Aslýnda þimdi okuyunca farkettim sn selkanýn yorumlarý ve öngörüleri tutmuþ.Dolar artacak topiðine sýk yazanlardan biri de benim.Öngörüm aslýnda altýn artacak diye ya neyse)))) dolarda da genelde artýþ bekliyorum.Sn selkanýn sitemkar yazým tarzýndan anladýðým o topiklerde fikri tartýþmalarý olmuþ.Forumlarda doðaldýr,saygý çerçevesinde olduðu sürece sakýnca yok,zaten forumlarda fikri tartýþmalar için var.Benim anlamadýðým gavurlarýn trendi belirlediðini yazmýþ,demek ki ayný þeyi düþünüyoruz.Ben arjantin parasýna bakýyorum,grafiðine bakýyorum tam bayrak usulü gitmemiþ ama baya baya onunda yukarý gidiþ açýsý uzun süredir sýkýntýlý.Gavurlar tl ye ayný muameleyi istedikleri an çekebilirler.Malum amerika ile sulh iþimiz sadece görüntüde yoksa gelecek yýl baya baya sorunlu zamanlarýmýz olacak.FED bu ay itibariyle her ay 50 milyar dolar çekecek piyasadan,faizleri de bence artýracak,yani temel olarak bizim ekonomimiz paramýzýn deðerlenmesine uygun deðil.Grafiklere bakarak dolar düþmeli diye düþünmek ne derece güvenli.Ben kendi adýma 2019 da adamlarýn baðýra baðýra ilan ettikleri global krizlerde deðil bizi tüm dünyanýn sallanacaðýný düþünüyorum.Ha bir de dolar düþerse ekonomimiz için iyi mi olur kötü mü olur.Saygýlar sevgiler.
SN.Hakem katkýlarýnýz için çok teþekkür ederim...
Tüm amacým bir tek ky cýnýn 1 TL sini bu YF lara vermemesidir.. Ýnanýn bana tüm gayret ve çabalarým bunun içindir.. Lakin ekonomi siyaset ile alakalýdýr, aksini söylemek mantýklý deðildir. Lakin Ekonomi içinde siyaset yapmak çok açýk yazýyorum "PARA KAYBETMEKTÝR".
Birçok insan ben USD düþecektir, dediðim için beni AKP li filan sanýyor..
Oysa; (Yeri geldiði için yazýyorum)
Ulusal ve Atatürk deðerlerine sonuna kadar baðlý %100 müslüman sünni Türk'üm... Ve AKP karþýtýyým...
Lakin; USD fýrlasýnda, RTE gitsinde, AKP oy kaybetsinde, KY ne olursa olsun; memleket dahi batarsa batsýn kafasý çok açýk yazýyorum "HASTALIKLI BÝR BEYÝN" dir..
Bakýnýz;
"Devlet bakidir; Hükümetler gelir ve geçerler"
ANAP'ta öyle idi, DYP 'de, SHP'de, RP si de... Onlar gittiler, bitti ama TC hala ayaktadýr.. Böyle bir kafaya karþýyým..
Hal bu olunca para kaybetmek kaçýnýlmaz oluyor...
Þu sýkýþýk alanda "SOCAR" denilen yatýrým 10 milyar USD lýk bir iþ.. Yýlda 10 milyon ton ham petrolü iþleyecek.. Ýnanýlmaz bir rakam...
Yýlda sanýrým ham petrol maliyetini düþünce 2,5 milyar USD net bir para TR de kalýcak...
Türk Akýmý projesi.. Rusya Doðalgazý yýlda 40 milyon ton ile Avrupaya AB ülkelerine akýcak...
RUS GAZI... Aracý Türkiye.. Ve bu devasa projenin adý "TÜRK AKIMI" RUS deðil... Ýnanýn bana bu projeyi hayata geçirmeyi býrakýn CHP adýný dahi TÜRK AKIMI verdirecek LOBÝSÝ olmazdý..
Samimi olalým.. Baþta siyasi duruþumu ortaya koydum..
Gelelim Ýstanbul Havalimanýna..
Ýnanýlmaz bir yatýrým....
Bakýnýz þaka yapmýyorum... %100 çalýþan Ýstanbul Havalimaný Türk ekonomisine taze yýllýk 15 milyar USD gelir saðlayacaktýr... 15 Milyar USD.....
O projenin ilk etabý bu ekonomik krizde devreye iyi kötü verildi...
AKP nin yanlýþlarý yok mu.. Bir sürü.. Yanlýþ ekonomik, dýþ siyasi, iç siyasi politikalar vb.....
Ama genel olarak %25 faizleri de ekleyince USD ýn pek alaný kalmýyor...
Bakýnýz;
USD elbette yükselecektir... Borsa da elbette yükselecektir.. Ayný zamanda düþecektirler de ...
Lakin NE ZAMAN?
Siz gidip 7,40 TL den USD 8 TL olucak diye USD alýrsanýz altýndaki 3 TL boþluðu göremeden yukarýdaki 60 kuruþa bu YF adamý HÝPNOZ ederler...
Ettiler de...
Yýðýnlar USD 8 TL oradan 9 TL olucak olucak olucak olucak olucak diye öylesine kilitlenmiþlerdi ki ; deðil aykýrý birþey yazmak, imasýnda dahi bulunmak LÝNÇ edilme sebebi idi...
Arkadaþ bir insan bir þey alýrken bir garfiðine bakmaz mý?
Olabilir.. Bakýlmadý diyelim... Bari birþey yapma pozisyonunu bozma...
Elbette herkes USD HÝPNOZ olmuþken benim yaptýðým gibi 5,50 TL den GARAN a bakabilmek onu 8 TL de satabilmek kolay bir psikoloji deðildir...
Ama bari yazýlaný oku, baðýrma, çýðrýþma, öteleme, hakaret etme, aþaðýlama.. Bu adam buraya deðil kafaný çevir öbür tarafa bak diyor..
Aðustos ayýnda GARAN ý 8 TL den soluksuz 5,50 TL indirdiklerinde GARAN ýn bedava olduðunu yazmýþtým..
Birisi Garanti Batacak demiþti... Aktifleri bozuldu, faizler yükseldi usd yükseldi filan...
Bu Garanti Bankasý yada Ýþ Bankasý bu yazýyý yazan kiþi daha doðmadan önce yaklaþýk 10 askeri darbe, 2-3 savaþ, belki de 50 ye yakýn ekonomik kriz, ani faiz ve USD yükseliþleri ile karþýlaþmýþ ve hala dimdik ayakta kalabilmiþ kurumlarýdýr..
Bence o vakit bu bankalar batarsa senin USD alýp bu bankalara yatýrdýýðýn için senin USD larda batar. O vakit buna inanýyorsan külçe altýn alýp gömmüþ olman lazým demiþtim.. Terbiyesiz herif demiþti...
Bulursam o yazýyý buraya ÝBRETÝ ALEM olsun diye yapýþtýracaðým...
Her ne ise uzun lafýn kýsasý...
Hiçbir emtia ya baðlanmayýn, aþýk ve kör olmayýn.. Herþey zamanýnda ucuza alýnýr, beklenir pahalanýnca satýlýr...
Trade bizlerin harcý deðildir... Kaybederiz...
BÝZDE BÝR LAF VARDIR
"KIZ ÝSTENÝRKEN; AT BESLENÝRKEN VERÝLÝR"
22 Kasým Perþembe 14:31 YABANCILAR 16 KASIM HAFTASINDA 49,5 MN DOLARLIK HÝSSE ALDI, 22,2 MN DOLARLIK DÝBS SATTI
Yurt içi yerleþiklerin döviz tevdiat hesaplarýndaki artýþ geçen hafta da devam etti,net artýþ 900 milyon dolar oldu.
Sn Selka full Vakýfbank tasýnýz sanýrým üstteki mesajda öyle yazmýþsýnýz. Fiyat hedefiniz nedir ilgili bankada? Garan da 15 beklentiniz var sanýrsam. O zaman 130-140 arasý bir endeks beklentisi yapar anladýðým kadarýyla. Vakýfý sormamýn sebebi vob harici poz almýyorum yýllardýr korelasyon içinde endeks ve garan bakarým sadece. Siz yazýnca bugün baktým da 84.600 den gelen çýkýþa ayak uyduramamýþ. Özel bir durumumu var?
Yer Ýmleri