Ya þu geyiði döndürüp duruyorsunuz da.. 6.8 üstünü dolar bir iki gün gördü. Benim hiçbir tanýdýðým o fiyatlardan almadý. Alan varsa tam bahtsýz bedevi misalidir.
6 lira deseniz neyse..
Bakýn benim aðustos 2018 dolar krizinde hiç dolarým yoktu, sonrasýnda aldým. En yüksek alýþ fiyatým 6.10, en düþük 5.17 olmak üzere kademeli alým ve alsatlarla bugünkü maliyetim 5.64 liradýr. Aldýklarýmý da eurobonda yatýrdýðým için yüksek faiz alýyorum, faizi de hesaba katarsak maliyetim 5.46 liradýr. Aradan geçen zamandaki TL faiz kaybýný hesaba katarsak maliyetim 6.13 lira, eurobond deðer kazanýmýný da hesaba katarsak son maliyetim 5.88 lira dolayýndadýr.
Þu anda kur 5.73, yani TL mevduat karþýsýnda hala zarardayým, ama iþte dolar krizinden sonra dolara girmiþ biri olarak maliyetim budur, mevcut kurun 15 kuruþ üstündedir.
Benden iyi maliyetlenen, daha dibi tutturanlar da vardýr mutlaka, ama benden kötü maliyeti olan pek çok tanýdýðým da var, ben kendimi iyiler arasýnda görüyorum.
Kýsacasý dolara krizden sonra giren tipik küçük yatýrýmcýnýn maliyeti olarak ortalama 6 lirayý almak bence makul.
6.8-7-7.2 falan çok istisnadýr.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri