USD 7,21 TL olduðu gün dolar alanlar nikah kýymýþtýr, demiþtim..En az 2 yýl sürer bu nikah diye de eklemiþtim... Aradan 10 TL olucak, 12 TL olucak diye 7 TL den 6 TL den millete USD aldýrdýlar.. 2018 2.yarý baþladý USD ýn geldiði yer 5,80 TL ve günlük faiz %25 dir...
Halbuki bazý siyasi tipler vardý. Milleti dolarize ederek mevcut hükümeti köþeyi sýkýþtýrmak ve böylece hükümeti ekonomik yönden zorlamak gibi bir kýtýr piyoz düþünceler ile o denli dolmuþlardý ki;
Ýnsanlarýn belki de o yazýlarýný okuyup, mutfak paralarýndan biriktirdikleri paralarý erittirdiklerinin farkýnda bile deðildiler..
Þu an hala USD da altta boþluk var.. 5,80 den 1 ay sonra 5,50 ye gelse atsan atýlmaz, satsan satýlmaz.. Eee günlük faiz %25, bu kadar aradan dolar 12 TL olucak diye 1 yýllýk vade var.
Ben ocak ayýnda bu sene maksimum 6,50 bekliyorum demiþtim. 5,90 dan USD almam için yeterli sebep deðil.. Vakbn almýþtým.. 3,35 TL den FULL.. Vakbn ý 4,55 TL de satmýþtým.. VAKBN devamýnda 5,69 TL ye kadar gitmiþti...
ÞÝmdi VAKBN yeniden 3,38 TL ye kadar düþtü.. Malum baþlýða VAKBN alýn demiþtim, yemediðim hakaret kalmamýþtý... ÞÝmdi VAKBN 3,73 TL....
Bana VAKBN öyle bir geçmiþ ki (VAKBN sayfasýnda bir kullanýcýya ironi yapmak için yazdýðým yazýlarý yapýþtýrarak) ben MAGMA tabakasýna kadar, VAKBN dan zarara girmiþim ve çýkmam mümkün deðilmiþ...
Yazýk ya, vallahi yazýk.. 3-5 tane de safacan akýllý tipler var, onlarda o sayfada yazýlanlarýn gazýna geliyorlar birbirlerini gazlýyorlar..
2 ay sonra FED faiz indirim sürecine girerse ki ( en az 2 yýl sürer) sonra USD 5,35 TL ye inince bana özelden mesajlar düþmeye baþlar..
"Abi 6,5 tl den USD 12 TL olacak diye; aldým 2 yýldýr bekliyorum USD þimdi 5,35 TL oldu. Ne yapmam lazým acil cevap?" Aradan 2 yýl geçmiþ 5,35 TL de artýk satma git; þimdi usd al o zaman diyeceðim... Ve yine o zamanda küfür yiyeceðim...
ÝÞte 3 ay önce USD 12 TL olacak diyenlere cevabým...
https://www.youtube.com/watch?v=4IjELP-EiUY
Yazýk ya... Üzülüyorum...

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri