3.75 oldu hala düþüyo,nerde soluklanýr akþam bi hesaplýyalým,ordan depoyu doldururuz
3.75 oldu hala düþüyo,nerde soluklanýr akþam bi hesaplýyalým,ordan depoyu doldururuz
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
3.73 oldu, gece gece demiyorlar hâlâ dövüyolar
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
.
Buraya kadar. €/$ paritesi tamam.
Þimdi 1,10 -1,15 dengesine seyahat baþlar.
ABD borsalarýnda düþüþ eþliðinde.
Düþüncesindeyim.
.
2 ay geçti, kaldi 7 ay
bi denesek mi acaba 3.72 den alip 3.75 den satmayi
elimde kalirmi diyede korkmuyor deðilim
yarin bi denicem
6 mayýs 18219 vob
Hamdým Piþtim Yandým
EURUSD de 1.2190 alti olmasi su asamada zor. Olaganustu gelismelerin olmasi gerekiyor ki su anda buna sebebiyet verebilecek herhangi bir gelisme olmadigi gibi Avrupa da isler tikirinda gidiyor. Parite 1.23 uzerinde kaldigi muddetce hedef 1.33 dur. Bu da yil icerisinde EURO da 5 li rakamlarin gorulmesi anlamina geliyor. Ki ECB daha Taperinge baslamadi bile.
.
Güzel analiz. sn.alanichev. Grafiði çok güzel okuyorsunuz.
Benim analizim ise farklý açýdan:
Euro'nun güçlenmesi. Dýþticaret dengelerý rahat olmayan
AB'nin güney ülkelerini üzmeye baþlayabilir.
Ýtalya, Ýspanya v.s. su koyverebilirler.
Ýtalyan gençlerin tahta valizleriyle Münih Garýnda amele pazarýnda görüntü vermeleri Ýtalyadaki siyasiler için mutluluk fotoðrafý deðil.
Döndük 1960 yýlýna. 6-7 yýldýr Ýspanyol, Ýtalyan, Portekiz, Yugoslav gençler Almanya'ya iþ aramaya gidiyor.
Paritenin 1,10 - 1,15 arasý olmasý taraflarýn uzlaþabileceði yerdir.
Trump bile dolarýn zayýflýðýndan hafif mahcubiyet duyuyor.
Parite savaþlarýnýn bu safhasýnda otoritelerden
gelmeli bir yön deðiþtirici karar.
Düþüncesindeyim.
Evet guclu Euro nun Avrupa nin isine gelmeyecegi, ozellikle hisse senedi piyasalarini olumsuz etkileyecegi bir gercek. Bunu gecen toplantida Draghi de ima etti ve bu sekilde olursa parasal genisleme (QE) ye eylulden sonra da devam edebileceklerini belirtti. Gel gelelim her ne kadar TRUMP guclu dolar dese de paritenin bu seviyede olmasi ABD nin isine geliyor. TRUMP goreve baslamadan en buyuk sikinti guclu dolar diyordu, simdi soylem degistirdi. ABD de cikacak vergi reformu dolara guc kazandiracaktir mutlaka. Degerli yorumlarin icin tesekkur ederim.
Dolarda düþüþ beklemiyom ama diðer topikde dalga geçiyomuþum diyorlar. Ýki soru sorduk. Ben de bu konuda yazacaðým artýk. Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri