Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
Zevkle okudum, yazan parmaklarınız dert görmesin, keşke daha çok kişi, özellikle gençler okusa bu yazıları..

Siz ev araba örneği vermişsiniz, ben de cep telefonu örneği vereyim (sizden daha fakirim idare edin) .

İki sene önce küçük çocuğumun bakıcısı (asgari ücret veriyorum), okuyan iki çocuğuna cep telefonu alacak, çocukların istedikleri modeller 3-4 bin lira. Yav dedim yazıktır günahtır bak benim telefondan alalım 1300 liraya aldım, eşime de aynısından aldım harika telefon hiç farkı yok. Yok dinletemedim dünyanın parasına aldı o pahalı telefonları. Aldı dediğim parası yok zaten kredi kartıyla ben aldım maaşından taksit taksit kestik. Bunlar zor bela geçiniyorlar çok parasızlık çekiyorlar evlerinde hep makarna pişiyor, çocuklar o telefona kontör alamıyorlar arama yapamıyorlar öyle söyleyeyim.

Neyse birkaç ay sonra daha taksitleri bitmeden düşürüp kırdı telefonu biri, hadi hop yenisi alındı, diğeri bir yıl dolmadan evlenip bir işe girdi fabrikada işçi olarak, karısına aylık maaşının iki katına yine telefon aldı (karısı çalışmıyor).

Ben sinirimden üzüntümden zor kendime hakim oluyorum banane diyorum ama içim de acıyor, o kadar evlerine ihtiyaçları var ama kadının telefon taksiti hiç bitmiyor, bu arada taksitleri kadın hala ödüyor yazık günah.

Neyse telefona tonla vergi geldi de belki azalmıştır bu saçmalık.
sene 2015,eşimle pazardan alışveriş yapıyoruz.....sadece maydanoz satan ufak bir tezgahtaki teyze( tahminen 65 yaşlarında,ben o zaman 42 yaşındayım o açıdan teyze dedim) şalvarından o zamanın en iyi akıllı dokunmatik telefonlarindan birini çıkarttı ,konuşma yapıyor......bende 350 tl lik,eşimde o zaman 299 TL ye aldığımız telefoncuklar var.......Vay be dedim,pazarcı teyzem bile 1700-1800 TL lik telefon kullanıyorsa Ülke olarak epey zenginleşmişiz......