü diye kol kesip bozdular , eeee alan var , onlar da aman iyice düştü alalım bari diye düşünenler. Onlar ne yapacak , bankaya yatıracak. Sistem içinde yapılan işlemlerden dolayı çok da tınn bir durum söz konusu. Ama sistem dışına , yastık altına , ülke dışına gibi durumlar hızlanırsa o zaman ne olur bilinmez.

Vicente nin görüşlerinin bazısına katılmam. Ama diğer topikte söylemeye çalıştığı aslında yukarıda anlattığım durumu anlatmak istiyor. Geçmişte inanna abimize çok takıldı , adamı küstürdü. Yanılmış olabilir ama onun yüzünden yazmıyor inanna sanırım. Vicente nin demek istediğine katıldığıma rağmen ona bu eleştirim. Önceki sayfada bir forumdaş da , deniz43 e benzer sataşmalar yapmıştı. Yanılabilir ama ne denli donanımlı bir arkadaş olduğu yazdıklarından belli. Bu forumda 99 dan beri çok insan benzer sataşmalardan çekti gitti. Katılımcı profili bu yüzden düşmekte kanımca. Hele bir de vatan haini gibi suçlayanlar var ya , işte o insanlara hak ettiği cevapları yazdığımızda adam şikayet butonuna basıyor fikirlerini bilimsel verilerle destekleyeceğine. Mod lar da niza çıkmasın diye ne var ne yok tamamını siliyorlar. Adam alışmış , karakteri böyle , adam gibi fikir çatışması değil de faşizan yöntemlerle işini halletmeye. Bu yüzden de sokarım fikrine de , yazısına da diye yazmayan , gerek görmeyen bir sürü değerli forumdaş vardır eminim. Halbuki birini vatan hainliği diye yaftalamak kimin haddine imiş , daha önceden de yazdım ana avrat küfür etmekten daha büyük bir hakaret diye. Yöneticiler asıl böyle bir şeye müdahil olmalılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Eğer 2019 yılında yaşadığımız resesyon ekonomik kriz olarak kabul edilmiyorsa aynen dün geceki petrol üretimi rakamındaki yanlışlık gibi bir önemli yanlışlık daha yapılıyor demektir.

Yok bu başlıkta selkavizyon olarak nitelenecek bir özel terminoloji kullanılmıyorsa tabi.

Bakın çok yaşamış, çok gezmiş, çok kriz görmüş ve de çok bilmiş bu zatı muhterem krizi nasıl tanımlıyor kendi özel lügatçesiyle...

"Kriz şudur.

USD ın geçen yıl 7 TL olması değil...

USD ertesi sabah 70 TL olmasıdır..."

Ekonomik terminolojiye müthiş bir katkı bu...

Demekki böyle bir şey vuku bulmazsa ekonomik kriz yaşıyoruz diyemeyeceğiz...

İnternet yazarlığı, kerameti kendinden menkul saçmalama özgürlüğü olan bir iş haline geldi.

Cüret cehaletin ikiz kardeşi diye atmıştım imzamı.

Bu cüretle kimileri youtube'da video ile çıkabiliyor milletin huzuruna...

İkiz kardeşleri olan okuyucunun cahilliklerine güvenerek tabi...

6. Burada ama ozellikle malum sayfalarda dolar icin herkesin kendi gorusune uygun olarak bircok dolar hedef fiyat verildi. Gariptirki malum sayfada surekli gazlayarak secimden aonra yilbasindan sonra vs vs sonra 10 tl olacak,12 tl olacak bu kadar yanilmisken, dolarin mevcut konjonkturde artma ihtimalinin cok zor oldugunu, yatay gitme durumunun uzun surecegini soylenen kisi malum sayfalardakilerin saldirisina ugruyor.
    Simdi bazilari sana ne diyebilir? Bazilari beni tayfa olmaklada suclayacak ama hic onemli degil. Reel hayatta ne selkayi tanirim ne digerlerini nede bu forumda yazan birini, yaziyorsada yazdiginin farkinda bile degilimdir emin olun.
    Selkaya saldirilmasinin bence 2 sebebi var.
    1) belirttigim gibi selkanin kendi dusuncelerini (bu hedef fiyat verme vs. kesinlikle degil)yazarken verdigi rakamlar cok buyuk oranda cuk oturan cinstendi, bu nedenle buyuk bir kiskanclik besleyen bir grup oldu.
    2) selka bu dusuncelerini yazarken bircok yerde kor taassupla ekonomiye bakmanin sadece zarar verecegini soyledigi icin, yada daha acik tabirle hukumet, parti ve en onemlisi erdogan dusmanligi yapmadigi icin belli bir kesimin asiri tepkisini cekti ve lince ugratilmak isteniyor.
    Saldirilar daha o denli siyaset kokuyor ki, selkanin yada bir baskasinin ne yazdigi hic onemli degil. Cimbizla yazilardan kelime secmek zorlama yontemlerle insanlari itibar kaybina ugratmak ceza verdirmek isteniyor.
    Bu basligi takip edip faydalanan biri olarak bu haksizliga karşı birkac kelime yazmam gerekiyordu. Bende yazdim sunuda ekleyerek yazima son vereyim.
    Edepli edebinden susmuş; edepsiz ben susturdum sanmis.
    Edepli olan herkese bol kazanclar...

7. Güzel bir pazar sabahı bu denli argümanların arasında kalabileceğimi sanmazdım...
    Kabalık etmek, hadsizlik etmek yada ukalalık etmek tarzım değildir..
    Mücadelem hayat ve kendim iledir. İyi yaşamak, çocuklarımı iyi şartlarda eğitim verdirmek, sağlıklı bir hayat sürmek temel gayemdir.
    Sürekli bir hayat mücadelesi içinde büyüdüğüm için siyasetten asla bir gelirim olmadı. İlgilenmedim de...
    Siyasi bir düşünceye bağlı olduğum/savunduğum düşünülerek; tüm yazılarda suçlandım... Canınız sağolsun...
    Siyasi olarak kendimi tanımlama ihtiyacı hissettim, maalesef...
    Siyasi olarak kendimi CHP ile İyi Parti arasında nispeten CHP den ziyade İyi Partiye çok daha yakın bulurum...
    Ama takım tutar gibi bir siyasi görüşüm hiç olmadı.
    Herhalde siyasi durumum hakkında bundan daha açık ve NET yazabileceğimi sanmıyorum...

İşsizlik var neden kriz yok deniliyor...
    Şöyle düşünün..
    Bir pastahaneniz var.. 2.ci şubeyi devamında 3.şubeyi sonrada 4.cü şubeyi açmışsınız.. 4 şubede 25 işçiniz var... 2019 yılında personel SSK ları artmış, müşterinin alım gücü düşmüş, pasta malzemelerine zam gelmiş, kiralar artmış, vergileriniz çoğalmış ise hepsini kapatmayı mı düşünürsünüz? Yoksa küçülmeyi mi?

Ben 4.cü ve 3.cü şubeyi kapatır kalan 2 şube ile devam ederim... Para kazanıyorum ama artık eskisi gibi değil . 2010 daki gibi değil.
    İki şube kapanınca 12 adet işçimi işten çıkarmak zorunda kalırım...

Hele bir de o ülke Türkiye gibi sürekli arkadan genç bir nüfus geliyor ise;

İşsizlik %25 lere çıkmamasına şaşırmamalıyız.. Türkiye'de fakirleşmeden kastım budur..

Sn.Roxette samimi yazınızı büyük bir iştah ile okudum. Aslında başta sizinle farklıyım diyorsunuz ama yazınızın sonlarına doğru heyecanladığınızı okurken hissedebilliyorum. Çünkü o zamanlarda yaşananları gayet iyi biliyoruz. Ve yazınızın sonlarına doğru bir krizin nasıl kopacağını sizde benim gibi tarif etmye başılıyorsunuz....

