Ters pozisyonda kalmaya mecburmusun?
Ýnat etmenin ne manasý var peki?
Yukarda/önceki sayfada sana iþin formülünü vermiþim, onu uygularsan hiç bir problemin kalmaz varantta.
Ters pozisyonda kalmaya mecburmusun?
Ýnat etmenin ne manasý var peki?
Yukarda/önceki sayfada sana iþin formülünü vermiþim, onu uygularsan hiç bir problemin kalmaz varantta.
Trendin yönünde poz. almak yerine fiyata takýlýp, kademe hesabý (küçük hesap) yapmanýn anlamý yok.
Her þeyden önce þu gerçeði belirtmeme izin verin; bu forumda bütün üstadlar, teknik analistler dahil takip ettikleri
enstrümanýn ANA YÖN'ünü bilmiyor. Asýl kayýplarda bu sebepten oluþuyor. Uzun incelemeden sonra bir yatýrým aracýnda,
o aracýn ANA TREND'ini belirlemek þarttýr. Bu inceleme yapýlýrsa eðer, kayýp yerine telaþ etmeden trendde oturarak beklemek veya
uygun görüldüðü yerde TP yapýp trendden inmek gerekir. Olmazsa olmaz koþul budur ama günlük trade ediyorsanýýz zaten para
kazanmanýz þansa baðlý. Ben trend takipçisiyim, esas iþim bu.
Uzun vadeli trendler için yýllardýr kullandýðým "favori göstergelerim" sayesinde benim için bir endeksin/paritenin/metalin ana trend yönünü tespit etmek gayet mümkün. Finans piyasalarýnda pozisyon açarken bu konuyu sizlerinde inceleyip araþtýrarak hareket etmeniz gerekir. Bu konu üzerinde durun herþeyden önce.
Bu göstergeyi takip etmekte fayda var sn. faruko.
En azýndan daha az zarar edilecektir. Eðer zamanla göstergenin ne demek, neyi anlatmak istediði anlaþýlýrsa ve de göstergeye ilgi ve alaka gösterilirse kar yazar duruma da gelinecektir. Diðer bahsettiðiniz þey yazmayla olacak þey deðil.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...t=13211&page=9
Arada sýrada burayý da takip etmeniz size kar yazdýrabilir.
cevap yazýyorum ama sanki inatla bir þeyi kabullendirmeye çalýþýyorum diye sakýn düþünmeyin. bir sonraki yazýnýzda zaten yazmýþsýnýz trende oynuyorum diye. varantta trend olmayacaðýný ( yani günlük deðer kaybý nedeniyle pek iþe yaramayacaðýnýda ) söylemiþsiniz. evet iþimiz þansa kalmýþ bu sebeple varantta ýsrar etmemizin anlamý yok. haklýsýnýz. saygýlar
Yer Ýmleri