Ýnþallah döviz sabit kalýrsa daha çok döviz alýp biriktirenilirsun.zira birikim ile yurtdisi arbitraji yapican.burda kazanýp yurtdýþýnda ev yaþam eðitim satinalmasi gibi....ytd
Ýnþallah döviz sabit kalýrsa daha çok döviz alýp biriktirenilirsun.zira birikim ile yurtdisi arbitraji yapican.burda kazanýp yurtdýþýnda ev yaþam eðitim satinalmasi gibi....ytd
teþekkürler böyle bir veri takibi için.
"Lütfen, hiçbir paylaþýmýmý yatýrým tavsiyesi niteliðinde deðerlendirmeyiniz"
Pozsuz mevsim devam ediyor. 2023 Mayýs sonundan bu yana gürül gürül akan faiz çeþmesinden testi doldurmaya devam. Pandemide yapýlan servetleri hedge etmek adýna, masadakileri fonlamak adýna böyle olmak zorundaydý, oldu da. Yok, ben kaþýnýyorum, adrenalin istiyorum diyenler de sadece dev ebattaki güzide firmalarda mal taþýyor, trade ediyor, ayný þekilde biz de. Mal taþýmak için, taþýdýðýn firmanýn sadece güzide olmasý yetmiyor, temel kuralýmýz olan; "vaktinin gelmesi, görünmez bir garantörünün olmasý, kalýn portföylerin kümelenmesi" þartlarýný da saðlamýþ olmasý gerekiyor.
Özetle, herkes bir kapýda çorbayý kaynatmakla meþgul. Ýleriye doðru baktýðýmýzda ilk hedef noktamýz 2025 Güz baþlarý. Dikkat ederseniz hedef fiyat yok, hedef endeks rakamý yok, sadece valör var.
2024 güz baþýnda aldýðýmýz Aselsan adeta manevi evladýmýz gibi oldu. Dedim ya ortada sýr, gizem, verilecek tavsiye yok. Tek gaye pandemide kazanýlanlarý faiz çeþmesinin suyu ile sulamak ve bunu yaparken de, belli kriterleri saðlayan göz önündeki güzide firmalarla devam etmek. Aselsan iyi firma, Ýþ Bankasý iyi firma, Çimsa iyi firma, Galata Wind iyi firma, Enerjisa iyi firma, tabii ki þimdilik, tabii ki bizim açýmýzdan, ve tabii ki yukarýda saydýðým diðer kriterleri saðlýyorlarsa.
Yukarýda da belirttiðim gibi; gizemli bir þey yok, vaaavv denilecek bi durum (hiç) yok. Amaç; kazanýlanlarý ziyan etmemek.
Fiyatlama sorunsuz hatta kusursuz, etkinlik hala zayýf, ki bu da normal çünkü pandemi sürecinde yirmi yýlda ancak denk gelinebilecek bir hype yaþadýk.
Herkese saðlýklý, mutlu, kazançlý günler dilerim.
Esen kalýn
Kar-al yaptýðýmýz Aselsan'da, tamamý kadarý ile trade ediyor + mal tutuyoruz, bozulana kadar bu tavrýmýz devam edecek. Taþýmaya, kalýn mal ile trade etmeye, üzerinde gezinmeye deðer tabela (bizce hala) yok. Geliþ þekline göre (belki) dört dolar civarlarýnda Kchol tepkisi olabilir mi? diye bakýnýyoruz.
Þubat veya Mart ayýnda düþüðü görüp, Aðustos ortalarýna kadar tepki ile durumu idare eder ve akabinde 2008 benzeri bir eðrilme olursa bize fazlasý ile uyar. Tabi bunlar birer tahmin, hatta tahmin ötesinde beklenti. Beklentimizi, olmasýný istediðimiz yol haritamýzý ifade ediyoruz ama diðer taraftan da görerek atýþ yapmaya özen gösteriyoruz.
Ýkinci bir emre kadar faizde beklemeye, bahsettiðim tabelalarda gezinmeye, defansif tavrý sürdürmeye devam.
Fiyatlama sorunsuz, etkinlik zayýf.
Esen kalýn.
Emtiasýzlýk, dövizsizlik ve bankasýzlýðýmýz (belki isctr) devam ediyor. Oyun planýmýzý "Þubat ayýnda en düþüðü görürüze" göre yapmýþtýk, bunun üzerine devam ediyoruz. Büyüklerden Asels,Tcell devam eder, Kchol, Sise tepkiye kalkar, zamaný gelen orta ölçekliler kýpýrdar þeklinde beklentimiz vardý, bu minvalde ilerliyoruz. Spotta iyi olan mý diyelim yoksa deðiþen mi diyelim, yeni olan tek þey; hacmi artýrmalarýnýn, kalýn tahtalarla oynaþmalarýnýn bize iri hacimlerle oynama imkanýný vermesi oldu.
Esen kalýn.
Emtia yok, usd yok, boþluklarý faizle dolduruyoruz. Spotta; asels, kchol, krdmd, sise ve adýný saymaya gerek olmayan bir kaç butik firma ile devam. Asels ile yýlý kurtardýk gibi bir durum oluþtu, kchol sise ve krdmd beklentimiz ile örtüþür þekilde davranmaya devam ediyor. Tabelalarýn kalýnlaþmasýndan memnunuz, Asels in sürücüsü (her kim ise) mükemmel iþ yapýyor, tahtayý alýnabilir olmaktan uzaklaþtýrdý, bir nevi sadece rakamdan ibaret hale getirdi, bakabilen ancak açýk için zorlayabiliyor bu da sürücünün iþini kolaylaþtýrýyor.
Özetle; oluþan tablodan memnunuz, gizli saklý, gizemli bir durum yok her þey ortada.
Esen kalýn.
Yer Ýmleri