Yazılarınızdan asla gocunmam.. Alaya alma, ti'ye alma , hakaret olmadığı sürece paylaşmak en güzeli.. Bırakalım okuyanlar kararlarını versinler..

Burada aylarca, haftalarca yalnız başıma yazdım.. Arada tek tük birileri çıkardı... Ama yeterli değildi..

Ben malum başlığınızdakiler gibi "BURASI USD DA DÜŞÜŞ BAŞLIĞI KARDEŞİM DE GET! İŞİNE!" demem..

Çünkü + - ye, kuzey güneye, sağ sola ihtiyaç duyar... Yoksa sürekli kendi ekseni etrafında döne döne enerjin biter ve 1 cm yol alamazsın.... Farklı yazılar ve fikirlerle güzel oluyor...

Sn.Bora Yaşar...

Yazılarınız %70 ine katılmama rağmen hicv etme özelliğiniz seviyorum.. Eleştirirken en ağır sözleri yazmanıza rağmen okurken satırlarda kibarlık, beyefendilik, olgunluk ve tecrübe oluyor.. O sebeple kimse size direkt kızamaz... "Cüret ve Cehalet" ikilemini çok beğendim...

Lakin eninde sonunda herkes bir şeye CÜRET edebilmek için, entellektüalitenin nirvanasında olmak zorunda değildir. Herhangi bir konuda konuşabilmek yada fikir beyan etmek için illa ki o işişn uzmanı mı olmak gerekir?

İnsandır bu beşer şaşar..

Ama bu sene USD ı 7 TL den alın, 12 TL olacak diyenlerin peşinden gitmek, onların harına körük vermek asıl "Cüret ve Cehalete" örnek teşkil etmez mi?

Olabilir beni bu kelimeler ile suçlayınız. Hakaret değildir. Eleştiridir.. Ben de sonuçta sizin için kullandım...

Ama önce iğneyi kendimize sonra çuvaldızı SELKA ya batırın...

Çünkü "Vicdanımız yanılmaz bir yargıçtır, lakin biz onu öldürmedikçe."
    Son düzenleme : selka; 03-11-2019 saat: 15:36.

8. Kriz Nedir?
    Kriz, kişi veya toplulukları olumsuz olarak etkileme potansiyeline sahip ve ani olarak ortaya çıkan durum veya tehlikedir. Ekonomik kriz ise mal, hizmet, üretim faktörleri fiyatlarının ve ulusal para biriminin değerinin çeşitli nedenlerle ve ani olarak kabul edilebilir limitleri aşan şekilde dalgalanması ve bunun sonucunda ekonomik faaliyetlerin yavaşlaması ve ileriye dönük olarak ekonomide büyük bir belirsizliğin ortaya çıkmasıdır.

Kavramları doğru kullanalım,yerli yerine oturtalım...
    (Ekonomik)Kriz den bahsedilebilmesi için
    1)Aniden/ansızın olacak
    2)Aniden olan şey limitlerin dışında olacak
    3)İlk iki maddenin sonucunda Ekonomik aktivite yavaşlayacak:Halk fakirleşecek...

Bir sosyal demokrat olarak beni ilgilendiren 3 nolu madde Sn Selka...
    Ekonomik aktivite yavaşlamış,halk fakirleşmişmidir?
    Evet
    Enflasyon artmışdır...(ücretler aynı oranda artmamışdır,aslında artmışmıdır? ne demek istediğimi daha sonra açıklayacağım)
    Halk fakirleşmişdir....
    İnsanlar işini kaybetmiş işsizlik artmışdır (makyajlı rakamlara rağmen)
    Gene halk fakirleşmişdir....

"O ZAMAN LAMİ CİMİ YOK BU ÜLKE DE (EKONOMİK) KRİZ VARDIR..."

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

Sayfa 160/391 İlkİlk ... 60110150158159160161162170210260 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz