Bende bu güzel insanlarýn harika yazýlarýna farklý bir bakýþ açýsýyla katkýda bulunmak isterim...Türklerin son 200 yýldýr bilim,sanat,fen ve teknoloji alanlarýnda herhangi önemli bir katkýsý maalesef bulunmuyor eðitim sistemi zorunlu 12 yýl olmasý nedeniyle çalýþma çaðýndaki gençleri iþ dünyasýndan koparmýþ ve usta çýrak iliþkisi yýllardýr bitirilmiþ vaziyette,bu iþ dünyasýnda meslek sahibi olmayan 20 milyon öðrencinin gelecekte iþ bulma olasýlýðý çok az olacak meslek sahipleri çok deðerli olacak(ki þu anda bile sucu bulmak çok zor)milyonlarca iþsize devletin iþ bulmasý mümkün deðil ama yine de zorla 12 yýl okutup okullarý vakit öldürülen yerler haline getirmiþtir.Eðitim maalesef bu yýðýnlara göre düzenlenmiþ sistem kimseyi sýnýfta býrakma gelen geçsin üzerine kurgulanmýþtýr bu da maalesef diplomalý milyonlarca iþsiz ortaya çýkarmýþtýr böyle devam ederse (üniversite gençliði iþsizliði çok yüksektir)öfkeli, iþsiz, eðitimli ve sinirli bir genç topluluðu ortaya çýkacak ve osmanlý zamanýndaki öðrenci isyanlarý gibi toplumsal kavgalar ortaya çýkabilecektir.Acilen eðitim sistemi tekrar düzenlenmeli gençler tekrar iþ dünyasýna çýraklýða yönlendirilmelidir mesleði olmayan insanýn özgüvenide olmaz yaþam sevinci de olmaz bu millet bundan çok zarar görür bu gidiþ gidiþ deðil....

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri