Originally Posted by
selka
4,70 bu sene baþý olabilirdi, yapmadýlar.. Çünkü daha USD a saracaklarý çok sayýda KY vardý.. Faizler o zaman þimdikinin 425 baz üzeri iken USD ý 5,85 den piyasa tabiri ile "GEL GEL" yapýp 6,35 TL den millete USD ý verdiler...
Aðustos 2018 'de USD kuru 7,20 TL de iken DTH larýmýz 100 milyar USD civarýnda idi.. Kimsecikler satmadý, satamadý...
Ülkeyi iflas ettirenler, konkordato çektirenler, savaþa sürükleyenler, seçimlere hile katanlar, S400 ile ABD nin müdahalesi ile bir günde USD 20 TL yapanlar gýrla ve güruh halinde idi..
USD 7,20 den 6,80 ye inince 40 krþ indi diye KY 20 milyar USD aldý.. DTH larýmýz 130 milyar USD a çýktý.. 6,80 den 6,50 olduk.. 30 kuruþ daha düþtük zirveden 70 kademe indik daha ne olabilir derken bir 20 milyar USD daha aldýk.. Ettik mi? 150 milyar USD...
6,35 e çektikler.. Bu arada vade 6 ay geçmiþ, bir 20 milyar USD daha aldýk.. Ettik mi 170 milyar USD....
Sonra 6 ya gelir mi? 6 altýna düþer miyiz diye 3 ay algý yarattýlar.... 3 ay sonra dip olarak 6 altýný 5,99 u iþaret ettiler...
5,99 a gelir gelmez KY oltaya gelmiþti.. Bir 20 milyar USD daha sattýlar ettik mi 190 milyar USD...
100 milyar USD ý olan 82 milyon KY; elinde avucunda ne varsa 90 milyar USD daha USD ýn en sert, en dik, en tepede, en uzun ve büyük iken eline almýþ oldu...
Yabancý; bu grafiðin en dik, en sert yerindeki en büyük deðere sahip noktadaki yerinde USD ý KY cýnýn eline oyna, sakla diye vermiþti...
Bilemiyorum, belki KY olarak böyle sert ve dik yerdeki þeyleri elimize almayý ve bunlarý saklamayý ve taþýmayý seviyor olabiliriz...
Ben Aðustos ayýndan beridir, bu Aðustos'a yazdým, çizdim..
Yazarken anlaþýlamýyorum diye 2018 Kasým ayýnda YOUTUBE kanalýmý kurdum...
Millet sosyal medyada Otel bahçlerinden havuz köþelerinde güneþ gözlüklü sözüm ona Dr doç ekonomistlere itibar edip USD almýþtý...
USD ý ondan sonra 6 TL altýndan bir vurdular, 5,16 TL ye kadar inmiþtik.. Aðustos 2019 aradan bir yýl geçmiþ USD 5,46 TL ye gelmiþ þimdi özelden bana yazmalar;
-Abi USD ý 6 TL de aldým ne yapmalýyým?
Hiç unutmuyorum Eylül 2019 idi sanýrým bu mesajlarýn bana birgün yazýlacaðýný ve bu mesajalrýn yazýlmasý ardýndan asýl USD alma zamaný olduðunu belirtmiþtim...
Þimdi istediðiniz kadar saðlam durun USD bir 5,61 yaptýktan sonra yeniden 5,31 e çekseler psikolojiniz ne olur?
Samimi olun?
DTH larý 100 milyar USD dan 190 milyar USD a verdiler elinize kriz beklediniz kriz kopacak sizde YABANCIYI tokatlayacaktýnýz deðil mi?
" Dolandýrandan ziyade; dolandýrýlana bakmak icap eder. Çünkü dolandýrýlan; dolandýraný, dolandýrdýrýðýný sanarken kendisi asýl dolandýrýl da haberi olmaz..." Selçuk KAYA
Umarým herkez çatýr çatýr para kazanýp yabancýyý tokatlýyordur...
Yer Ýmleri