Bu düþüþ hareketinden sonra gelmesini beklediðim mevcut yerler
1) Mevcut hükümetle IMF gelmesi ya da iktidar deðiþimi ile IMF e gidilmesi durumunda.
2) Ne olursa olsun IMF e gidilmemesi durumunda, mevcut iktidar ile devam edilmesi durumunda. Ocak ayýnda çizmiþtim bunu bakalým.
![]()
USD/TL paritesini çizenler kimse tam teknikçi bu adamlar. Yine olur mu? Eger konjonktür deðiþmediyse olur elbet. Velhasýl kelam en kötü duruma hazýrlýk ile 5-5.50 arasýndan kademeli maliyetlenilen usdnin, iyi kar býrakma olasýlýðý çok yuksek duruyor.
![]()
Sn.Tospa grafikleriniz çok güzel. Katýlýyorum. Özetlemem gerekirse 5,50-5,00 bandý kademeli alým bölgesidir.. Artýk dip noktayý kimse bilemez.. Ortalamasý 5,35 TL diyorum... Buraya deðmesi sizin grafiklerinize göre kesin gibi...
Dediðim gibi ben ilk alýmýmý 5,51 de yaptým.. Geriye doðru artýk her 5 kuruþta bir kademe daha alýrým.. 5,00 ý ben pek beklemiyorum..
Belki anlýkta günlükte olsa 5,36 nýn altýnda 5,29 lar görülebilinir ama tekrar 5,35 lere atacaktýr.. O sýrada nakit TL si olan alýr..
5,29 lar altý olmaz mý? Ýddia edecek kadar cahil bir insan deðilim...
5,29 lar altýda bekleyenlerin olsun...![]()
Sn.Þahbaz defalarca yazdým.. Çizdim.. Anlattým.. Öyle bir güruh var ki; anýnda TROL lük ile suçlayýp karþý tarafý aþaðýlýyorlar.. Ben bir daha bu baþlýða yazmam dediðimde bana
-VAKBN almýþ; MAÐMA ya kadar dibe inmiþ SELKA; kolay deðil zor bir psikoloji
diye alay ettiler...
Ýþ Bankasýný batýranlar, Garanti Bankasýna Konkordato çektirenler, Yapý Krediyi iflas ettirenler, Vakýfbank ý bitirenler mi yoktu ki forumda...
Yahu allah akýl fikir versin yýllýk 1,5 milyar USD net kar eden bir banka nasýl batýyor birisi izah etsin....
Þimdi o yazýlarý bulup paylaþmak istemiyorum, ayný üslüp ile onlara cevap yazmak ta istemiyorum aksi halde onlardan bir farkým kalmaz...
Hala bir GOY GOY peþindeler... Öyle yazýlarý var ki; sanki ertesi sabah USD 12 TL olacak gibi...
Bakýn burada hala yineliyorum...
5,71 TL ve üzeri bir fiyatlama olmaz ise USD dan kýsa vade bir þey olmaz.. Hele FED bir faiz indirimi daha yaparsa KISA vade al sat yapýlabilinir...
Bence 1 yýldýr %25 günlük faizden oldular üstüne üstlük 7 TL den 6,50 den 6,00 dan USD alýp 6,15 ler de satmadýlar...
ÞÝmdi faizler %19 lar indi ve inmeye de devam ediyor. USD gelmiþ 5,48 TL ye.. Vade dersen 2019 yýlýnýn 8.ayýndayýz.. USD ý alsan alamaz satsan satamaz durumdalar...
Bence gerçekten psikolojileri çok bozuktur...
Oysa ben 6,15 de satýn hala USD çok yüksek alttan alýrsýnýz dediðimde yine TROL oldum...
Belki de TROL kendileri haberleri yok....
Bakýn Mayýs ayý sonunda 6-7 TL den USD alanlar için dediklerim...
Bu fiziki çekin muhabbeti geçen yýl fitch raporu sonrasý baþladý, adamlar döviz hesaplarý eriþimine önlemden bahsetmiþlerdi.
Þimdi yazýlýp çizilenler de fiziki çekim sonucu dolarýn yükseleceðini düþünenler tarafýndan yapýlýyor.
Ancak fiziki çekim bir noktanýn üzerine çýkarsa piyasa dayanamaz. Sistem çöker.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri