Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez...
"Ýþini kýþ tut, yaz çýkarsa bahtýna"*"Ak dona gök yamalýk vurulmaz"*"Topraktan geldik, topraða gideceðiz; Mühim olan çamurlaþmamak"
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi olarak deðerlendirilemez...
"Ýþini kýþ tut, yaz çýkarsa bahtýna"*"Ak dona gök yamalýk vurulmaz"*"Topraktan geldik, topraða gideceðiz; Mühim olan çamurlaþmamak"
Ama tl karþýsýnda deðil ; tüm dünya paralarý karþýsýnda..
Kendim de üreticiyim ve kurumsal hammadde firmalarýnýn çoðu euro ya geçti / geçiyor..
Bugün abd nin yönetim þekline bakarsak iþin özü yýllarca bastýklarý karþýlýksýz dolarlarý deðerlendirmek için kaos,terör örgütlerine yardým gibi konularý artýk aþtýlar ve tüm dünyaya ; ki ab bölgesine bile ( otomotiv ) yaptýrým kararý uyguluyorlar.
Bu yüzden son 1 yýllýk grafiðe baktýðýmda 15 aðustos gibi euro/usd paritesi en düþükten geri dönmüþ.
https://www.bloomberght.com/doviz/parite/eur-usd
Þaka maka sepet yapmayýp sadece dolara yatýrým yapanlar cidden yaya kalabilir..
Abd nin tüm ülkeleri karþýsýna aldýðý bir dönemde usd nin deðerli kalacaðýný sanmýyorum.Bu yüzden büyük çöküþ kaçýnýlmaz diyorum..
1991 Ocak ayýnda kim tahmin edebilirdi, herhangi bir sovyet bloku ülkesinin SCB'den kopup baðýmzýlýk ilan edebileceðini?
Trump ciddi bir kumar oynuyor, kýsa vadede içerde güçlenir ama uzun vadede Abd pek çok ekonomistin de iþaret ettiði üzere kan kaybedecek, tarihi deneyimlere göre de kaçýnýlmaz bir son.
Yer Ýmleri