ben dth'lar 100 milyar dolara inince döviz alacaðým, tekniði para çizer
lakin bunlarýn kestaneleri kim çiziyor onu anlamadým, hangi kestane sormayýn, grafiði yok..!!
ben dth'lar 100 milyar dolara inince döviz alacaðým, tekniði para çizer
lakin bunlarýn kestaneleri kim çiziyor onu anlamadým, hangi kestane sormayýn, grafiði yok..!!
Martta nisan da dolar çift hane olmasý için plan yapýlmýþtý. Bunu berat albayrak açýkladý.
Berat Albayrak, seçimlere bir hafta kala Türkiye'ye ekonomik bir operasyon düzenlendiðini belirterek, "Türkiye Muz Cumhuriyeti deðildir. Bir ülkenin 82 milyonunun parasýna operasyon çekip, bir dolarý 10 lira yapmaya çalýþacaksýnýz, biz de izleyeceðiz öyle mi.
Dolarýn nisan nayýs da 10 15 olmasýný planlayanlarýn oyununu bozmuþuz
https://www.google.com/amp/s/m.sabah...ciklayacak/amp
Dolarýn 12 olmasý demek altýn 550 lira demek muazzam bir rakam
Martta swaplarý kapatarak ve önlemler alýnarak bu operasyon durdurulmuþ demekki
Bu esnada borsa çöktü 83 bine
hahhhaha, hatýrladým üstadý azam muazzam' muhabbetini, herhalde 12-13 sene evvel falan.. egosu þiþkin bi arkadaþý ti'ye alan bi kaç entry vard, bora bey'i ilk o zaman tanýdým, etrafýnda bi mürit kitlesi biriktirmiþ olan egolu arkadaþa doðrudan bu þekilde hitap etmesi muazzamdý, çok beðenmiþtim.. hatta bora bey'in dalga geçen yorumlarýný destekleyen bi þeyler yazdýðým için, bahsi geçen arkadaþ özelden mesaj atýp sitemlerini bildirmiþti
küfürbaz sýðýrlarýn gargarasý altýndaki öbür topikte bora bey'in bi yorumunu görmüþtüm geçende, aklýma geldi.. yaðmur yaðmýyor olmasýndan dolayý istanbul'un susuzluk riski vs yeni baþkan üzerine.. yaþý yetenler hatýrlar; 90'larýn ilk yarýsý itibariyle þehr-i istanbul'un birinci sorunu su sorunu idi.. sokaklarda biriken çöp daðlarý bile fazla bi sorun deðildi, ama bakýrköy tarafýnda oturuyordum o sýra ve haftanýn bazý günleri, o da gece 02 sonrasý bi kaç saat su akabiliyordu sadece.. su akar akmaz önce bi banyo yapardýk alel acele, sonra küveti doldururduk.. su akmayan bi evin nasýl bi cehennem olduðunu þimdiki nesle anlatmak çok zor.. sonra yerel seçimde sürpriz bi þekilde yeni bi bld baþkaný seçildi- seçimi takip eden 3 hafta boyunca sürekli yaðmur yaðdý, bu yaðmur hiç durmayacak mý falan diye endiþelenmiþtik, barajlar doldu ve sular akmaya baþladý, kýsa sürede borular tamir edildi, yeni kanallar falan filan, bi daha sular kesilmedi.. 5-6 sene evvel yine bi kuraklýk olmuþtu, rezervler azalmýþtý, chp'li arkadaþlar saat baþý baraj doluluk oranlarý online olarak bildirirdi emlak topiðinde- geliyor gelmekte olan tadýnda
þimdi, laz müteahhidin muazzam seçim zaferinden bu yana yaðmur yaðmýyor olmasýnýn hikayesini sonraki dönemlerin tarihçileri yazacaktýr bi þekilde.. ama mesela çeyrek asýr sonra su kesintileri tekrar baþlayacak olursa bunun herhangi bi siyasi sonucu olacaðýný hiç sanmýyorum.. okumuþ- etmiþ, modern, çaðdaþ, akýllý, ince zevklere sahip, zeki, farkýndalýðý yüksek kitle için bunun herhangi bi ehemmiyeti olmayacaktýr, onlarýn tamamý yine chp genel merkezi kimi aday gösterirse ona oy verecektir sorgusuz sualsiz.. ister sular akmasýn, ister çöpler toplanamýyor olsun, ister yerel idarenin sorumlu olduðu baþka alanlarda sorunlar yaþansýn, bu kitlenin oy tercihinde herhangi bir kayma olma ihtimali sýfýr.. ister ekmeloðlu aday olsun, ister muharrem olsun, ister solcu selo olsun, ister saðcý laz müteahhit aday olsun, kim olursa olsun, bu kitle her þekilde týpýþ týpýþ gidip oyunu ona verecek.. belirleyici olan; eðitim düzeyi düþük alt sýnýf kitle, oyunu 2 kilo makarna- 3 torba kömür için satan kitle.. onlardan bi kayma olursa 51-49 dengesi deðiþebilir, öbür taraf beton gibi saðlam
Yer Ýmleri