Originally Posted by
selka
Yavaþ yavaþ.. Alýþtýra alýþtýra, piyasa gibi maalesef.. 6,50 TL den ucuz diye USD aldýrýrlar adam 8 ay sonra 4,60 oldu yükseldi diye sattýrýrlar adama...
TROLLER olduðu için saðda solda, 7,20 TL USD ýn olduðunda 8 TL olucak, 9 TL olucak,10 TL olucak cýlarýn yanýnda 5,50 TL de dip yapabilir demek yarýn sabah
" Evimden, MARS'a SEYAHAT e baþlýyorum, gelen var mý?"
sorusuna verilebilecek cevabýn ciddiyeti ile ayný olduðundan maalesef alýþtýra alýþtýra söylüyorum...
Rasyonel olursak;
Bu USD geçen Þubat ayýnda (2018 Þubat) 3,71 TL den fiyatlandý alýnýp satýldý...
%25 brüt faizin olduðu bir ekonomide NET faiz oraný %21,25 eder ki
3,71*1,2125=4,49 TL ile 2019 ÞUBAT ayýnda dip deðerimdir..
Bu durumda USD a kademli olmak koþulu ile 4,99 da ilk kademe alým ve 4,49 TL de FULL USD da olmak üzere konumlanmalýdýr.. (%100 para kazanmak için)
Ama 7,20 TL de USD alýp 10 TL de de USD satýlabilinirdi (Lakin %1 para kazanma oraný idi- Ýstatiksel olarak para kazanma oraný daha düþüktü- ama çoðunluk saçma sapan sebepler nedeni ile gazlamalar ile bunu tercih etti)
Her zaman dedim demeye de devam ediyorum, lakin alay etme, iteleme, kakalama, saçma sapan yorum, sataþma, aþaðýlama olunca insanýn "Ne Haliniz varsa görün" demesi geliyor ve bir süre yazmak istemiyorsunuz....
Lakin inanýn bana buraya geleceðinden adým gibi emindim ve son 6 ay 1 USD dahi almamýþtým.. Zamaný vardý...
4,99 altýnda 4,49 olabilirde olmayabilirde lakin 4,49 TL FULL USD da olurum... USD ucuz demektir, o vakit elimdeki pahalanmýþ banka hisselerimi satarým...
Lakin bakýnýz beyefendi bu iþler basýt gibi görünür ama asla öyle deðildir.. Psikoloji öyle bir psikolojidir ki;
Herkesin baktýðý yönden kafanýzý çevirip, batan, biten, iflas eden, parçalanan denilen yere dönüp oradan SATIN AL butonuna basmak psikolojide NÝRVANA ile aynýdýr...
O sebeple 6,5 TL de USD ý kolaylýkla alan eller inanýn bana USD da 4,49 TL yi 6 ay sonra gösterdikleri zaman -ulan bu düþüyor sürekli deyip- almaya ELÝNÝZ varmaz...
O sebeple siz para kaybetmeye alýþkýn birisi gibi gelmediniz.. O sebeple VADELi..
Bunlarý ciddi ye alýp YATIRIM TAVSÝYESÝ olarak kullanmayýnýz, beyin fýrtanasý gibi düþünün..
Belki de USD da YÜKSELÝÞ KAÇINILMAZ da kilerin dedikleri gibi USD bir an da 10 TL de olur %100 kazanýrsýnýz...
Bul karayý al parayý....
Þimdi ne cevaplar yazýlacaktýr. O sebeple þimdiden belirteyim beni bilen bilir.. Asla bir emtiaya aþýk olmam... 3 aydýr banka hissesi taþýyorum.. Anca maliyetime geldim.. Ama ucuz olaný aldým.. Emin olun fiyatlanmasý ucuz malýn pahalý maldan daha kolay olur. Bankayý 2019 Martta satarým...
O sebeple TROLLERe cevap yazmayacaðým.. Gitsinler USD larýný alsýnlar...
Ýyi geceler dilerim...
Yer Ýmleri